Originally Posted by
KaraKemal
'94 krizinin en enteresan vergisi 'aktif vergisi' idi.. her şirkete aktiflerinin %5 tutarında vergi salındı, bilanço büyüklüğünün %5'i, çoğu şirketin total özsermayesi bile karşılamaktan acizdi bu vergiyi, tam bir deli dumrul vergisi
ticaretle uğraşan bi arkadaş, başka birinin yurtdışından ithal ettiği malları kendi şirketi üzerinden geçirmişti (vergi avantajı vs bi sebep yüzünden) kendi mütevazi şirketinin boyutlarının kat kat üstünde bir ithalat, normalde mal girip çıkacak- para girip çıkacak bi defalık bi şey, mevzuata uygun olmayan bir durum yok, risk gözükmüyor- küçük bir sakal alacak tabii.. tam o sırada aktif vergisi açıklandı, o büyük parti mal bizimkinin bilançosundaydı o esnada, arkadaş yedi boy sülalesinin bile ödeyemeyeceği bir vergi borcuyla başbaşa kaldı
bu vergi borcu yüzünden 17 sene şahsına ait herhangi bir banka mevduatı yada herhangi bir mülk vs tutamadı.. sonra 2011 vergi affıyla borcunu taksit taksit ödemeyi başardı (
sadece anapara olarak ödediği rakam 150 bin TL falan gibi bir şey oldu)
Bu vergiyi bizim de odedigimizi hatirliyorum.
Adi ekonomik denge vergisi idi saniyorum.
Ayrica emlak ve mtv'yi o sene iki defa almislardi.
Benim kuzen 4×4 aracini salt bu yuzden satmisti.
Isler sarpa sarinca hukumet evi arabasi olanin uzerine cullanir hep, bu yuzden ortalikta gorunen av araba gibi varliklari sevemedim hic.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri