Sayfa 313/317 İlkİlk ... 213263303311312313314315 ... SonSon
Arama sonucu : 2530 madde; 2,497 - 2,504 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Tespitlerinize katılıyorum, spekülatif güçler devrede ve etkililer. Sorun ise şu; bunların ısı ve basınç göstergeleri yok. Teknolojik kaldıracın ve tarihi zirvelere ulaşan likidite eğilimlerinin etkisiyle finansallaşmanın zirvesine ulaşan dünyada belli kalıplara sahip yatırımcı beklentileri varlık fiyatlarını yönlendirmiş oluyor.....
    Aynen öyle hocam. Baksana 5Yearplan arkadaşın kağıdı Palantir 135 dolara fırladı. Defter değerinin 55 (elli beş) katından işlem görüyor ama hisse acayip revaçta. Öte yandan VW, Stellantis defter değerinin 0.23 katına inmiş yani %77 iskontolu ama yüzüne bakan yok. KCHOL defter değerine oranla %40 a yakın iskontolu işlem görüyor ama tü kaka diyorlar. Moda terimi devrede, eski moda yeni moda. VW KCHOL eski moda, Palantir Nvidia Tesla yeni moda.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Haftaya 19 Haziranda 250 baz puanlık indirim şimdiden hayırlı olsun (şahsi kanaatimdir). Piyasa iyice sıkıştı, TCMB el mahkum faizleri indirecek diye düşünüyorum. Yüksek ihtimal Haziran enflasyonu da Mayıs gibi %1.5 civarında yani düşük gelir. Böyle olursa Temmuz ayında bir 250 baz puanlık indirim daha yaparlar. Böylece 2 ayda faizler 5 puan aşağı çekilmiş olur.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. TH abi 24 temmuz ppk toplantısına kadar BIST30 ve bist100 de eski zirveyi geçermiyiz.. bankalarda ise xbank eski zirveye gelemez diye düşünüyorum...

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Aynen öyle hocam. Baksana 5Yearplan arkadaşın kağıdı Palantir 135 dolara fırladı. Defter değerinin 55 (elli beş) katından işlem görüyor ama hisse acayip revaçta. Öte yandan VW, Stellantis defter değerinin 0.23 katına inmiş yani %77 iskontolu ama yüzüne bakan yok. KCHOL defter değerine oranla %40 a yakın iskontolu işlem görüyor ama tü kaka diyorlar. Moda terimi devrede, eski moda yeni moda. VW KCHOL eski moda, Palantir Nvidia Tesla yeni moda.
    bunları konuştuk aslında, mesele sadece moda değil, sadece bu dev şirketlerin faize yakın temettü verimleri, hisse geri alım programlarıyla dolaşımdaki kağıtlarının azalması gibi farklı nitelik ve vadede getirilerinin olması. Plantir seneye 13$'a düşüp 10 yıl boyunca temettü vermeyebilir üstüne hissederlardan para da talep edebilir ayrıca bu firmaların hepsi yenilikçi yani bilinmeyen faktörler çok fazla, risk fazla ödül de fazla. Geleneksel iş kollarında gelecek satışları tahmin edebiliyorsun teknolojilerde beklentiler fiyatlanıyor ve şu an beklentiler aşırı iyimser.

5.  Alıntı Originally Posted by Yenice Yazıyı Oku
    TH abi 24 temmuz ppk toplantısına kadar BIST30 ve bist100 de eski zirveyi geçermiyiz.. bankalarda ise xbank eski zirveye gelemez diye düşünüyorum...
    100 endeksin tarihi zirvesi 11.252, 11 ay önce Temmuzda gördük burayı. Yakın vadede bu seviyeye doğru bir hareket bekliyorum hatta bu hareket halihazırda start almış olabilir ama bu zirveyi geçmemiz çok zor. İmamoğlu olayı en büyük engel. TCMB Haziran ve Temmuzda toplam en fazla 500 baz puanı indirir, o da belki. Yukarı yönde endeksin çıkış potansiyeli buralardan en fazla %20 gibi gözüküyor. Mevcut şartlarda durum böyle ama şartlar her an değişebilir. 😊

6.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    ... mesele sadece moda değil, sadece bu dev şirketlerin faize yakın temettü verileri.... bu firmaların hepsi yenilikçi yani bilinmeyen faktörler çok fazla, risk fazla ödül de fazla. Geleneksel iş kollarında gelecek satışları tahmin edebiliyorsun teknolojilerde beklentiler fiyatlanıyor ve şu an beklentiler aşırı iyimser.
    Hocam anormal rasyolardan işjem gören teknoloji şirketleri temettü ödemiyor, zaten bunlar yeni şirket. Buradaki en önemli faktör yatırımcıların açgözlülüğü. Herkes bir an önce dolar milyoneri olma hayali peşinde koşuyor ve geçmişi olmayan gelecekleri sisli olan bu şirketlerin hisselerine inanılmaz meblağlar akıyor. Aynen 2000 lerin başında yaşadığımız İnternet şirketleri çılgınlığı gibi. Nvidia'nın piyasa değeri 3.5 trilyon dolar, şaka gibi, 86 milyonluk TR nin yıllık GSMH sının neredeyse 3 katı. İşte bunun adı euphoria oluyor, düpedüz çılgınlık işte.

7. Dün baktım, 8 ayrı kategoride ABD borsalarının ucuzluğu incelenmiş, pd/Ciro pd/DD pd/ebitda vs gibi kategorilerde. 8 kategorinin 8 inde de ABD borsası tarihi pahalılık zirvesine yakın yerden işlem görüyor. Eğer olur da gümrük tarifelerinde sıkıntı devam ederse, bir de buna ek olarak ABD ekonomisi resesyona sürüklenirse ABD borsası çok ciddi satış yer ve BİST de dahil tüm dünya borsaları bundan etkilenip onlar da satış yer. Esas risk burada,.

8. Çin ekonomisi sıkıntılı seyrediyor, 4 ay arka arkaya TÜFE eksi geldi, deflasyon olmaz ama güdük ekonomik büyümeler resesyon / deflasyon ortamına benzer etki yapar. Japonya da zaten sıkıntılı. Japon Yeni dolar karşısında değer kazanıyor ve bu durum kamu borçlarının çevrilmesini zora sokuyor, gelgelelim hükümet bunu önleyemiyor, o yüzden Japon devlet tahvillerine talep sıfırlandı, fiyat düştü getiri fırladı. Alman ekonomisi resesyonda, her ne kadar borsa tarihi zirve yapsa da. Alman borsa yatırımcıları Pollyannacılık oynuyor. Küresel ortam tedirgin edici.

Sayfa 313/317 İlkİlk ... 213263303311312313314315 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •