Originally Posted by
Mathias
Şimdi bu fon işlerinden hiç ama hiç birşey çıkmaz. Adam fon kurdum bir hisse de gittim ne var ne yoksa da aldım sana ne der geçer gider.
1 1.5 senedir falan yeni moda bu. Adam borsadan HİSSE diye satamadığı malı fona aldırıp FON bu yeğenim diye satıyor.
Mevduat faiz topiğinde buna dikkat çekmiş içeriğine bakmadan almayın demiştim. Millet FON diye ayrı bir yatırım aracı olduğunu falan sanıyor.
Hedefleride özellikle mevduatçı kitle. Çünkü bu kitle borsaya soğuk gözle bakıyor. Ve mevduatçı adam piyasalar konusunda fazla bilgili değil. Bu iki özellik birleşince bankadaki mini etekli MT ler bunlara bak borsa değil fon alıyorsun diye güzelce geçiriyor.

Mathias hikayeyi iyi anlatmışsın ancak denklemin bir tarafını açıklıyor bu. Adam topladığı malları fiyatı uçurduktan sonra doğrudan ya da dolaylı bir şekilde fon kurarak fona devretti. Bu denklemin bir kısmı. Fon bu malları nasıl çıkıyor kısmı denklemin diğer tarafı. Mini etekli MT'lerin mevduat yatırımcılarına fon pazarlaması denklemin diğer kısmını izah etmiyor, çünkü birileri fon aldıkça o fonda nakit birikir, o mallar fonu alanlara devrolmaz. Fon bu malları nasıl satıyor kısmı denklemin diğer tarafı. Onu da izah ediver, aydınlat bizi. (Valla polemik olsun diye yazmıyorum ha
)
Seçil Erzan vakası kazıklanmanın daniskası da bu örneğe uygun değil, o başka bir gezegen.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri