Sayfa 477/477 İlkİlk ... 377427467475476477
Arama sonucu : 3812 madde; 3,809 - 3,812 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    Alim ile ülfet etmek lal-i mercan incidir
    cahil ile sohbet etmek akıbet-i can incidir

sn 101
    bir mülkiyeli ile bir mühendis arasındaki fark şudur... bir mülkiyeli bilmediğini bilir ve teknik personelin aksine okuduğunu anlar, okur; çoğu teknik personelimiz Türkçeyi doğru düzgün anlamadıklarından bir müddet sonra beyinleri durur ... pardon başka topicte cevap vermişim

Tübekâr abem;

1800'lü yıllarda şirket yöneticileri edebiyatçılar arasından
    1900'lu yılların ortalarına kadar hukukçular arasından
    1950'lerden sonra mülkiyeliler/işletmeciler arasından
    2000'lerden sonra bilhassa endüstri mühendisleri/işletmeciler arasından oluyorlar...

Mülkiyeciler artık köy mezarlığında yer bulabiliyorlar

İsletmecilerin de gözleri toprağa bakmaya başladı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,903
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku

Tübekâr abem;

1800'lü yıllarda şirket yöneticileri edebiyatçılar arasından
    1900'lu yılların ortalarına kadar hukukçular arasından
    1950'lerden sonra mülkiyeliler/işletmeciler arasından
    2000'lerden sonra bilhassa endüstri mühendisleri/işletmeciler arasından oluyorlar...

Mülkiyeciler artık köy mezarlığında yer bulabiliyorlar

İsletmecilerin de gözleri toprağa bakmaya başladı.
    Sezai Karakoç yüzyılın gördüğü en iyi şair ve mütefekkirdir tabii ki mülkiyelidir. Cemal Süreya hakeza...
    İsmet Özel en iyi şairlerden biridir tabii ki mülkiyeye yolu düşmüştür.
    dikkatinizi çekerse teknik personelin Türkçe anlamadığını iddia ettim çünkü edebiyatı ve anadili küçümsediklerini biliyorum...
    eğer endüstri mühendisleri yabancı dil saçmalığı yanında kendi dillerini anlayabilseler beyinleri daha mükemmel olur ve ülkemizde de belki daha güzel işler yapabilirlerdi...

imdi vurucu noktaya geliyoruz eğer imam hatipli değilse dilin, hukukun, işletmenin bütçenin anlamını bilir yönetici. Mülkiyede hepsinden verilmeye çalışılır. eğer öğrenci iyi bir eğitimi iyi bir okuma ve düşünsel attraksiyonlarla değerlendirebilirse ortam güzelleşir...

Sülüman hemşerim teknik personel idi ama sanılanın aksine şivesi çok düzgündü ve gerçekten çok okuyan bir zattı ( din dahildi okumalarına). Sülüman mülkiyelilerle i,şnirliği içinde idi bu yüzden hukuk küçümsenmedi, hukuka uygun işler yapılmaya çalışıldı...

Özal hukuku iplemedi ve hukuksuzluk bir müddet sonra asıl hale gelmeye başladı. ama gene de hukuk bu kadar ayaklar altında değildi...

Son dönemde Kartal taifesi önce hakkında ayet mi var diyerek normatif hukuku aşağıladılar. ayetlerle ilgili ise zaten uygulamak dertleri yoktu... rüşveti komisyon, haramı esas hale getirip sonuçta ülkeyi el birliği ile mahvettik...

şimdi toparlamak için gereken şey gene mülkiyelilerden olmalı. çünkü hukukçular gereklidir ama hukukçular başka alanları hiçe sayarlar, tıpkı askerler, teknikçiler, sağlıkçılar, finansçılar vs diğer personel gibi... bunları koordine edecek birileri lazım.. YÖNETİM HERKESİN BECEREBİLECEĞİ BİR ŞEY DEĞİLDİR. bilmem anlatabiliyor muyum...

son not hukuk ve adalet bırakın uygulamayı anlaşılması bile zordur. zinhar sağa sola şikayet edeceklerin karşısındakilerin aptal olmadığını bilmeleri gerekmektedir... ama bütün bunların başında TÜRKÇE yi okuyup anlamayı bilecek kadar bilmek gerekir...

Matriks Bilanco
    @MatriksB
    ·
    14sn
    ALARKO GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. bilançosunu açıkladı.
    #ALGYO konsolide
    ���������� ������������:
    Şirket, 3 aylık dönemde 33.5 milyon TL net kar açıkladı. Şirket, geçen sene 3 aylıkta 3.28 milyon TL olarak açıkladığı net karını, geriye dönük, 4.54 milyon TL olarak düzeltmiştir.
    Şirket, 3 aylıkta 19.7 milyon TL net esas faaliyet karı elde etmiştir. Şirketin 3 ayda elde ettiği net esas faaliyet karı, finansal borçlarının %1.1 kadarlık kısmını karşılamaktadır.

Şirket, ana ortaklığa ait özkaynaklarını, geçen yıl Aralık ayına göre, 216.5 milyon TL , yüzde olarak %1.5 artırdı.

Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,903
     Alıntı Originally Posted by Wuhanlı Ejder Yazıyı Oku
    Alarko ile ilgili bundan sonra kendi adima guzelleme yapmayacam..vebal alıyoruz sanki..
    Hep ayni hareketler 2 yildir..
    Her pozitif haber mutlaka satış firsati oluyor bir takim insanlara..onlar satiyor, paralarini baska yerde değerlendirip, geberik fiyatlardan tekrar giriyorlar.

15 tl indirdiler 2 haftada..milyon lot geri alim şirketinde umrunda degil zaten..geri alim bile geri alim değil demekki,millete tuzak..
    tamam sayın wuhanlı yapmayalım ya da güzelleme her neyse onu yapmayalım...geçenlerde birinin mesajını paylaştım. sanırım dün de SPK yı etiketleyip gönderdim. yapıyorlarsa yönetim suç işliyor yapmıyorlarsa bu müptezeller diye eminim ki SPK aaa karga mıydı fsalan bile demeyecektir. en ufak bir Devlet büyüğüne olumsuz yaz dikkat hakaret demedim eleştiri, ertesi gün sabah saatlerinde polis kapıdadır... benim bildiğim Devlet teorisinde Devlet vatandaşını korur kendini değil...

bazı mesajları paylaşacağım bakalım ne kadar sabır taşı olunabilecek... malum müptezel eleştirilerini bir ara cinsel fantazilere götürmüştü. gerçekten bazı küfürler sadece onunki değil zülfi yare dokunmak bir tarafa zülüfleri kökünden söküyor ve bir hissedar olarak benim kanıma dokunuyordu.

"1 senedir yaziyorum yatirimlar bile yok sadece manipulasyonlarla DOLANDIRILIYORSUNUZ diye 100 defa yazdim"
    gerçekten o alımları inkar edecek kadar gözü dönmüş

"hol durumu nedir peki BATAN GEMİ. ALCAR heaberi olumulymuş gibi gozuktu lakiiin Alcarinda hol de hissesi var ve KAP iyi okuyun bu işi gizli yüŕüttuklerini ve sonucu yaziyorlar....yanii"
    defalarca okusanız dahi anlaşılabilecek gibi değil

"Ali Veli
    @AliVelibeli
    ·
    13h
    #ALARK bu iki yahudi aile yatirim falan yapmiyor...bu yalanlari yemeyin..gecen sene patronun biri 1milyar+faiz i buradan cikarmaya calisip basarili olunca...yatirim yerine iceri KY yatirimciyi aldatarak kazanma yoluna gitmistir.cok prof hirsizlik"
    saçma yönleri de var ama sahipleri konusunda haklı gibi sanki. ırkçılık dünyanın her yerinde ciddi suçtur. bizim vatandaşlarımız için söylenen bir şeyde sevgili savcılarımız şikayete bağlı olmadan harekete geçmeliydiler.

"#ALARK iyi bakin 10mil hisse 98ort alinmis kimin parasiyla hol in parasi...kimden yan tahtalardan..kagidi 75 e indiren kim...patronlar ve anlastiklari fonla..peki mali neden hol e kakalarlar...IFLAS HABERLERI gercek mi???????"
    "Ali Veli
    @AliVelibeli
    ·
    8h
    #ALARK hukuksuzlugun artik genele yayilmasida bu tur şirketlere cikar saglama alani saglamaktadir..spk parayi verejin ipinde oynar...bakin ülkeyi getirdikleri hale...texas gibi...haram helal olmuş...dürüstluk ipnelik olmuş...dogru yalan olmus...tum bunlara DECCAL mi sebep??????"

müptezel müptezelin kardeşi... iflasmış daha neler ama yazıldıktan sonra siz de adamların donuna kadar almazsanız her şeyi söylerler . bakalım SPK bu parayı verenin ipinde oynama meselesine ne der...

şimdi bunlara cevap vermek güzelleme yapmak mı? aslında cevap verşilecek kadar ciddiyet yok ama iflas hususu olduğu gibi yayılma bir müddet sonra olayı değiştirebiliyor...

peki yönetim neden susuyor...mesela ALCAR hususunda yazdıkları kriptoyu çözebilecek dekoder icat edilmedi sanırım... ama ben sn fumanın fikrini özellikle sormuştum. acaba yanıldığım bir şey mi var diye. çoğu insan, mantıklı ve analist kafaya sahip ise 2028 ve 2029 da çok şeyin değişeceğini görüyor...en az 4-5 milyar dolarlık bir dev olacak ise bu hisse başı 10 dolar civarında olur. hele de yatırımlar güzelleşir ve fidanlar tutar ise yani kar oluşur ve temettüye dönüşür ise benim için minimum 50 cent tir o zaman başka şey yapmama gerekl kalmaz. arada bir bilançoya bakıp bozulmuş bir şey var mı diye homurdanıp çay ve kahvemi höpürdetmeye devam ederim umudundayım. tabii Rabbim ömür verirse...aksi mi zaten ucuza alınan hisselerde mal sahibiyim ve şikayet etsem de değerine bir gün yaklaşacak elbet...

Sayfa 477/477 İlkİlk ... 377427467475476477

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •