Sayfa 626/650 ÝlkÝlk ... 126526576616624625626627628636 ... SonSon
Arama sonucu : 5199 madde; 5,001 - 5,008 arasý.

Konu: Viop LXIV

Viop LXIV

Alýntý Originally Posted by tidebringer Yazýyý Oku
    Ã…žimÃ…Ÿek 12 de TGRT çıkıyormuÃ…Ÿ.

Ben veri iyi gelecek Ã…Ÿeklinde yorumladım.
    Bence kesinlikle dogru bir yorum.
    Demek ki her zaman oldugu gibi tuik sapkadan tavsan cikaracak.
    2,31 - 2,69 arasi bir rakam bekliyorum.
    Cehennemde odunlari bol olsun.

2. Ýþin açýðý ben enflasyon için artýk çok umutsuz deðilim.

Mayýs ayýnda da belki 2 li bir rakam görürüz ama Haziran Temmuz Aðustos 1 li seviyeleri aþmaz diye düþünüyorum (saçma sapan elektrik doðalgaz zammý vs. gelmezse tabi).

Enflasyonu alevleyen son kale gýda tarafýydý oranýn da beli kýrýlacak gibi duruyor. Don iþinin major bir etkisi olmaz.

Yarýn iyi veri gelirse ve buna raðmen hem borsa hem tahvil tarafý satýþ yerse gerçekten tatsýz olur.

3. Brent 60 dolarýn altýna inmiþ.

4. Sebze meyve ihracatýnda sorun yaþýyoruz ve salatalýk 70-80 liradan 10 liraya düþüyor. Üretimle deðil, satamadýðýmýz i,çin düþüyor. Ýlaçlý olduðu için korkudan alamýyoruz. Üretici maðdur. Tüik çýkar emflasyonu düþürdük diye baþarý adleder. Salatalýðý iade ettirek tüik mi acaba demeden edemiyor insan. Durum bir tek onun iþine fayda saðlýyor. Domates 70 liradan 30, patlýcak 120 görmüþtü, þimdi 25, sivri biber 150 görmüþtü, þimdi 60 lira.

Alýntý Originally Posted by tidebringer Yazýyý Oku
    Ýþin açýðý ben enflasyon için artýk çok umutsuz deðilim.

Mayýs ayýnda da belki 2 li bir rakam görürüz ama Haziran Temmuz Aðustos 1 li seviyeleri aþmaz diye düþünüyorum (saçma sapan elektrik doðalgaz zammý vs. gelmezse tabi).

Enflasyonu alevleyen son kale gýda tarafýydý oranýn da beli kýrýlacak gibi duruyor. Don iþinin major bir etkisi olmaz.

Yarýn iyi veri gelirse ve buna raðmen hem borsa hem tahvil tarafý satýþ yerse gerçekten tatsýz olur.
    Ýyimser olacak durum falan yok.!!!
    Bu faizlerle .!!!
    3 kagýt ekonomi modeli ile.!!

Konkordato, iflaslar tüm hýzýyla otobanda.!!!
    Karþýlýksýz çekler.!!!
    Batýk ödenemeyen krediler.!!!

Dað gibi biriken icra dairesinde.!!
    Biriken dosyalar.!!
    Venezuela otobanýna hoþ geldiniz.!!!
    Açlýk sefillik diz boyu.!!

Hiperenflasyon tüm hýzýyla otobanda.!!!

Kýsýr döngü tüm hýzýyla otobanda.!!!

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyasý.!!!
    Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!

6. %20 kdv olayýnda Tevkifat diye bir þey çýkardýlar. %20 faturayý kesiyorsun %10 kdv alýyorsun, kalan %10 için vergi dairesinden beyanname ile iade alýyorsun. 1 mayýs da fatura kestin kdv nin %10 nakit aldýn, kalan %10 haziranda beyanname ver, temmuzun 10-15 de iade al. Devletin tevkifattan dolayý kdv yi kullanma süresi 75 gün. 1-2 aydýr sonraki ayýn 10 ncu günü olan para 15 de veriliyor. 70 günü bir gayretle 75 güne çýkardý. Tevkifat 1-2 sektör deðil %90 üzeri her iþde mevcut.

7.  Alýntý Originally Posted by BOSPOROS Yazýyý Oku
    Ýyimser olacak durum falan yok.!!!
    Bu faizlerle .!!!
    3 kagýt ekonomi modeli ile.!!

Konkordato, iflaslar tüm hýzýyla otobanda.!!!
    Karþýlýksýz çekler.!!!
    Batýk ödenemeyen krediler.!!!

Dað gibi biriken icra dairesinde.!!
    Biriken dosyalar.!!
    Venezuela otobanýna hoþ geldiniz.!!!
    Açlýk sefillik diz boyu.!!

Hiperenflasyon tüm hýzýyla otobanda.!!!

Kýsýr döngü tüm hýzýyla otobanda.!!!

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyasý.!!!
    Dünyadan ðöçmeden, o otoban dan çýktýgýný
    ðörnek nasip olur inþallah

8.  Alýntý Originally Posted by CAKIR24 Yazýyý Oku
    %20 kdv olayýnda Tevkifat diye bir þey çýkardýlar. %20 faturayý kesiyorsun %10 kdv alýyorsun, kalan %10 için vergi dairesinden beyanname ile iade alýyorsun. 1 mayýs da fatura kestin kdv nin %10 nakit aldýn, kalan %10 haziranda beyanname ver, temmuzun 10-15 de iade al. Devletin tevkifattan dolayý kdv yi kullanma süresi 75 gün. 1-2 aydýr sonraki ayýn 10 ncu günü olan para 15 de veriliyor. 70 günü bir gayretle 75 güne çýkardý. Tevkifat 1-2 sektör deðil %90 üzeri her iþde mevcut.
    Benim bildiðim yabancý firmalar ister hocam,

Sayfa 626/650 ÝlkÝlk ... 126526576616624625626627628636 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •