Sayfa 297/298 İlkİlk ... 197247287295296297298 SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 2,369 - 2,376 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Bu ekonominin derdi bu sefer üst zümre nasıl kurtulur değil. Geçen KGF ler ile aldıkları spor arabaları villaları ya da arazileri satıp şirketlerine sermaye olarak koysunlar. Çoğu Nebati ile gelişen yanlış işlerden maksimum kazanç elde edip yalandan yere ağlayanlar. Ha tek bildikleri bir başka şeyde dovize park edip yandık bittik öldük edebiyatıyla ekonomik kriz yaratıp nemalanmak. Bu sefer paranın bir şekilde en alt kesime zerk edilmesi lazım bu üst zümreye değil....

Misal enflasyonu cidden mi düşürmek istiyorlar ; tarladan üreticiden ilk alan bir daha 2. bir aracıya ürünü satamadan direkt nihai tüketiciye satmak zorunda bırakılmalı. Ha bu işlerine gelir mi bilmem.

Böylece tarladan patatesi 3 e al aracı şirketinden 30 a al sonra son tüketiye de 40 a sat.son 10 zaten zarar edebiyatı yap ilk 27 ytl yi de hokus pokus yap. Ne güzel istanbul. O kadar ekonomist var hadi bir kısmı iktidar tarafı ses etmez buna bu sol tandans ekonomistlerden bir tanesinin ağzından şuna benzer bir fikir duymadım ben yıllardır.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Çok doğru dedin. Bad Bank uygulaması da gündeme gelecek diye düşünüyorum. Batık veya batmaya meyilli kredileri bilançolardan ayıklayıp bunları Bad Bank bilançosuna aktaracaklar. Bankalar için süper bir gelişme olur bu. Gelişmiş ülkeler bu tür uygulamaları geçmişte yaptılar hem de bir kaç kez.
    TR de bad bank dediğin şey olmaz. Onun yerine bizim ekonomi karar alıcılar enflasyonu fiştekler ler. Borç o şekilde eritilir.
    Bad bank = halk dır yani. Bugün bunun sinyali tulumba ile verildi bana göre. Enflasyon bir sonuç değil SEÇİM dir. Avantajları vardır dezavantajları vardır. Bu ayrı tartışma konusu tabi.

3.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Bu ekonominin derdi bu sefer üst zümre nasıl kurtulur değil. Geçen KGF ler ile aldıkları spor arabaları villaları ya da arazileri satıp şirketlerine sermaye olarak koysunlar. Çoğu Nebati ile gelişen yanlış işlerden maksimum kazanç elde edip yalandan yere ağlayanlar....
    Doğru valla. AKP'nin politikalarından en çok nemalanan kesim %5 lik en üst gelir düzeyi gurubu yani aktiflerini kurumsal araçlarda ve gayrimenkulde tutan kesim. En çok zarar görenler de en alttaki %50 lik gelir gurubu ki emekliler, çiftçiler, asgari ücretle çalışan işçiler bu gurubu oluşturuyor. Kent yoksulu diye adlandırılan kesim nüfusun %40 a yakınını temsil ediyor ve bu kesim ayni zamanda AKP'nin oy deposu ama bunlar hala uyanabilmiş değil.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    TR de bad bank dediğin şey olmaz. Onun yerine bizim ekonomi karar alıcılar enflasyonu fiştekler ler. Borç o şekilde eritilir. Bad bank = halk dır yani. Bugün bunun sinyali tulumba ile verildi bana göre. Enflasyon bir sonuç değil SEÇİM dir. Avantajları vardır dezavantajları vardır. Bu ayrı tartışma konusu tabi.
    Bad Bank prensip gereği kamu yani devlet tarafından sahiplenilecek. Ortada kar oldu mu kapitalizm, zarar oldu mu sosyalizm devreye giriyor ve sistem böyle işliyor. Bad Bank uygulamasına geçilirse kamuya ciddi bir maliyet binmez mesela kamu borcu gsmh nın %25 inden %30 una çıkar ama ekonomi canlanacağı için herkes bundan nemalanır. Dediğin gibi yüksek enflasyon kamu borçlarının eritilmesi için bulunmaz nimet. Son 5 yılda TR'de de aynen böyle oldu ve kamu borcu 10 puan azaldı yüksek enflasyonun sayesinde.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5.  Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    24 yıl sonra bir ilk yaşandı...
    Birkaç istatistik de ben paylaşayım:

TR Faiz giderlerinin vergi gelirlerine oranının son 15 yıllık ortalaması %15

TR Faiz giderlerinin bütçe giderleri içindeki payının son 10 yıllık ortalaması ise %10

TR Faiz giderlerinin vergi gelirlerine oranı 2024 yılında %17 oldu

ABD Faiz giderlerinin vergi gelirlerine oranı 2024 yılında %18 oldu

TR Kamu borcunun yıllık GSMH'ye oranı %25

ABD Kamu borcunun yıllık GSMH'ye oranı %120 (adamlar borca batık)

TR 2001 yılından bu yana en büyük ekonomik krizini yaşıyor ama faiz giderlerinin vergi gelirlerine oranı açısından ABD'den daha iyi, öte yandan kamu borcunun gsmh'ye oranı bakımından ABD'den kat be kat daha iyi.

6. Tam da beklediğim gibi FENER %400 bedelli açıkladı bugün. Sermaye 250 milyondan 1 milyar 250 milyon TL ye çıkacak. Yalnız benim beklentim olan 2.5 ila 5 TL arası rüçhan kullanım bedeli yerine 1 TL rüçhan bedeli talep ediyorlar. Ucuz bir bedelli bu. Şirketin kasasına sadece 1 milyar TL girecek. 22 milyon euro ediyor. Bu para çok az FENER için. Tabii FENER bu haber üzerine taban yedi.

7. BJKAS ın son bedellisi %70 başarısız olmasına, 1.65 milyar lotun iptal edilmesine rağmen kasasına 6.3 milyar TL koydu. GSRAY ın son bedellisinden ise kasaya 4.32 milyar TL girdi. TSPOR ise 3.75 milyar TL koydu kasaya son bedellide. FENER in 1 milyar TL bedelli parası bunların yanında çok ufak kalıyor. Neden böyle yaptılar bilmiyorum.

8. Hisse 45 civarında stabil olur diye düşünüyorum. Mevcut her hisse başına 4 TL ödenecek. 45 TL yi baz alırsam bölünmüş fiyat 49 : 5 = 9.8 TL olur, hadi buna 10 TL diyelim. Rüçhan tahtası açılınca rüçhanlar 45-10 = 35 TL civarından işlem görür. Hayırlı olsun.

Sayfa 297/298 İlkİlk ... 197247287295296297298 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •