Sayfa 652/658 İlkİlk ... 152552602642650651652653654 ... SonSon
Arama sonucu : 5264 madde; 5,209 - 5,216 arası.

Konu: HALKB - Halkbank

1. Ozannn Bey bilgilendirme için teşekkür ederiz.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Thomas Barrack, Batı’nın Ortadoğu’daki ‘müdahaleci’ tarihini eleştirerek artık bu dönemin sona erdiğini söyledi.

Batı müdahaleciliğinin devri kapandı. Gelecek; bölgesel çözümlerin, ortaklıkların ve saygıya dayalı diplomatik ilişkilerin geleceği. Başkan (Donald) Trump’ın 13 Mayıs’ta Riyad’daki konuşmada da vurguladığı gibi: ‘Artık Batılı müdahalecilerin Ortadoğu’ya gelip nasıl yaşayacağınızı ve kendinizi nasıl yöneteceğinizi anlattıkları günler geride kaldı.’

Suriye’nin trajedisi bölünmeden doğdu. Yeniden doğuşuysa onurla, birlikle ve halka yatırımla mümkün olacak. Bu da gerçekle yüzleşmekle, hesap verebilirlikle ve bölgeyle birlikte çalışmakla başlıyor, bölgeyi dışlamakla değil.

Türkiye, Körfez ülkeleri ve Avrupa’yla birlikteyiz; bu kez ne askerle, ne nasihatle ne de hayali sınırlarla… Bizzat Suriye halkının yanında, onlarla omuz omuzayız. Esad rejiminin düşmesiyle barış için bir kapı aralandı. Yaptırımların kaldırılmasıyla da Suriyelilerin o kapıyı açıp yeniden refah ve güvenlik yoluna girmesini sağlıyoruz.â€

https://www.diken.com.tr/abdnin-anka...-yapmayacagiz/

Ben teşekkür ederim Sayın Moonshadow,grsrz.

3. s a ozan burdamısın şimdi yapay zekaya sordum başvuru abd anayasa mah kabul edildi ama sonuçlanması yıllar alabilir diyor bu yapay zekanın fikri senin takip ettiğin adreste bir gelişme varmı

4.  Alıntı Originally Posted by neobal Yazıyı Oku
    s a ozan burdamısın şimdi yapay zekaya sordum başvuru abd anayasa mah kabul edildi ama sonuçlanması yıllar alabilir diyor bu yapay zekanın fikri senin takip ettiğin adreste bir gelişme varmı
    ozan soruyu birde farklı şekilde sordum bu defada abd anayasa en son hangi tarihte başvurdu diye sordum anayasa mah 13 mayısa kadar süre verdiği ama bankanın başvuruyu yapıp yapmadığının bilinmediğini belirtiyor

Sayın Neobal; mesajlarını yeni okudum.Görüyorsun 4,5 yıldır iyi niyetle araştırmama ve kaynak göstermeme rağmen gereksiz düşüncelere mağruz kalıyorum.Seans açıkken değil de seans bitiminde bi kaç satır karalarım...Grşrz.YTD

KAYNAK: https://medyascope.tv/2025/05/06/yuk...daha-baslatti/

ALINTI: Halkbank, İrana yönelik yaptırımları deldiği iddiasıyla açılan davada temyiz talebiyle ABD Yüksek Mahkemesine ikinci kez başvurdu. Dilekçenin içeriği henüz kamuya açıklanmış değil. TARİH: 6 MAYIS 2025
    -------------------------------

KAYNAK: https://www.sozcu.com.tr/abddeki-mah...iyor-wp6506420

ALINTI: Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, ABD de devam eden Halkbank davasının düşmesi için gerekli girişimleri yaptıklarını, anlaşma zemini bulmak için savcılıkla da temas halinde olduklarını söyledi. TARİH: 26 HAZİRAN 2021
    -----------------------------------

KAYNAK: https://www.bloomberght.com/yilmaz-a...eyecek-3746396

TARİH: 15 NİSAN 2025

ALINTI: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ABD ile Halk Bankası konusunun da bu süreçte çözüm hedefiyle ele alınacağını söyledi. Antalya Diplomasi Forumu sırasında Bloombergin sorularını yanıtlayan Yılmaz, yeni dönem ABD-Türkiye ilişkilerindeki pozitif havanın Halk Bankası davasına nasıl yansıyacağı sorusu üzerine, Uzun yıllardır bu konuda haklılığımızı dile getiriyoruz. Önceki dönemde de Sayın Trumpla Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuları defalarca ele aldılar. Önümüzdeki süreçlerde de ben inanıyorum ki hem liderler düzeyinde hem farklı seviyelerde bu konular konuşulacaktır, tartışılacaktır.
    --------------------------------------------

KAYNAK: https://nhaber.nl/laheyde-2025-nato-...ndaya-gelecek/

ALINTI: Hollandanın Lahey kentinde 24-26 HAZİRAN 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan NATO zirvesi Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütünün (NATO) 32 üye ülkesinin devlet ve hükümet başkanlarını,ortak ülkeleri ve Avrupa Birliği temsilcilerini bir araya getirecek önemli bir toplantı olacak. Türkiyenin Lahey Zirvesinde aktif bir rol oynaması bekleniyor.

NATO NUN 2026 ZİRVESİ TÜRKİYEDE YAPILACAK.
    ------------------------------------------------------------

KAYNAK: https://www.cnnturk.com/turkiye/gale...entisi-2289651

TARİH: 26.05.2025

Suriyeye yaptırımların kaldırılmasından bu yana Türkiyeye yönelik CAATSA yaptırımlarının kaldırılacağının bir işareti olabilir mi sorusuna yanıt arıyorum. Ankara da bir beklentinin oluştuğunu ifade edebilirim. Cumhurbaşkanı Erdoğanın ABD ziyaretinde çantasındaki başlıklardan birini de CAATSA yaptırımlarının kaldırılması konusu oluşturacak.

Trump, Suriyeye yaptırımları kaldırırken dahi Erdoğan istediği için kaldırdığını ifade etti. Burada Trumpın Cumhurbaşkanı Erdoğanla ilgili övücü sözlerini hatırlatmaya gerek duymuyorum. Erdoğan ve Trump, lider diplomasisini önemsiyorlar. Trump seçildiği günden bu yana Erdoğanla Suriye ve Rusya-Ukrayna savaşının bitirilmesi konusunda önemli işbirliği yaptı. Bu ilişkilerin süratle Türk-Amerikan ilişkilerine yansıması gerekiyor. Bunun ilk adımı CAATSA yaptırımlarının kaldırılması neden olmasın?

ERDOĞANIN ABD ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğanın önümüzdeki aylarda yapılması beklenen Amerika gezisinde bu yönde bir adım atılabilir. Erdoğanın, Trumpla görüşmesindeki gündem maddelerinden biri de CAATSA yaptırımları olacak. Beyaz Saraydaki görüşme sırasında Trumpın kameraların karşısında CAATSA yaptırımlarını kaldırdığını açıklaması beklenebilir. Açıklanırsa ayrıca mutlu olurum. Çünkü bu olumlu seyreden Türk-Amerikan ilişkilerine çok önemli bir ivme kazandırır. İklimin değişmesine yol açar. Belli ki Trump ile Erdoğan hem bölge sorunlarında hem uluslararası sorunlarda önemli işbirlikleri yapacak.

Türk-Amerikan ilişkilerinde sadece CAATSA yaptırımlarının kaldırılması konuşulmayacak elbette ki ama ben Suriyeye yaptırımların kaldırıldığı bir dönemde sadece bu konuya değinmek istedim.
    -------------------------------------------

KAYNAK: https://www.aa.com.tr/tr/politika/di...-geldi/3580676

TARİH: 27.05.2025

ALINTI: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov başkent Moskova'da bir araya geldi.

------------------------------------------

KAYNAK: https://www.cnnturk.com/dunya/son-da...l-dedi-2290956

Kremlin Sözcüsü Peskov: İstanbul, bir sonraki Rusya-Ukrayna müzakerelerinin yeri olabilir. TARİH: 28.05.2025

ALINTI: Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Ukrayna arasındaki bir sonraki müzakerelerin yeri için İstanbulun değerlendirildiğini açıkladı. Moskovada gazetecilere konuşan Peskov, müzakerelerin daha önceki görüşmelerin yapıldığı yerde, yani İstanbul'da yapılmasının olası olduğunu belirtti.
    -------------------------------------------

KAYNAK: https://www.hurriyet.com.tr/dunya/di...secek-42818073

TARİH:28.05.2025

ALINTI: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukraynalı mevkidaşı Andriy Sibihanın daveti üzerine 29-30 Mayıs 2025 tarihlerinde Ukraynayı ziyaret edecek. Sibiha ile görüşecek olan Fidan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile de bir araya gelecek.

-----------------------------------------------

2022 YILI 1.KEZ ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDUĞUMUZDA Kİ SÜREÇ ŞÖYLE OLMUŞTU:

13 MAYIS 2022: Halkbank temyiz başvurusunu 13 Mayıs 2022 yaptı.

17 MAYIS 2022: Abd Anayasa Mahkemesi, 35 sayfalık başvuru dilekçesini 17 Mayıs 2022 tarihinde dava dosyası kayıtlarında yayımladı.

***2022 YILINDA 2 İŞ GÜNÜNDE (16-17 MAYIS 2022) TARİHİNDE ANAYASA MAHKEMESİNİN SİTESİNDE (17 MAYIS 2022: Abd Anayasa Mahkemesi, 35 sayfalık başvuru dilekçesini 17 Mayıs 2022 tarihinde dava dosyası kayıtlarında yayımladı.) BİLGİSİ PAYLAŞILMIŞ.

*****5 MAYIS 2025 TARİHİNDE TEMYİZ BAŞVURUSUNU YAPTIK VE 28.05.2025 TARİHİ İTİBARİ İLE 17 İŞ GÜNÜ GEÇTİ ANAYASA MAHKEMESİNİN SİTESİNDE HENÜZ BİR BİLGİ YOKTUR.SEBEBİNİ BİLMİYORUM.HEM HUKUKÇU DEĞİLİM HEM DE NE DESEK YANLIŞ OLUR.HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLSUN.
    -------------------------------------------------------------

ÖZET:

1- Rusya ile Ukrayna arasındaki yeni müzakereler..

2- 24-26 HAZİRAN 2025 tarihleri arasında NATO toplantısı ve bu toplantıya katılacak devlet başkanları:

Nato zirvesine katılacak liderler:

Türkiye: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN

Amerika Birleşik Devletleri: Başkan Donald Trump.

3- ALINTI: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,önceki dönemde de Sayın Trumpla Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuları( Halkbank) defalarca ele aldılar. Önümüzdeki süreçlerde de ben inanıyorum ki hem liderler düzeyinde hem farklı seviyelerde bu konular konuşulacaktır, tartışılacaktır.

NOT: YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YTD

Sayın Neobal, yapay zeka çok geriden geliyor))) 1.kez ABD Anayasa mahkemesine 13 Mayıs 2022 tarihinde başvurmuştuk.YTD

KAYNAK: https://www.bloomberght.com/yilmaz-a...eyecek-3746396

TARİH: 15 NİSAN 2025

ALINTI: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ABD ile Halk Bankası konusunun da bu süreçte çözüm hedefiyle ele alınacağını söyledi. Antalya Diplomasi Forumu sırasında Bloombergin sorularını yanıtlayan Yılmaz, yeni dönem ABD-Türkiye ilişkilerindeki pozitif havanın Halk Bankası davasına nasıl yansıyacağı sorusu üzerine, Uzun yıllardır bu konuda haklılığımızı dile getiriyoruz. Önceki dönemde de Sayın Trumpla Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuları defalarca ele aldılar. Önümüzdeki süreçlerde de ben inanıyorum ki hem liderler düzeyinde hem farklı seviyelerde bu konular konuşulacaktır, tartışılacaktır.

KAYNAK: https://nhaber.nl/laheyde-2025-nato-...ndaya-gelecek/

ALINTI: Hollandanın Lahey kentinde 24-26 HAZİRAN 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan NATO zirvesi Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütünün (NATO) 32 üye ülkesinin devlet ve hükümet başkanlarını,ortak ülkeleri ve Avrupa Birliği temsilcilerini bir araya getirecek önemli bir toplantı olacak. Türkiyenin Lahey Zirvesinde aktif bir rol oynaması bekleniyor.

NATO NUN 2026 ZİRVESİ TÜRKİYEDE YAPILACAK.

KAYNAK: https://www.cnnturk.com/turkiye/gale...entisi-2289651

TARİH: 26.05.2025

Suriyeye yaptırımların kaldırılmasından bu yana Türkiyeye yönelik CAATSA yaptırımlarının kaldırılacağının bir işareti olabilir mi sorusuna yanıt arıyorum. Ankara da bir beklentinin oluştuğunu ifade edebilirim. Cumhurbaşkanı Erdoğanın ABD ziyaretinde çantasındaki başlıklardan birini de CAATSA yaptırımlarının kaldırılması konusu oluşturacak.

Trump, Suriyeye yaptırımları kaldırırken dahi Erdoğan istediği için kaldırdığını ifade etti. Burada Trumpın Cumhurbaşkanı Erdoğanla ilgili övücü sözlerini hatırlatmaya gerek duymuyorum. Erdoğan ve Trump, lider diplomasisini önemsiyorlar. Trump seçildiği günden bu yana Erdoğanla Suriye ve Rusya-Ukrayna savaşının bitirilmesi konusunda önemli işbirliği yaptı. Bu ilişkilerin süratle Türk-Amerikan ilişkilerine yansıması gerekiyor. Bunun ilk adımı CAATSA yaptırımlarının kaldırılması neden olmasın?

ERDOĞANIN ABD ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğanın önümüzdeki aylarda yapılması beklenen Amerika gezisinde bu yönde bir adım atılabilir. Erdoğanın, Trumpla görüşmesindeki gündem maddelerinden biri de CAATSA yaptırımları olacak. Beyaz Saraydaki görüşme sırasında Trumpın kameraların karşısında CAATSA yaptırımlarını kaldırdığını açıklaması beklenebilir. Açıklanırsa ayrıca mutlu olurum. Çünkü bu olumlu seyreden Türk-Amerikan ilişkilerine çok önemli bir ivme kazandırır. İklimin değişmesine yol açar. Belli ki Trump ile Erdoğan hem bölge sorunlarında hem uluslararası sorunlarda önemli işbirlikleri yapacak.

Türk-Amerikan ilişkilerinde sadece CAATSA yaptırımlarının kaldırılması konuşulmayacak elbette ki ama ben Suriyeye yaptırımların kaldırıldığı bir dönemde sadece bu konuya değinmek istedim.
    -------------------------------------------------------

NOT: AYNI HABERLERİ 1 KEZ DAHA PAYLAŞTIM,YORUMSUZDUR.HABER KAYNAKLARINI DA PAYLAŞTIM.

NOT: YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YTD

Sayfa 652/658 İlkİlk ... 152552602642650651652653654 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •