Her gün sabahýn köründe (04:50) ezan sesiyle uyanýyorum hem ses çok yüksek hem cami dibimde hem söyleyen öküz gibi baðýrýyor hemde uzatýyor ( arabesk tarzýnda) zaten uyku problemi olan bir insaným uykuya daldýktan sonra bu ses ile uyanýyorum biraz araþtýrdým bu sese çözüm varmý diye ama öncesinde ben sabahýn köründe müzik açsam insanlarýn tepkisi ne olur yani bu saygýsýzlýktýr deðilmi peki bu saygýsýzlýðý bana niye yapýyorlar eskiden cahillik vardý teknoloji yoktu saat yoktu alarm yoktu takvim yoktu vs. Þimdi her þey var neden bu saçmalýk hala devam ediyor ben belki Hristiyaným yada dinsiz yada hasta yaþlý biriyim yada küçük bir çocuðum yada gece çalýþmýþ uyuma vakti gelen biriyim yada uyku sorunlarý olan biriyim yani kýsacasý bu kadar ihtimal varken neden böyle þeyleri yaþýyoruz derdin namaz ise git camiye çýkma orada yaþa ayrýca neden arabesk vs gibi saçma bir tarz vererek okuyorsun allahu ekber diyeceksin allahhhhhhhhhhhhhhhhhhh huekberrr alllahhhhhhhhhhhhhhhhheahhhhhheah huekberrr rr demeyeceksin hadi diyeceksin sabahýn köründe deme öðlen uzatabildiðin kadar uzat ayrýca bu ezana davettir senin kendini tatmin ettiðin imkan verilmiþ bir ses yarýþmasý deðildir dedim ya araþtýrma yaptým internette þöyle bir habere rastladým denizlide olmuþ millet hocanýn cýrtlak sesinden gereksiz uzatmasýndan hoparlörün zýrýltýsýndan rahatsýz olan insanlar çoðalmýþ yerel gazetecide ilçe müftülüðüne gitmiþ sormuþ Müftünün cevabý aynen þöyle bugünkü zihniyeti gösteriyor hocamýzýn sesi harikadýr ses yarýþmasýna girmiþ birincilikle bitirmiþ hoparlörler arýzalý deðildir ses yüksek deðil çünkü biz ayarýný yaptýrdýk bunlarýn amacý baþka Allah'ýn izniyle ezan sesini susturamayacaklar kafa yapýsýna bakarmýsýn þimdi cimere yazsan kimse týnlamaz ýsrar etsen gidin bakýn vergi borcu varmý hesabýna adresine bakýn açýðýný bulun evine polis gitsin gözdaðý verin uzatmasýn muhtara müftüye hocaya gitsen kafir derler sonra ülkede demokrasi var kanun var özgürlük var derler neyse daha çok yazacak þey varda boþver lafýn kýsasý ayhan baþkanýn imzasý gibi bu kafadan bir halt (bok) olmaz
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Yer Ýmleri