Sayfa 423/424 İlkİlk ... 323373413421422423424 SonSon
Arama sonucu : 3392 madde; 3,377 - 3,384 arası.

Konu: KAREL - Karel Elektronik

1.  Alıntı Originally Posted by erhankod Yazıyı Oku
    foncu abideki mallar ortaklarındır yoksa bu kadar tutmazdı elinde
    emeklilik ve yatırım fonları 1 aydan bugüne kadar 15 milyon lot sattılar
    Foncu abi - ortak satış ortalaması geçen süreleride hesaplarsak 16-17 TL dir.
    Zaten hisse bu sene para etmediği için Nisan 2025 te daiichi sattılar. 2024 yılında 500 milyon ortak satışı, 2025 yılında 500 milyon daiichi satışı toplam 1 milyar TL.
    Karel borç alırken doğan bankası, şirket satışında öncü girişim.
    Doğan nakit pozisyonu ile güçlü durumda. Fakat koca adam TV de neden gerçekleri sakladı orası tam bir skandal.

2. Şirketimizin Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yönetim kurulu üyesi olarak seçilen;

- Sn. Agah Uğur'un Yönetim Kurulu Başkanı ve

- Sn. Şakir Yaman Tunaoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili

olarak görevlendirilmelerine karar verilmiştir.

Bununla birlikte; Şirketimizin 14.05.2025 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yönetim kurulu üyeliğine ilk defa seçilen Sn. Agah Uğur'un, Sn .Tolga Babalı'nın ve Sn. Recep Nadi Köklü'nün özgeçmişlerine aşağıda yer verilmektedir:

AĞAH UĞUR

Agah Uğur İngiliz Erkek Lisesi ve Birmingham Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden mezun olmuş, ayrıca İngiltere'de "Institute of Chartered Accountants" sınavlarını geçerek Chartered Accountant unvanını almıştır.

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması Touche Ross'un (şimdiki adıyla Deloitte) Birmingham, Londra ve Jersey ofislerinde, Türkiye'de ise Arthur Andersen ve Emlak Bankası'nda çalıştıktan sonra 1989 yılında Borusan Holding'de CFO olarak göreve başlamıştır.

1995 yılında Borusan Holding Genel Müdürlüğü görevini üstlenmiş 2001 – 2018 yılları arasında Borusan Grubu'nun CEO'luk görevini yürütmüştür. Halen Pegasus Havayolları, Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon, Gözde Girişim şirketlerinin yönetim kurulu üyeliği görevleri yanı sıra Türkiye'nin bazı itibarlı şirketlerinde danışma kurulu üyeliği yapmaktadır.

Agah Uğur, aynı zamanda Boğaziçi Ventures girişim sermayesi şirketinin yönetim kurulu başkanı ve ortağıdır. Ayrıca kendi teknoloji girişimleri portföyünü yönetmektedir. Kariyerinde 15'in üzerinde sivil toplum ve eğitim kuruluşunun yönetim ve danışma kurullarında görev almıştır.

Halen Tusiad Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı üyesi, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi, Columbia University Istanbul Global Center Danışma Kurulu üyesi ve kurucularından birisi olduğu Saha Derneği Yönetim Kurulu başkan yardımcısıdır.

Yeni medya ve videoart odaklı çağdaş sanat koleksiyoneridir.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

3. Yeni YK başkanı kariyer basamaklarının zirvesinde olan bir yönetici,, yeni ve para getirecek faaliyetlere yoğunlaşma, mali yapıda düzelme ve iş potansiyelini artırma hedefleri olacak mı bakalım, çok zaman ve para kaybettirdi bize son yönetim, umarım telafi ederler.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Kariyer bilgileri Karel'in başta finansman olmak üzere sorunlarına yeni bir açılım gegirebilecek birisi gibi gözükmekte.Dohol de yeni girişimlerde finans desteği verirse iyi haberler duyabiliriz.Hayırlısı olsun diyelim.

5. Karel’de asıl sorun mali değil. Daha fundamental bir sıkıntı var. Şirketin operasyonel olarak karlı hale gelmesi için başta üretim hattı ve mantalitesi, odak ürün ve müşteri portföyü olmak üzere çok kapsamlı yapısal değişikliğe gitmesi gerekiyor. Yoksa mali vs. makyajla düzelecek iş değil, tabi şirket yöneticileri ve holding bunu ister mi becerir mi orası muamma.

Karel'in sorunu diğer Türk şirketlerinin çoğunun şu anki sorunu ile aynı.ITO 500 şirketlerşnin karı ve satışları yaklaşık %60 düştü. Enflasyon ortamında yüksek borçla yakalanmış olması, yüksek kredi faizleri, dış alım ihtiyacı için yüksek döviz maliyeti, daralan piyasa (düşen beyaz eşya satışları neticesinde devre kartı satışlarının düşmesi) ve emek yoğun baz istasyonu bakım ve kurulumunda enflasyon üzerinde fiyat arttıramaması.Yani sorunların çoğu konjonktürel.Elbette kendine çeki düzende vermesi ve borcunu katma değeri yüksek ürünlere ağırlık vererek azaltması da önemli. Ancak önüne şu dönemde fırsatlar da çıkacak (milyar $ üzerinde elektrikli araba yatırımları, yüksek AB savunma sanayii yatırımları , gümrük tarife savaşları v.s.) ve doğru şekilde yönetilirse Dohol de destek olacaktır.Yeni atanan CEO özgeçmişi şirkette farklı bir işleyiş yaratma arzusunun işareti bence. Bununla ilgiloi gelişmeleri yakında görürüz sanırım.
    Son düzenleme : pej; 28-05-2025 saat: 08:34.

7.  Alıntı Originally Posted by pej Yazıyı Oku
    Karel'in sorunu diğer Türk şirketlerinin çoğunun şu anki sorunu ile aynı.ITO 500 şirketlerşnin karı ve satışları yaklaşık %60 düştü. Enflasyon ortamında yüksek borçla yakalanmış olması, yüksek kredi faizleri, dış alım ihtiyacı için yüksek döviz maliyeti, daralan piyasa (düşen beyaz eşya satışları neticesinde devre kartı satışlarının düşmesi) ve emek yoğun baz istasyonu bakım ve kurulumunda enflasyon üzerinde fiyat arttıramaması.Yani sorunların çoğu konjonktürel.Elbette kendine çeki düzende vermesi ve borcunu katma değeri yüksek ürünlere ağırlık vererek azaltması da önemli. Ancak önüne şu dönemde fırsatlar da çıkacak (milyar $ üzerinde elektrikli araba yatırımları, yüksek AB savunma sanayii yatırımları , gümrük tarife savaşları v.s.) ve doğru şekilde yönetilirse Dohol de destek olacaktır.Yeni atanan CEO özgeçmişi şirkette farklı bir işleyiş yaratma arzusunun işareti bence. Bununla ilgiloi gelişmeleri yakında görürüz sanırım.
    CEO değil YK başkanı olacak sanırım

Alıntı Originally Posted by BakiÇınar Yazıyı Oku
    CEO değil YK başkanı olacak sanırım
    Haklısın, YK başkanı, sanırım hakim ortak olan Dohol istedi.

Sayfa 423/424 İlkİlk ... 323373413421422423424 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •