Sayfa 263/300 İlkİlk ... 163213253261262263264265273 ... SonSon
Arama sonucu : 2400 madde; 2,097 - 2,104 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Çinin ABD ye yıllık ihracatı 450 milyar dolar, ABD nin Çine ihracatı 150 milyar dolar. Çinin 2024 yılında toplam ihracatı ise 3.6 trilyon dolar. Çinin toplam ihracatının sadece %12.5 i yani 8 de 1 i ABD ye yapılıyor. ABD nin ayyuğa çıkardığı ve Çinin benzer oranla karşılık verdiği tarifeler şimdi bu 2 ülke arasındaki ticareti durma noktasına getirecek ama Çinin toplam ihracatı ciddi şekilde etkilenmez.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,828
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yapılması gereken mümkün olduğunca düşük seviyeden rüçhan almak. Bunun için de iyice alt seviyelerden pasiften alım girmek örneğin 60 kuruş gibi. Rüçhan tahtasında %10 limit uygulaması olmadığı için mal gelebilir. Ama bu da nihai maliyetini 2.15 e düşürür, çok da büyük bir marj değil, sadece 9 kuruş fark eder.
    Bilgi için teşekkürler. Dediğiniz bana mantıklı geldi. Rüçhan tahtası görece daha sığ olacağı için diplere olta atılabilir..

3. 2024 yılında ABD 3.1 trilyon dolarlık ithalat, 2.1 trilyon dolarlık da ihracat yaptı. Dış ticaret açığı 2024 yılında 1 TRİLYON dolar oldu. 2024 Yılı bütçe açığı ise 2 trilyon dolara yakın oldu. 2024 cari açığı da 1 TRİLYON dolara yakın. 2024 yılında sadece faiz ödemeleri için 1.13 trilyon dolar ödediler, 2025 yılında bu rakam 2 trilyon dolara çıkacak. Ekonomik anlamda batmışlar haberleri yok, tüm dünyaya artistlik yapıyorlar.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Bilgi için teşekkürler. Dediğiniz bana mantıklı geldi. Rüçhan tahtası görece daha sığ olacağı için diplere olta atılabilir..
    Kesinlikle, elini korkak alıştırma. Spot fiyatı 3.18 olan hisse için 8 tl rüçhan ödemek herkesin harcı değil. Hatta gün içi rüçhan alım satımlarından bile çok güzel kazanç sağlayabilirsin. 😊

5. Unutmayalım, bu bedelli ertesinde BJKAS aşırı sulanmış olacağı için (halka açık kısımda 3 milyara yakın lot olacak) kağnı moduna girecek, aynen GSRAY ve TSPOR da olduğu gibi. Volatilite ve marjlar çok düşecek. Bu durumda, takipte olunması gereken tek sportif FENER oluyor (şahsi öngörümdür).

6. Şunu da unutmayalım, FENER sermaye tavanını 250 milyondan 1.25 milyar TL ye çıkardı bir kaç ay önce. Bir ihtimal %400 lük yeni bir bedelli tasarlıyor olabilirler, aynen GSRAY ve BJKAS ın izlediği yol gibi.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Aynı şey. 94 kurutan rüçhanları alsan üstüne 8 tl ödeyip 4 hisse sahibi alacaksın. Hisse başına maliyetin 2.24 olur. Hisseyi 3.18 den alsan üstüne 8 tl verip 5 hisse sahibi olacaksın, hisse başına maliyetin yine 2 24. Değişmiyor.
    Rüçhan tahtaları muhteşem kar potansiyeli sunar çünlü sığlar ve %10 yerine %50 günlük limit var. Ekstrem bir olayı baz alayım. Şu anda BJKAS için 94 kuruş olan rüçhan fiyatının 1 kuruşa düştüğünü yani tam anlamıyla çöktüğünü varsayalım. Bu durumda bölünmüş fiyat 2 24 den 2.0 TL ye düşer yani kabaca %10. Siz rüçhanları 1 kuruşa aldıktan sonra fiyat tekrar eski seviyesi olan 94 kuruşa çıkarsa hisse fiyatı 2.24 e çıkar. Rüçhanlardaki artış yüzde 9300 iken fiyattaki artış sadece %10. Arada neredeyse 1000 kat fark var. Rüçhan SIFIRA bile inse hisse fiyatı sadece 2.24 den 2.0 a %10 inmiş oluyor. Burada muazzam bir kaldıraç faktörü söz konusu.

8.  Alıntı Originally Posted by caylakborsaci Yazıyı Oku
    İçsel değeri olmayan Sırf yükseliyor diye yatırım yapılan Şey her ne ise Bana göre ponzidir.
    Merhaba; Altının içsel değeri sıfır değil aslında...
    Pek çok kullanım alanı var ve özellikle teknolojik aletlerin en önemli parçalarında az miktarda kullanılıyor. Radara yakalanmayan uçakların dış kaplamalarında, uydular ve uzay teknolojisiyle ilgili her yerde mecburi kullanımı var. Fiyatı yüksek olduğundan gümüş veya bakır gibi metallerle ikame edilmesi normal. Süs eşyası olarak, bazı durumlarda ödeme veya bireysel tasarruf aracı olarak gördüğü talep de bir içsel değer kaynağı bence.

Öte yandan yukarıda saydıklarım mevcut altın stoğunun %25'ini ilgilendiriyorken geri kalan %75'i için biraz haklı olabilirsiniz. Merkez bankalarının kasalarında, külçe halinde bekletiliyorlar ancak bunun da bir açıklaması var. Kağıt paraların itibari değeri ülkelerin ve ülkeler arası ilişkilerin durumuna göre şekilleniyor. İnsanların uluslararası ticaret, takas, yatırım ve saklama işlemlerinde kullandığı kağıt paraların karşılığında devletlerin kasalarında reel bir karşılık yani altın bulundurmalarını talep etmeleri son derece doğal. Öte yandan tüm uluslararası parasal işlemlerin hacmini göz önüne alınca altın stoğu tek başına anlam ifade etmez bu nedenle ülkelerin diğer doğal kaynak rezervlerinin net değerleri de bir nevi altın stoğu gibi görülür.

Ponziye örnek olarak Türkiye emeklilik sistemini gösteriyorum ben

Sayfa 263/300 İlkİlk ... 163213253261262263264265273 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •