Sayfa 244/298 İlkİlk ... 144194234242243244245246254294 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,945 - 1,952 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Geri çekilmekten kastım ekonomi yönetiminin TL'yi savunma konusundaki politikasını gözden geçirmesi üstat.
    Şu koşullarda enflasyonu düşürmeye çalışıyorum hikayesi zaten karşılık bulmayacak. TL olması gereken yere gelirse bu olumsuzluk kılıflı olumlu bir gelişme olabilir. Sadece borsa açısında tabi, ne dersiniz?

2. su akar yolunu bulur.

sahici bir sarsıntı sahte bir dengeden iyidir.

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Sen haftasonu imamınoğlan tutuklanırsa seyret gümbürtüyü
    Dua ette ahaftasonu salsınlar. Bence erken davranmışsın salınacağını düşünüyorsan bugün
    Yok salınmayacqğını düşünüyorsan salı akşamından önce yanaşmayacqktın
    Haklısın Ayhan Başkan. Kendi adıma 2 hata yaptım: İlki İmamoğlu olayının boyutunu ve piyasaya etkisini oldukça hafife alıp gerçeğe uygun bir şekilde değerlendiremedim, ikincisi de düşmekte olan bıçağı havada yakalamaya çalıştım ve bıçağın sapı yerine keskin tarafı denk geldi. Hadi ilki makul bir hata olarak kabul edilebilir çünkü belirsizliklerle dolu bir mevzu ama ikincisinin mazereti yok, babalar gibi dört dörtlük bir hatadır bu. Pozisyonda bekleyeceğim.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Ayni hatayi ben de yaptim sn Trendhound. dun aksam ustu ykbnk icin burasi diptir diyip long actim boyumun olcusunu aldim bugun. simdi bakalim ya teminat tamamlayarak devam edecek, ya da zarari sineye cekecegiz zor karar su an icin.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

5.  Alıntı Originally Posted by caylakborsaci Yazıyı Oku
    usta bir sorum olacak. dolar hedge pozisyonunuzun diğer pozisyona oranı ne acaba. totalde 100 birimlik paramız varsa kaçını hisseye kaçını hedge için ayırmamız gerek.

bir diğer merak ettiğim şey ise dün takip ettim birçok fon endekse yakın zarar yazdı. bu da neredeyse hiçbirinin hedge pozisyonu olmadığını gösterir. peki bu "koca" hisse yoğun fon yöneticileri neden kur riskini göze almakta. bir bildikleri mi var. yoksa kısıtlamalar mı mevcut.

yüzdelik hisse saklama kotası müsaade etmiyor diyeceğim ama spot pozisyonları da teminat gösterip vadeli poz açma lüksleri mevcut.
    Benim durumum kendine özgü. Döviz riskini hedgeleme maliyetimi her zaman kenara ayırırım ve risk sermayemden ayrı tutarım. Her fon yöneticisinin de kendine özgü yatırım kriterleri var. Herkes kendi hedefi doğrultusunda hareket ediyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6.  Alıntı Originally Posted by hophop Yazıyı Oku
    Ayni hatayi ben de yaptim sn Trendhound. dun aksam ustu ykbnk icin burasi diptir diyip long actim boyumun olcusunu aldim bugun. simdi bakalim ya teminat tamamlayarak devam edecek, ya da zarari sineye cekecegiz zor karar su an icin.
    4 işgününde %31 düştü kağıt. İnanılması çok zor bir düşüş bu, alenen bankaya batık muamelesi çekiliyor. Böylesine bir endeks kağıdının arka arkaya 3 gün taban çekmesi inanılır gibi değil ama gerçekleşti işte. Pazartesi günü 34.68 i görmüş olan kağıt Cuma günü 24.08 de 3. tabanında, olacak iş değil ama oldu. Teminat tamamlama işi bende yok, vadeli işlem yapmıyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by Stock trader Yazıyı Oku
    Sayınj TH geri dönmüşsünüz. Önceki sayfalarda sizden bir ricam vardı İşctr hakkında. Yorumlarınızı alabilirmiyim.
    İşbankası ile alakalı önceki sayfalarda oldukça geniş ve kapsamlı yorumlarım var. Çok kısa bir özet geçersem, bu şirkette bana göre 2 tane önemli sorun var: 1- Yönetim yeteri kadar profesyonel değil, şirketi iyi yönetemiyorlar, hedefleri bariz olarak belli iken bir türlü icraata geçemiyorlar, 2- Şirketin kurumsal yapısı demodedir, artık holding yapısı günümüzün şartlarına uygun değildir, fiilen bir holding yapısına sahip olan bu şirketin bir an önce bu yapıdan kurtulup dinamik, yatırımcıların menfaatlerini gözeten, günümüzün şartlarına uygun bir yapıya geçmesi şarttır. Şirketin bünyesinde bir sürü saklı değer var ve bunlar gün yüzüne çıkamadığı için gerçek değerinin çok altından değerlendiriliyor piyasa tarafından. Ayrıca hisse çok sulandırıldı. Ek olarak dörtlü hisse yapısının (ISATR ISBTR ISCTR ISKUR) bir an önce tek tip hisseye dönüştürülmesi gerekiyor. Bu yüzden yatırım yapma açısından benim ilgi alanım dışımdadır İşbankası.

8.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Yapı Kredi kar payı ödemeyecekmiş.
    Akbank, Garan, İş hatta Albaraka bile veriyor.
    İnsan 15 kuruş atar bayram öncesinde.
    Bankalar artık borsayı çekecek güçte lokomotifler olabilecek mi göreceğiz?
    Aman ödemesinler Hocam, zaten bu yıl ödemeyecekler. Geçen yılın net karının hemen hemen tümü yani 29 milyar TL yedek akçelere eklenecek. Bana sorarsan hisse geri alımı açıklamaları gerekiyor artık hisse bu fiyatlara düşmüşken. Şöyle 400 milyon lotluk 10 milyar tl lik bir hisse gerimi alımı gayet yerinde olur.

Sayfa 244/298 İlkİlk ... 144194234242243244245246254294 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •