Sayfa 21/38 İlkİlk ... 11192021222331 ... SonSon
Arama sonucu : 298 madde; 161 - 168 arası.

Konu: Bireysel Emeklilik, Zorunlu Bes ve Emeklilik Yatırım Fonları

1. bunu izleyin zaten 1. bölümü merak edeceksinizdir.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Öncelikle sunu belirteyim yazılanlara koşulsuz inanmak yerine sorgulayan öğrenemye anlamaya tartısmaya calısan insanları ayrı sevıyorum bu sebeple öncelikle size teşekkür ederim.

tabiki soracak sorgulayacak düşneceksiniz.

Ancak sizinle dunyaya paraya devletlere insanlara bakış açımızın seviyesi birbirine yakın değil.

SGK konusunada değindim ben SGKların insanların rızasıyla yatırılması taraftarıyım. kaç para kesiliyor kaçı nereye gidiyor ne oluyor öğrenmemiz bilmemiz lazım. ben aç geziyorum ama sgkam var ? sizce saglıklımı yasıyorum ?

sağlıgım ve geleceğim için sgk parası yatırılıyor fakat su an bulundugum durumda saglıksızım. çünkü param yeterli gelmiyor.

hastalıkların cok cok onemlı bır kısmı pskilojiye bağlı. Bu pskilojoik sebeplerin oluşmasıda parayla çok fazla ilişkili. para kazanacaz diye stres sıkıntı yasıyoruz mutsuz bir hayat sürüyor ama saglıgımız için sgk primi ödettiriyoruz. Yani aslında sistemin kendisi öyle bir tasarlanmışki önce insanların parasını saglıgı için SGK adı altında kes bu parayı kestıgın ıcın ınsanlar saglıgından olsun sonra kendı paralarıyla muayene olsun ve hastanelerdende kar edelim. dünyaya bir bak gelir eşitsizliğine bir bak birisi cok zenginken digeri niye cok fazla fakir. biran için düşün para ve takas hiç olmasaydı. paranın değeri 0 olasaydı yani herşey bedava insanlar para için hiçbirşey yapmıyor olsaydı zaten para degersiz oldugu için kimse para için birşey yapmayacaktı. herşey insanlara ait olsaydı bedava herhangibir gelir eşitsizliği olmayacaktı cunku tum mallar herkese ait olacaktı. insanlarda gelecek kaygısı oluşmazdı sinir stresten bahsedemezdik. herkes mutlu ve huzurlu olurdu. para hepimizin saglıgını bozmaktan başka bir halta yaradıgı yok. dünyadan para denen sistemin komple kaldırılması lazım yerinede hiçbirşey geçmemeli.

İNSALIK DUZENI SOMURU UZERINE mukemmel bir şekilde kurulmuş. Tabiki benim sistemle kafamın bozuk oldugu sonucuna ulasabilirsiniz. Ancak mantıklı olup derinlere inmeye calıstıgınızda farkedeceksiniz bunları.

bu kısa ayrıntıdan sonra bahsettıklerıne değinelim öncelikle boşa yatıyor diyemeyiz cunku sgk primimizin işin sonunda emeklılıkle elde edebılıyoruz. Bu yuzden boş diyemeyiz ancak bir risk var diyebiliriz bahsettiğin gibi 3 gun sonra sgk mıza el koymayacaklarının bır garantısı yok bu sgknin 0 riski oldugundan bahsedemeyız ancak %0,01 bir risk yine mevcut o yüzden boş demek yanlış risk var diyelim.

Gelelım borsa meselesine bahsettiğin şeyler birer risk. dikkat et risk ayrı bırsey tamamen yatırım yapmamak ayrı birşey.

Birşeye yatırım yaparken bunu ölçeriz biçeriz riskine getirisine bakarız öyle değil mi ?

Buradan sizin yapmanız gereken elınızdeki imkanları sıralayacaksınız bes mi faiz mi borsa mi ?

bunların risk derecelerine bakacaksın besin risklerini saydım önceki gönderilerimde. SGK ninkide var faizin ve borsanında var.

hepsini topla hangisi daha riskli göründü sana. ?

BES içlerinden en riskli yatırım. O halde bes yerine daha az riskli olanı tercih edeyim diyeceksin. Potansıyel getiriyide düşünerek risk alacaksın.

söylediklerinin hepsi için olmaz demiyorum olabilir. ancak risk analizi yaptıktan sonra seçimini yap diyorum.

Meela devletin 1 sene sonra %25leri kaldırma riski çok yüksek bunun topluma etkiside oldukça düşük bir boyutta olacaktır.

fakat yarın borsayı kapatırsa bunun sadece bize değil yabancılara kadar sırayet edecek bir çok yeri etkileyecektir.

Düşündüğün zaman hangisini yapmak devletımız ıcın daha kolay. %25 leri kaldırmak daha kolay toplum bunu fazla yadırgamayabılır. O yüzden düz bir amntıkla besin küçüçük %25 ini kaldırabilirlerse borsayıda kapatabilirler birbirine denk şeyler değil bir tarafta devasa paralar varken bır tarafta ufak bir para var.

bir tarafta şirket bankalar yabancılar varken bır tarafta toplumun cogu alt kesımınden oluşan koyun gıbı bır oyana bır buyana savurdukları bızler varız.

Toplumun elit kesimi zenginler şirketleri olanlar sizce kendileri için bes mi yatırıyorlardır ?

sadece mantık çerçevesinde düşünmenizi istiyorum.

bakış açınızı benim seviyeme yaklaştırmanız için. size 2 adet belgesel linki vereceğim.

https://www.youtube.com/watch?v=EkFL7wSW9Nk

https://www.youtube.com/watch?v=NHDYgtkfU9Q&t=4482s

Söylediklerimin ne kadar olası olduğunun bende farkındayım. Zaten belirttim farazi olarak diye.

para dediğiniz gibi bir kağıt parçasından başka bir şey değil doğru . Ama para=emek olarak düşünürseniz para hiç de gereksiz değil aslında para büyük bir barter sisteminin bir parçası sadece . Üreticisi de merkez bankaları. Sıkıntılı olan nokta şu; insanların gereğinden fazla o kağıda değer vermesi , takıntılı bir şekilde onu biriktirmek istemesi.

''Meela devletin 1 sene sonra %25leri kaldırma riski çok yüksek bunun topluma etkiside oldukça düşük bir boyutta olacaktır.''

İnsanlar her yapılanı onaylar şekilde susarsa tabi ki de hükümetler kendilerine verilen yetkileri istedikleri gibi kullanmakta kendilerini özgür hissederler. o yüzden tepki vermek lazım, susmak değil.

Sizden daha alt seviyede bakış açısına sahip olduğunu nerden çıkardınız bilmiyorum ama bende sizi mantık çerçevesinde düşünmeye davet ediyorum elit kesim alt kesim yok. sizi öyle olduğuna inandırmışlar o kadar . sizde başkalarını hor görmeyi bırakın buyrun sizde benim dünya görüşüme yaklaşın burada herkese yer var merak etmeyin.

3.  Alıntı Originally Posted by burdur15 Yazıyı Oku
    Söylediklerimin ne kadar olası olduğunun bende farkındayım. Zaten belirttim farazi olarak diye.

para dediğiniz gibi bir kağıt parçasından başka bir şey değil doğru . Ama para=emek olarak düşünürseniz para hiç de gereksiz değil aslında para büyük bir barter sisteminin bir parçası sadece . Üreticisi de merkez bankaları. Sıkıntılı olan nokta şu; insanların gereğinden fazla o kağıda değer vermesi , takıntılı bir şekilde onu biriktirmek istemesi.

''Meela devletin 1 sene sonra %25leri kaldırma riski çok yüksek bunun topluma etkiside oldukça düşük bir boyutta olacaktır.''

İnsanlar her yapılanı onaylar şekilde susarsa tabi ki de hükümetler kendilerine verilen yetkileri istedikleri gibi kullanmakta kendilerini özgür hissederler. o yüzden tepki vermek lazım, susmak değil.

Sizden daha alt seviyede bakış açısına sahip olduğunu nerden çıkardınız bilmiyorum ama bende sizi mantık çerçevesinde düşünmeye davet ediyorum elit kesim alt kesim yok. sizi öyle olduğuna inandırmışlar o kadar . sizde başkalarını hor görmeyi bırakın buyrun sizde benim dünya görüşüme yaklaşın burada herkese yer var merak etmeyin.
    bir örnekle baska bir örnegi cürütmek ıstıyorsanız eşit şartlarda davranmalısınız.

ilk cümlenizde farazi oldugunu soyluyorsunuz ancak bu farazi örneğinizle neyi ispatlamaya calıstıgınızı belirtmemişsiniz.

bence Düz mantıkla bakıyorsunuz o yüzden seviye konusundan bahsettim. Daha derin düşünmelisiniz. ben zaten sizin dunyanızda buraya geldim. Doğuştan bir yeteneğim yoktu. Hayata bakış açım çok değişti son 3 yılda. gerçekleri daha net görmeye basladım.

Kimseden üstün değilim estafurullah. benimde sizin bana öğreteceklerinize ihtiyacım var. belkide bu konuda yanılıyorumdur. neden olmasın ?

İnsanların her yapılan şeyi onaylaması konusuna gelirsek. Susmamamız lazım tabiki ancak insanlar ya korkularından yada görmediklerinden ötürü savunmuyorlar bir çoğuda çıkar ilişkisi sebebiyle susuyor.

Büyük bir kitle bu şekilde idare ediliyor haliyle dünyada bu topluluga uyum saglamaya calısıyor cunku cogunluk azınlıgı eziyor.

Devletler bizleri kendi çıkarları için kullanırken biz cogunluk olmamıza rağmen devletlerı kullanamıyoruz malesef.

Kullanmak yada kullanılmak kötü bir tabir ama içinde bulundugumuz para dünyası bunları meyil ettiriyor bizleri.

Videoları ızledınızmı bılmıyorum. siz hiç bir dukkana gırdıgınızde dukkan sahibinin bendeki mallar pahalı yan tarafta daha kalıtelısı ve ucuzu var diyeni gördünüz mü ?

Mevcut parasal sistem dürüst davranmamıza engel yalan soylersek yaşayabiliriz.

Parasal sistemin ayakta kalmasını ısteyen yöneticiler sizce bize dürst mü davranıyor ? hayatta kalmak için hepimizin birilerini kandırdıgı ve yalan soyledıgı bır ortamda herhalde yöneticlerin bizim menfaatimize birşey yapmaları pek mantıklı görünmeyecektir.

yapılan kötü şeylere göre elbetteki iyi şeylerde var.

Ancak konu ZORUNLU BES oldugunda işler değişiyor.

Alt kesim var. Bunu nasıl inkar edebiliriz. Benim niye altımda bir ferari yok ? Onun nıye altında bır ferrari var

O niçin 5 yıldızlıya gıderken ben 3 yıldızdayım.

Alt ve üst kesimin olmadıgını ıspatlar deliliniz var mı ?

Kapitalizmin savunucularının soyledıgı gıbı emek = para sen emek vermemişsin o yüzden fakirsin gibi bir yaklaşımları var.

Peki bu yarışa eşit şartlardamı başladık ? niçin bu soru sorulmuyor.

Senin ailen dikmiş fabrikayı koymuş sermayeyı dikmiş fabrikayı aile ve yakınların sayesınde zaten 2-0 onde baslıyorsun. Ben ise hiçbirşeyim olmadan baslıyorum üstelık urettıgın malı bana satarak benim seninle eşit seviyeye gelmemi istiyorsun.

TÜm bunları yaparken yanına hükümetin yöneticilerinide çekip benim dipten cıkmamı engellemek için iş birliği yapıyorsun beraber karar alıyorsun vergileri arttırıyor enflasyonu yaratıyorsun

Sonra sende emek ver sende benim sevyeme gel diyorsun. benim senin seviyeme çıkabilmem için bir başkasının alt seviyede olması gerekiyor. birilerinin parasını sömürmeliyim ki durumu 2-2 yapabilelim. Aslında emek dediğimiz şey nedir ? tekrar düşünmek lazım para karşılıgı birşeyleri üretip satıyorsun. Ancak emeğinin karşılığını bir ölçüsü yok. Ölçemiyoruz bunu örnegın 3 tane taş taşırsan bunun bedeli 3 liradır. diye bir ölçüm cihazımız yok bu sebeple adaletten bahsedemeyiz. adeletin olmadıgı bir ortamda eşitlikten bahsedemeyiz eşitliğin olmadıgı bir dunyada adil bir yarıştan ve emeğin karşılıgındanda bahsedemeyiz. emek dediğimiz şey karşındaki insanı ne kadar kazık atabildiğindir. ali ağaogluna bak ne kadar emekle bu sevıyeye gelmiştir. açlıştıgım iş yerinde ondan daha fazla mesai yaptım ondan daha fazla taş taşıdım. ama onun seviyesinde değilim. EMEK İNSANLARI NE KADAR KANDIRABILDIGINLE ve İNANDIRABILDIGINLE DOĞRU ORANTILI aslında emek yapılan iş gücü değil. bir başkasını ne kadar sömürebiliyorsan bu senin emek dediğin şeyin tanımı parasal sistemde.

Parasal sistem sömürünün üzerine kurulmuş. azınlık olan zenginler sömürmeli ki zengin olsun fakir olanlar cogunluk olsun ve sömürülsün. yoksa fakir veya zengin tanımı olmazdı. herkes eşit olurdu.

neyse geçelim bu konularıda mantığa tekrar dönelim.

mantıgınız ne diyor ? sizide dinlemek isterim.

Bu arada bu mesaji yazmadan önce cocukluk arkadaşım aradı yarım saat görüşmek için.
    bu arkadaşım bundan 5 sene öncesınde borsaya gırmış biraz kayıpla cıkmış ve bir daha bulaşmamıştı.
    kendisi ve eşi üzerine olmak üzere toplam 2 adet BES hesabı açtırdı. Bana BES'ten bahsediyor avantajlarından bahsediyordu. Bende sizlere söylediğim gibi Besin dezavantajlarından bahsediyordum. Farkındayım ama %25 var soyledıklerın mantıklı ancak devlet var evet haklısın ancak burada da fon var. diyordu. Hatta benden borsadan cıkıp bes e geçmemi istedi. Bizim gibi adamlar borsada yapamaz diye tavsiyede bulundu.

böyle böyle derken 3 yılını beste geçirdi.

BUGUN yanıma ugradı tam bu konuda forma yazı yazarken aradı yazıyı yazmadan cıkmak durumunda kaldım. DIşarda bana BES'i bozup hisse senedi alacağını söyledi. Bes muhabbetını son 2 yıldır hiç yapmamış ben hiç sormamıştım bile bes'ini çünkü cok kararlıydı 56 yasına kadar bekleme konusunda.

İnsnaları hor görmediğim için ona ben sana demiştim demedim. Olabilir neden olmasın borsada da para kazanırsın dedim. Halbukı 3 sene öncesınde bese ilk girdiğinde çok uyarmıştım.

garip olan başka birşey daha var bundan 1 hafta öncesınde beste en yüksek miktarı yatıran ve bu arkadaşımdan cok daha önce bese yatırım yapan bir başka arkadaşım. da aradı. oda besten cıkıp hisse senedi alacağnı söyledi benim fonlar doğru durst para kazanırmamış parayı çekip borsaya girmek istiyorum bana öğret bu işin nasıl döndüğünü dedi. tesadufmu bilmiyorum bu konuya yazarken denk geldi bu arkadaşlarım neredese 2 senedır konusunu bıle açmıyorduk kendileri aradı.

neyse

eğer yanlış bir kelam ettiysemde sizden özür dilerim yanlış anlaşılmak istemedim. BU kadar yazıyı yazarmıyım sizce sizlere değer vermesem küçümseyip hor görsem. banane ya yatırsın enayiler derim.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

4. ''Devletler bizleri kendi çıkarları için kullanırken biz cogunluk olmamıza rağmen devletlerı kullanamıyoruz malesef.''

devletler insan için ve insanla varlar. En basit anlamıyla belirli bir amaç için bir araya gelmiş insanların oluşturduğu tüzel varlık.
    bizleri bu sisteme müdahale edemeyeceğimize inandırmışlar anladığım kadarıyla sizde buna inanmışsınız . ama öyle değil insanlar birlik olursa bir çok şeyi değiştirebilir ve düzeltebilir. ama kimse yapabileceğine inanmıyor. (Cam tavan sendromu )

''Mevcut parasal sistem dürüst davranmamıza engel yalan soylersek yaşayabiliriz.''
    Ben gelen hiç bir müşterime kötü bir ürünü iyidir deyip satmadım satmam da . Daha az satışım olur ama kafam rahat olur. satmadığım o ürünler yüzünden dışarıda bir kahve eksik içerim ne bileyim , sinemaya ayda bir eksik giderim .Senelik 3 5 bin lira az para koyarım kenara çok istediğim arabanın bi model düşüğünü alırım. Ama yine doğru olanı yaparım .

''Alt ve üst kesimin olmadıgını ıspatlar deliliniz var mı ?''

Alt kesim üst kesim dediğiniz nedir. parası olan ve olmayan mı ? yöneten yönetilen mi ? okumuş okumamış mı ? insanları ayrıştırmanın lüzumu yok bence illa ki ayıracak isek cehaletini kabul edenler ve bilgiye sahip olduğunu sananlar olarak ayırmalıyız bence.

Kapitalizmin savunucularının soyledıgı gıbı emek = para sen emek vermemişsin o yüzden fakirsin gibi bir yaklaşımları var.

sakın yanlış anlaşılmasın ben kapitalizmin savunucusu değilim aksine tam karşısındayım. TDK' ye göre emek ; İnsanın bilinçli olarak belli bir amaca ulaşmak için giriştiği hem doğal ve toplumsal çerçevesini hem de kendisini değiştiren çalışma süreci.

Bu durumda emeğin karşılığı bilinçli olarak yaptığım eylem karşılığında talep ettiğim buğday , un , ekmek yada para. para sadece bir araç . insanları sömüren yine insan para veya parasal sistem değil. Onlar sadece bir araç .

''Sonra sende emek ver sende benim sevyeme gel diyorsun. benim senin seviyeme çıkabilmem için bir başkasının alt seviyede olması gerekiyor.''

Benim seviyeme yaklaş dediğiniz için dünya görüşüme yaklaşın dedim . Benim baktığım şekliyle dünyada insanlar arasında fark yok . yine sizin alt kesim elit kesim deyişlerinize binaen söylediğim bir sözdü yoksa çok çalışın çok kazanın bize yaklaşın demedim. demek de istemedim.

Esas konu Bes sistemine gelecek olursak evet riskler var ama ben size daha büyük bir riskten bahsedeyim. şu an neredeyse herkes kazandığından fazlasını harcıyor. Asgari ücretlinin elinde binlerce liralık telefon, binlerce kişinin
    altında binemediği halde araba var 3 5 seneye kalmadan yenisiyle değiştiriyorlar örnekler çoğaltılabilir . bes de devletin insanlara tasarruf yapın deme şekli . aylık 3 5 bin lira geliri olupta borsadan anlamayan yada vakti olmayan, sürekli dövizi altını tkip etmek istemeyen için devlet katkısıyla düşünüldüğünde çok da kötü olmayan bir seçenek. Artıları eksileri tartışılabilir. ihtiyatlı olmak da fayda var . ama tukaka deyip kenara atmamak lazım. OYAK' ı göz önünde bulundurun. Aslında OYAK' ın da BES ile benzer yanları var.

5. İyiki bir örnek verdik. Verdiğimede pişman oldum. Burada ne zaman gençlere örnek olsun diye "GERÇEK" yani olmuş yaşanmış bir örnek versem, kağıt üstünde örnekler ve bir sürü önermelerle dolu felsefik yaklaşımlarla karşılaşıyorum.

Gerçeğin karşısında sadece şöyle olursa böyle olur tarzı risk analizleriyle çıkınca olmuyor.

Bu seferde bir başkası çıkıp senin şöyle olursa böyle olur dediğin önermeye, olurmu arkadaş böyle olursada öyle olur diyor.

Zaten tartışma kültürü pek gelişmemiş bir toplumun bir parçası olduğumuz için, iş, ikinci üçüncü yazışma da kişisel atışmaya zaman zaman hakarete dönüyor.

Bu platformu asla diğer üyelerin, gözlerinin açılması, felsefi ve sosyal gelişimlerinin bir parçası olması veya youtube'da heryerde dönen komplo teorilerinin paylaşım yeri olarak görmedim. Hele açın gözünüzü, soru sorun sizi uyutuyorlar, bir ben uyumuyorum yaklaşımı, breh breh....

El yumruğu yemeyen kendininkini balyoz sanırmış.

Neyse ben dediğim gibi gerçek bir örnek verdim.

Geçenlerde başka bir platformda da buna benzer bir tartışma oldu. Gençlerden birisi çıkıp dediki ben aralıktan bu yana %40 kazandım bu %20'ler neki?

Dedimki evlat az kazanmışsın. Sadece endekse koysan daha fazla kazanırdın. Aralıkta, eşeğe bile hisse aldırsan kazanırdı zaten. Sen bana son on senelik ortalamanı söyle, hiç kriz yaşadınmı onu söyle. Yok elbette cevap.

%20-21 hisse senedi piyasasıda dahil iyi bir kazançtır. Borsanın parlak görüntüsü ve ortalarda dolanan şehir efsaneleri gençlere hep bir koyup beş alma hevesleri ve idealleri pompalar. Bu işler öyle olmaz gerçekte.

Belgeselden arslan izlemekle Tarzan olunmuyor. Yada arslanın yediği ceylan için vay ben böyle haksızlığın içine tüküreyim bu nasıl sistem demekle.

Varsa gerçekten bildiğin yaptığın ortaya dök insanlar faydalansın.

Bu yazı bir kişi veya kişileri hedef almıyor. O yüzden üstüne alınıpta cevap verene cevap vermiyeceğim.

Sevgiler

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Kapitalizm konusunu geçiyorum. Ayrıca videolarda anlatılanlara koşulsuz inandıgımı zannetmiyorsunuz herhalde :D söylenen şeyleri araştırdım.

Esas konu Bes sistemine gelecek olursak evet riskler var ama ben size daha büyük bir riskten bahsedeyim. şu an neredeyse herkes kazandığından fazlasını harcıyor. Asgari ücretlinin elinde binlerce liralık telefon, binlerce kişinin
    altında binemediği halde araba var 3 5 seneye kalmadan yenisiyle değiştiriyorlar örnekler çoğaltılabilir . bes de devletin insanlara tasarruf yapın deme şekli . aylık 3 5 bin lira geliri olupta borsadan anlamayan yada vakti olmayan, sürekli dövizi altını tkip etmek istemeyen için devlet katkısıyla düşünüldüğünde çok da kötü olmayan bir seçenek. Artıları eksileri tartışılabilir. ihtiyatlı olmak da fayda var . ama tukaka deyip kenara atmamak lazım. OYAK' ı göz önünde bulundurun. Aslında OYAK' ın da BES ile benzer yanları var.

sanırım beni bir çok insan yanlış tanıyor son zamanlarda yakın zamanda hisse.netten tanıstıgım bir arkadaşıma yazılarımı nasıl buluyorsun dedim. güzel yazıyorsun filan gibi cümleler kurdu. Peki dedim eleştir beni dedim eleştirilecek hiçmi birşeyim yok dedim.

Bana karşı açık ol dedim. Biraz sert bir usluble yazıyorsun insanlar seni yanlış tanıyor filan dedi.

Aslında bunu yapmak istemediğimi farkında olmadan yazdığımı söyledim eğüer ters bir yazı görürsen beni uyar dedim.

yazıyı yazarken kızmaya başlıyorum karşımdaki insana kızma sebebim koşulsuz inanma istekleri ve tembellikleri. neyi savundugunuzun bir önemi yok. ister benim savundugum seyi istersen farklı bir şeyi savun konunun ne olduğu önemsiz. Fakat konuyu tartısırken her iki tarafıda sorgula. İşin hep kolayını kaçıyor ınsanlar ben sert yazı yazarken aslında bunu ima etmeye calısıyorum tembelsin çünkü bes senın için kolay borsayı öğrenmeye vakit harcayamazsın. Tembelsin nerde boş beleş iş var oraya kaçıyorsun.

Hele bilmeden konusanlar beni çok sinirlendirebiliyor. iş yerimde oto bes oldu haliyle bana danışıyorlar bu işle ilgili bende durumu anlattım. Yaw iyide öteki türlü ben para biriktiremem ki diyor otomatık kesilirse para biriktiririm diyor. Halıyle bende kızıyorum.

Senin aklın yokmu diyorum bu cumleyı kurunca halıyle karşı taraf alınıyor. Aslında bunu demekteki amacım onu aşağılamak değil ki onu uyandırmak neyden uyanacak iradesinin oldugunu anlayacak bu para biriktirme işini otomatık hesabından kesilmedende yapabileceğine inanmasını istiyorum bunu yapabilirsin sende diyorum. aslında onu yermek yerine onu güçlendirmek istiyorum benim yaptıgım seyi sende yapabilirsin öğrenebilirsin diyorum benim maaşımdan para kesilmeden borsaya para koyabiliyorken sen niçin yapamiyorsun diyorum. Bunu dediğimde karşı taraf sen beni hor görüyorsuna çekmek istiyor alakası yok ya ben sana diyorumkı senle ben aynıyız sende yaparsın diyorum hor görmekle alakam bile yok kafana dank etsinde bana dön de ki.

ERHAN sen kimsin ki bende senin yaptıgını YAPABİLİRİM. BENDE ÖĞRENEBİLİRİM BORSAYI Paramı otomatık kesmedende bende para biriktirebilirim bende güçlü akıllı iradeli birisiyim benim senden hiçbir eksiğim yok göreceksin bak bende yapacağım demeni istiyorum. Sana güven ve güç aşılamaya calısıyorum.

Tembellikten kurtulunmasını ıstıyorum ya istediğim bu bakın BESin devlet katkısıymış somurusuymuş sunu bunu geçin cidden geçin beste herşeyi 4/4 lük oldugunu düşünün. abi borsadan daha fazla kazanma sansınız var ya.

E ben bilemem okadar demek işin kolayına kaçmak ya öğrenirim deyin bilinçlenin ben gönüllüyüm abi borsaya bilmeyene öğretmeye gönüllüyüm ya hangi vatandaş buna gönüllü olur hiçbir menfaat gözetmeksizin. Siz yeeterki evet ya bende borsadan para kazanırım deyin yeterki

İnsanları uyandırmaya calısır gibi gözükmemin sebebi bu neymiş abi benim param otomatık kesilmezse param birikmez bana çok komik geliyor bu ya senin harcama düzenin yokmu ya illa senden zorunlumu para kesecekler. Ben nasıl para biriktiriyorumda sen biriktiremiyorsun. Devletler ozman bizleri geri zekalı yerine koyuyor düşünsene bizim mılletımızden zorla para kesmezsen bunlar para filan biriktiremez. Niye akılları yok iradeleri ve güçleri yok yetersiz bu insanlar o yüzden bunlardan zorla kesecen öyle tasarruf yapabilir bunlar diye devlet bizi keriz yerine koyuyor demekki.

Senin buna bakış açın söyle devlet benim iyiliğimi istediği için zorla para kesiyor böylece tasarruf yapmamı saglıyor.
    Benim bakış açımsa benim kendi iradem gücüm var öğrenme kabiliyetim var devlet zorla para kesmese de ben tasarrufumu yapabilirim.

İşte bu yüzden dönüpğ bende sizlere diyorumkı BES'in zorunlu olmaması için önce senin kendine güvenmen inanman lazım. Sence sen zorunlu bes ile para biriktirirken ben tamamen kendi irademle para biriktirebiliyorsum ikimizin arasında bir fark yok mu ? Nedir bu fark benim daha özverili iradeli oluşumu gösterir. sen ise iradesiz bir adamsın.

Ama seni iradesiz yapıp bir kenara fırlatmıyorum gel senide iradeli özverili kendi kararını kendisi verebilen para biriktirmeyi becerebilen bir insana evrimleştireyim diyorum. Eve döndüğünde senin düşünmeni istiyorum bana kızmanı sinirlenmeni istiyorum erhan bana iradessin dedi o kım kı bana iradesiz diyor o ne yapıyor kı onun yaptıgını bende yaparım demeni istiyorum. 3 yıl sonra arkadaşım dün telefon açıp erhan ben besi bozup hisse almaya karar verdim demesi çok manidar değil mi ? üstelik bunu 1i değil 2 arkadaşım birden söyledi. Çünkü kaflarına dank etti harbiden ya otomatık kesilen birşeye ihtiyacım yok benim kendi iradem var demesini becerebildiler 3 yıl sonunda. 3 yıldır erhan bana iradesiz dedi. BANA neden iradesiz dedi diye düşünüp durdu ve bana içlerinden kızdılar. Benim onları küçümsediğimi düşündüler. Bu durum onların gerçeği görmesine sebep oldu biraz düşünmeleri kendi kendilerini sorgulamaları için yapıyorum çoğu şeyi. Başınızı yastığa koyunca KENDİ KENDİNİZİ SORGULAYIN. O YAPRSA BENDE YAPARIM BEN EKSIK DEĞİLİM DEYİN.

İnsanlara yatırımcılara sadece bilgi vermek ve öğretmek için web site kurdum. bitcoinden tutun da bes fon viop hisse algoritmaya kadar sadece bilgi dağıtan verdiği bilgilerler seçtiği hisse senetlerinin başarsını gerçek zamanlı ölçen tamamen şefaf ve insanları kandırmayan. bilgilerin oldugu bir web site.

Benim amacım insanların yazılarına muhalefet olmak değil. Yapabileceklerinize sınır koymayın öğrenme isteğinize sıınır koymayaın en iyi yatırım kendinize yapacağını yatırımdır. Bu yüzden aç olun İşin basitine ve kolayına kaçmayın.

Ayrıca bese tammen karşı değilim 45 yaş ve üstü için besin daha mantıklı olabileceğini düşünüyorum.

BES 45 yaş üstü borsadan anlamayan insanlara hitap ediyor 45 yaş altı hala öğrenebilir araştırabilir iradesini ve geleceğini kendisi kurabilir. 45 yaş üstü de bunları yapabilir lakin bu ihtimal 45 yaş altına göre daha düşüktür.

Para bize genç yaşlarda lazım 56 yaşında 1,000,000 TL paran olsa ne olmasa ne 40 yaşında parayı elde etmekle 56 yaşında parayı elde etmek arasında bir fark olmadığınımı düşünüyorsunuz ?

Eğer para kazanmak istiyorsanız kusura bakmayın atılgan öğrenemeye aç uyanık akıllı olmanız şart param otomatık kesilsin etliye sutluye karışmayayım 56 yaşına kadar bekleyeyım işte 500,000 Tl param ne yapayım ben o parayı.

Ben besi kötülemiyorum kişileri suçluyorum suçluyorum kı sılkelen kendine gel biraz kendını düşün sorgula kendını ne kadar paraya ihtiyacım var paraya niçin ihtiyacım var neb kadar zamanda para kazanmam lazım.

bunun ıcın ne kadar risk üstlenmeliyim. hangi seçeneklerim var bu seçeneklerın hangisini ÖĞRENEBİLİRİM.

basit olanın kazanç vaadi ne ? zor olanın kazanç vaadi ne

ben geçerkten tembel birimiyim niçin basit olanı yapma isteğim var. Diğer insanlardan bir farkım varmı ?

diğeri öğrenebilirken ben öğrenemezmiyim ? onlar yapabılecegıne ınanıyorda ben niçin kendime inanmıyorum ?

yoksa onların soyledıgı gıbı ıradesız oldugumu kabul etmelimiyim. Gerçekten becereksiz tembel adamın tekiyim galiba ?

hadii yaa erhan sen bu değilsin. sen iradesizmisin hayır değilsin abi diğerleri nasıl yapabiliyor amaçlarıma ulaşmak için baska seçeneğim yok mecburen iradeli olmam gerekiyor. Hayat kolay değil zor erhan basit olanın sana mutluluk getirmeyeceğini görüyorsun erhan, sen iradesiz değilsinki erhan hadi ama öğrenmek bu kadar zormu ? bak erhan diğer insanlar senin tembel oldugunu soyluyorlar hayır hayır ben tembel değilim. O halde neden basit olanı yapmak istiyorsun erhan hadi göster onlara ben sana inaniyor ve güveniyorum sen yapabilirsin erhan.

En azından denemelisin başarmayı istemelisin buna mecbursun zorunlusun hayatın gleceğin ailen için birşeyi öğrenmek para kazanmak ve biraz risk almak zorundasın erhan.

Aşağıdaki gerçek hesap resmi kendine inanmayanlara kendini sorgulamayanlara suçu her seferınde başkalarına atanlara zor olanla uğraşmak istemeyenlere tembellere öğrenmeye aç olmayanlara hitap ETMİYOR.

Çünkü bu seviyeye gelmek öyle kolay olmayacak.

7.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Kapitalizm konusunu geçiyorum. Ayrıca videolarda anlatılanlara koşulsuz inandıgımı zannetmiyorsunuz herhalde :D söylenen şeyleri araştırdım.

sanırım beni bir çok insan yanlış tanıyor son zamanlarda yakın zamanda hisse.netten tanıstıgım bir arkadaşıma yazılarımı nasıl buluyorsun dedim. güzel yazıyorsun filan gibi cümleler kurdu. Peki dedim eleştir beni dedim eleştirilecek hiçmi birşeyim yok dedim.

Bana karşı açık ol dedim. Biraz sert bir usluble yazıyorsun insanlar seni yanlış tanıyor filan dedi.

Aslında bunu yapmak istemediğimi farkında olmadan yazdığımı söyledim eğüer ters bir yazı görürsen beni uyar dedim.

yazıyı yazarken kızmaya başlıyorum karşımdaki insana kızma sebebim koşulsuz inanma istekleri ve tembellikleri. neyi savundugunuzun bir önemi yok. ister benim savundugum seyi istersen farklı bir şeyi savun konunun ne olduğu önemsiz. Fakat konuyu tartısırken her iki tarafıda sorgula. İşin hep kolayını kaçıyor ınsanlar ben sert yazı yazarken aslında bunu ima etmeye calısıyorum tembelsin çünkü bes senın için kolay borsayı öğrenmeye vakit harcayamazsın. Tembelsin nerde boş beleş iş var oraya kaçıyorsun.

Hele bilmeden konusanlar beni çok sinirlendirebiliyor. iş yerimde oto bes oldu haliyle bana danışıyorlar bu işle ilgili bende durumu anlattım. Yaw iyide öteki türlü ben para biriktiremem ki diyor otomatık kesilirse para biriktiririm diyor. Halıyle bende kızıyorum.

Senin aklın yokmu diyorum bu cumleyı kurunca halıyle karşı taraf alınıyor. Aslında bunu demekteki amacım onu aşağılamak değil ki onu uyandırmak neyden uyanacak iradesinin oldugunu anlayacak bu para biriktirme işini otomatık hesabından kesilmedende yapabileceğine inanmasını istiyorum bunu yapabilirsin sende diyorum. aslında onu yermek yerine onu güçlendirmek istiyorum benim yaptıgım seyi sende yapabilirsin öğrenebilirsin diyorum benim maaşımdan para kesilmeden borsaya para koyabiliyorken sen niçin yapamiyorsun diyorum. Bunu dediğimde karşı taraf sen beni hor görüyorsuna çekmek istiyor alakası yok ya ben sana diyorumkı senle ben aynıyız sende yaparsın diyorum hor görmekle alakam bile yok kafana dank etsinde bana dön de ki.

ERHAN sen kimsin ki bende senin yaptıgını YAPABİLİRİM. BENDE ÖĞRENEBİLİRİM BORSAYI Paramı otomatık kesmedende bende para biriktirebilirim bende güçlü akıllı iradeli birisiyim benim senden hiçbir eksiğim yok göreceksin bak bende yapacağım demeni istiyorum. Sana güven ve güç aşılamaya calısıyorum.

Tembellikten kurtulunmasını ıstıyorum ya istediğim bu bakın BESin devlet katkısıymış somurusuymuş sunu bunu geçin cidden geçin beste herşeyi 4/4 lük oldugunu düşünün. abi borsadan daha fazla kazanma sansınız var ya.

E ben bilemem okadar demek işin kolayına kaçmak ya öğrenirim deyin bilinçlenin ben gönüllüyüm abi borsaya bilmeyene öğretmeye gönüllüyüm ya hangi vatandaş buna gönüllü olur hiçbir menfaat gözetmeksizin. Siz yeeterki evet ya bende borsadan para kazanırım deyin yeterki

İnsanları uyandırmaya calısır gibi gözükmemin sebebi bu neymiş abi benim param otomatık kesilmezse param birikmez bana çok komik geliyor bu ya senin harcama düzenin yokmu ya illa senden zorunlumu para kesecekler. Ben nasıl para biriktiriyorumda sen biriktiremiyorsun. Devletler ozman bizleri geri zekalı yerine koyuyor düşünsene bizim mılletımızden zorla para kesmezsen bunlar para filan biriktiremez. Niye akılları yok iradeleri ve güçleri yok yetersiz bu insanlar o yüzden bunlardan zorla kesecen öyle tasarruf yapabilir bunlar diye devlet bizi keriz yerine koyuyor demekki.

Senin buna bakış açın söyle devlet benim iyiliğimi istediği için zorla para kesiyor böylece tasarruf yapmamı saglıyor.
    Benim bakış açımsa benim kendi iradem gücüm var öğrenme kabiliyetim var devlet zorla para kesmese de ben tasarrufumu yapabilirim.

İşte bu yüzden dönüpğ bende sizlere diyorumkı BES'in zorunlu olmaması için önce senin kendine güvenmen inanman lazım. Sence sen zorunlu bes ile para biriktirirken ben tamamen kendi irademle para biriktirebiliyorsum ikimizin arasında bir fark yok mu ? Nedir bu fark benim daha özverili iradeli oluşumu gösterir. sen ise iradesiz bir adamsın.

Ama seni iradesiz yapıp bir kenara fırlatmıyorum gel senide iradeli özverili kendi kararını kendisi verebilen para biriktirmeyi becerebilen bir insana evrimleştireyim diyorum. Eve döndüğünde senin düşünmeni istiyorum bana kızmanı sinirlenmeni istiyorum erhan bana iradessin dedi o kım kı bana iradesiz diyor o ne yapıyor kı onun yaptıgını bende yaparım demeni istiyorum. 3 yıl sonra arkadaşım dün telefon açıp erhan ben besi bozup hisse almaya karar verdim demesi çok manidar değil mi ? üstelik bunu 1i değil 2 arkadaşım birden söyledi. Çünkü kaflarına dank etti harbiden ya otomatık kesilen birşeye ihtiyacım yok benim kendi iradem var demesini becerebildiler 3 yıl sonunda. 3 yıldır erhan bana iradesiz dedi. BANA neden iradesiz dedi diye düşünüp durdu ve bana içlerinden kızdılar. Benim onları küçümsediğimi düşündüler. Bu durum onların gerçeği görmesine sebep oldu biraz düşünmeleri kendi kendilerini sorgulamaları için yapıyorum çoğu şeyi. Başınızı yastığa koyunca KENDİ KENDİNİZİ SORGULAYIN. O YAPRSA BENDE YAPARIM BEN EKSIK DEĞİLİM DEYİN.

İnsanlara yatırımcılara sadece bilgi vermek ve öğretmek için web site kurdum. bitcoinden tutun da bes fon viop hisse algoritmaya kadar sadece bilgi dağıtan verdiği bilgilerler seçtiği hisse senetlerinin başarsını gerçek zamanlı ölçen tamamen şefaf ve insanları kandırmayan. bilgilerin oldugu bir web site.

Benim amacım insanların yazılarına muhalefet olmak değil. Yapabileceklerinize sınır koymayın öğrenme isteğinize sıınır koymayaın en iyi yatırım kendinize yapacağını yatırımdır. Bu yüzden aç olun İşin basitine ve kolayına kaçmayın.

Ayrıca bese tammen karşı değilim 45 yaş ve üstü için besin daha mantıklı olabileceğini düşünüyorum.

BES 45 yaş üstü borsadan anlamayan insanlara hitap ediyor 45 yaş altı hala öğrenebilir araştırabilir iradesini ve geleceğini kendisi kurabilir. 45 yaş üstü de bunları yapabilir lakin bu ihtimal 45 yaş altına göre daha düşüktür.

Para bize genç yaşlarda lazım 56 yaşında 1,000,000 TL paran olsa ne olmasa ne 40 yaşında parayı elde etmekle 56 yaşında parayı elde etmek arasında bir fark olmadığınımı düşünüyorsunuz ?

Eğer para kazanmak istiyorsanız kusura bakmayın atılgan öğrenemeye aç uyanık akıllı olmanız şart param otomatık kesilsin etliye sutluye karışmayayım 56 yaşına kadar bekleyeyım işte 500,000 Tl param ne yapayım ben o parayı.

Ben besi kötülemiyorum kişileri suçluyorum suçluyorum kı sılkelen kendine gel biraz kendını düşün sorgula kendını ne kadar paraya ihtiyacım var paraya niçin ihtiyacım var neb kadar zamanda para kazanmam lazım.

bunun ıcın ne kadar risk üstlenmeliyim. hangi seçeneklerim var bu seçeneklerın hangisini ÖĞRENEBİLİRİM.

basit olanın kazanç vaadi ne ? zor olanın kazanç vaadi ne

ben geçerkten tembel birimiyim niçin basit olanı yapma isteğim var. Diğer insanlardan bir farkım varmı ?

diğeri öğrenebilirken ben öğrenemezmiyim ? onlar yapabılecegıne ınanıyorda ben niçin kendime inanmıyorum ?

yoksa onların soyledıgı gıbı ıradesız oldugumu kabul etmelimiyim. Gerçekten becereksiz tembel adamın tekiyim galiba ?

hadii yaa erhan sen bu değilsin. sen iradesizmisin hayır değilsin abi diğerleri nasıl yapabiliyor amaçlarıma ulaşmak için baska seçeneğim yok mecburen iradeli olmam gerekiyor. Hayat kolay değil zor erhan basit olanın sana mutluluk getirmeyeceğini görüyorsun erhan, sen iradesiz değilsinki erhan hadi ama öğrenmek bu kadar zormu ? bak erhan diğer insanlar senin tembel oldugunu soyluyorlar hayır hayır ben tembel değilim. O halde neden basit olanı yapmak istiyorsun erhan hadi göster onlara ben sana inaniyor ve güveniyorum sen yapabilirsin erhan.

En azından denemelisin başarmayı istemelisin buna mecbursun zorunlusun hayatın gleceğin ailen için birşeyi öğrenmek para kazanmak ve biraz risk almak zorundasın erhan.

Aşağıdaki gerçek hesap resmi kendine inanmayanlara kendini sorgulamayanlara suçu her seferınde başkalarına atanlara zor olanla uğraşmak istemeyenlere tembellere öğrenmeye aç olmayanlara hitap ETMİYOR.

Çünkü bu seviyeye gelmek öyle kolay olmayacak.

Tüm tartışmalar çok güzel, herkes kendi bakış açısıyla yazıyor. Bu yıl için önümüzde üç ay var. Fon seçimi nasıl olmalı. Teşekkürler

F3311 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Geçmişi oku geleceğe yön ver.Yazdıklarım yatırım ve siyasi tavsiye değildir.
    Var mısın ki yok olmaktan korkuyorsun demiş bilge bir adam.

8. Ben bistten dolar bazlı olana çevirdim 15 gün önce. BIST'in önümüzdeki aylarda 2018 Şubat öncesi $ bazlı 23000'lere değmesini umuyorum. $'da aynı dönem içinde 3.85-3.9' ı tekrar görür diye bekliyorum.

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 21/38 İlkİlk ... 11192021222331 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •