Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 413/1014 İlkİlk ... 313363403411412413414415423463513913 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,297 - 3,304 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
    Farklı bir açıdan bakın birde.Ülkemize mülteciler gelmeseydi şuan emlak piyasası hangi durumda olurdu.Yaklaşık 5 milyona yakın mültecinin barinmasi 1 milyona yakın konut demek.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Kesinlikle. 250-300 mv, 25-30 bakan, 1 başbakan, 1 cumhurbaşkanı ve binlerce bürokrat hepsinin tek amacı aman gayrimenkul balonu patlamasın...

Eğer bu kadar önem ihracat yapabileceğimiz başka bi sektöre verilse cari açık kapanırdı.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Kesinlikle. 250-300 mv, 25-30 bakan, 1 başbakan, 1 cumhurbaşkanı ve binlerce bürokrat hepsinin tek amacı aman gayrimenkul balonu patlamasın...

Eğer bu kadar önem ihracat yapabileceğimiz başka bi sektöre verilse cari açık kapanırdı.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Geniş bir pencereden bakarsak gecekondu ve çarpık yapılaşmanın bulunduğu mahalleler özellikle sanayi kentlerinde mültecilerin çoğunluk ikamet ettiği bölgeler.Bu bölgelerde ikamet eden vatandaşlar kiralik yada satın alma yoluyla çözüm arıyor.Kendilerine göre haklı sebepleri var.Öncelikle eğitim ilkokul ve ortaokullarda sınıf mevcutları 50 kişi ve üzerini zorluyor.Eğitimci ile konuştuğunuzda bir derste bir öğrenciye 1 dakika bile ayıramam üstelik suriyeli göçmenlerin yanı sira ahiska göçmenide mevcut dil problemleri yüzünden sağlıklı eğitim veremediğini bildiriyor.Sağlık koşullarıda malesef aynı oranda etkilendi.Yoğun göç alan bölgelerdeki sağlık kuruluşları kaliteli sağlık hizmeti malesef veremiyor.Parası olan özel hastanede tedavisini göruruken alt tabaka bu süreçten kötü etkilendi.Çözüm olarak daha sakin daha iyi eğitim ve hizmet alabilecekleri bir yer arayışı var ama oda zor.Ben yaşadığım şehirden gözlemlediğim gördüklerimi yazdım.Bursa malesef bu durumda.Trafik felç eğitim içler acısı sağlık ise allah kimseyi düşürmesin.Bir ultrason için devlet hastanesi bir ay özel hastaneler acil durumun yoksa bir kaç gün için randevu veriyorlar.Konumuz emlak ama aldığınız emlağin yanında yaşamınızı etkileyen faktörlerde önemli.Şu an eli yüzü düzgün bir ev 250000 bin fiyat ama sosyal yaşam çocukların eğitimi sağlıķ gibi imkanlara ulaşım sıfır.

3. Beyler bu Kayabaşı Toki olayı nedir..O bölgeye daha önce hiç gitmedim ama duyduğuma göre TOKİ orada yeni bir şehir yaratmış..Binlerce yeni konut varmış...Bu 3. havalimanı mevzuu oraya bir değer katıyor sanki..

Gidenler bilenler yorum yapabilir mi?

4. Geçen hafta garip bir olay gerçekleşti,

Acıbadem mahallesinde metroya yakın evlere bakıyorduk. 450ye var 650ye var 750 ye var hepsi 3+1. Arada bir yerde bir ev sorduk tesadüfen satıcı alt katında oturuyormuş, balkondan gördü ve direk bilgi vermeye başladı, biz de sokaktayız. Ev 2+1 90m2. Fiyat 1.200.000 TL.Tam o sırada sokaktan geçen bir bayan bu rakamı duyar duymaz yanımıza geldi ve şaşırtıcı bir şekilde 1.200.000 TL mi?. Benim evim bu evden çok daha merkezi bir sokakta ve 3+1 ayrıca asansörlü 1.200.000TL yi şimdi bana verirseniz eve dahi uğramam öylece veririm dedi. Tabi penceredeki ev sahibi bu duruma epey bozuldu. Ben kadın şaka yapıyor sandım, ama bana ciddi olduğunu evinin 3+1 140 m2 asansörlü ve metroya çok yakın olduğunu baktığımız evden de ciddi oranda üstün olduğunu söyledi. Evde kendisinin oturduğunu evini satılığa çıkarmadığını ama bu fiyata hemen evin anahtarını verebileceğini yineledi.

Ben de nazikçe kendisine teşekkür ettim.

Gittikçe artan oranda satılık ev görüyorum. Ve artık satıcıların hayatlarına devam etmeleri için bu evleri satmaları gerektiğini düşünmeye başladım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. Sazan avamak suc degil...

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Geçen hafta garip bir olay gerçekleşti,

Acıbadem mahallesinde metroya yakın evlere bakıyorduk. 450ye var 650ye var 750 ye var hepsi 3+1. Arada bir yerde bir ev sorduk tesadüfen satıcı alt katında oturuyormuş, balkondan gördü ve direk bilgi vermeye başladı, biz de sokaktayız. Ev 2+1 90m2. Fiyat 1.200.000 TL.Tam o sırada sokaktan geçen bir bayan bu rakamı duyar duymaz yanımıza geldi ve şaşırtıcı bir şekilde 1.200.000 TL mi?. Benim evim bu evden çok daha merkezi bir sokakta ve 3+1 ayrıca asansörlü 1.200.000TL yi şimdi bana verirseniz eve dahi uğramam öylece veririm dedi. Tabi penceredeki ev sahibi bu duruma epey bozuldu. Ben kadın şaka yapıyor sandım, ama bana ciddi olduğunu evinin 3+1 140 m2 asansörlü ve metroya çok yakın olduğunu baktığımız evden de ciddi oranda üstün olduğunu söyledi. Evde kendisinin oturduğunu evini satılığa çıkarmadığını ama bu fiyata hemen evin anahtarını verebileceğini yineledi.

Gittikçe artan oranda satılık ev görüyorum. Ve artık satıcıların hayatlarına devam etmeleri için bu evleri satmaları gerektiğini düşünmeye başladım.
    Bizim buralarda o uçuk fiyatlı daireler çoktan kiralığa döndü bu arada satılıkların kira çarpanları 30 yıldan aşağı değil 40 yıla dayananlar var.

7.  Alıntı Originally Posted by karamsar kedi Yazıyı Oku
    Beyler bu Kayabaşı Toki olayı nedir..O bölgeye daha önce hiç gitmedim ama duyduğuma göre TOKİ orada yeni bir şehir yaratmış..Binlerce yeni konut varmış...Bu 3. havalimanı mevzuu oraya bir değer katıyor sanki..

Gidenler bilenler yorum yapabilir mi?
    Dağın başında saçma sapan bir yer. Avrupa tarafında Atakent ve Bahçeşehir'den (Başakşehir değil) başka doğru dürüst toplu konut yok.

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Geçen hafta garip bir olay gerçekleşti,

Ev konusunda bir ay önce ciddi anlamda inssat şirketleri ve emlakcilari gezdik.Emlakcilarda ev sahiplerinden şikayetçi evin değerinin üzerinde fiyat istenmesi yüzünden satış yapamıyoruz diyorlar.Ellerinde bir seneden fazla süredir satmaya çalıştıkları evler var ev sahiplerine piyasanın çok üzerinde rakam istiyorsun satılmaz dememize rağmen bizi ugrastiyorlar diye isyanları var.

Sayfa 413/1014 İlkİlk ... 313363403411412413414415423463513913 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •