Bundan sonra şimdi aklıma gelen sorular için önerilerinizi almak isterim:

1- Portföy seçip yatırıma başlama kararı verdim diyelim.
Ben tek bir kriter (TV>3) ve "6 hisse" ve "Tüm hisse senetleri " ile başlamayı planlıyorum. Hisse bulma işine nasıl başlamam gerekir.
Örn: 1 Ocak 2005 den 31 ağustos 2017 ye portföy oluşturup Ağustos ayı için önerilen hisseler ile başlamalıyım.
Yoksa başka tarih aralığı mı seçmeliyim.
Ya da "Portföy oluştur" sekmesinden bugünün tarihini girip "portföye dahil olabilecek hisseler" i mi bulmalıyım?
(NOT: İki yöntemi de denedim, bazı hisseler aynı ama farklı hisseler de var)

2- Diyelim 3 yıl sonra portföy büyüdü ve başlangıçta imkb-tüm seçili olduğu için önerilen hisseler sığ olmaya başladı. Bu durumda imkb-100 e geçmeli miyim. Geçersem portföyün gerçek anlamda oluşabilecek değerinden vazgeçmiş, sanki sıfırdan başlamış gibi mi olurum?
Bu duruma düşmemek için başlangıçta imkb-100 ile mi başlamamı önerirsiniz.

3- Şimdiden bunu sormak belki saçma gelebilir ama özellikle sayın DRİZM'in tecrübelerine göre de özellikle 2-3 yıldan sonra getiri katlanarak artma eğiliminde. 2-3 yıl sonra portföy büyüklüğü 6-10 kat arttığında sistemden KAR-AL şeklinde (KAR'ın %50 si gibi falan) çıkış yapmak mantıklı mıdır? Çünkü, kazanç, idare edemeyeceğimiz düzeylere ulaşacak gibi gözükmekte...

4- Herkes 2018, bilemediniz 2019 yılı global bir kriz beklentisi içinde. Birde bunu üzerine kapitalizmin genel döngüsel krizlerini eklerseniz sonuçta bu öngörülebilir bir durum.
Bu sebeple yatırıma başlamak için bugünleri nasıl görüyorsunuz?
Yada sermayenin bir kısmı ile başlayıp (%25 gibi) sonrasında kademeli alış mı yapmak (Her 3 ayda bir %25 yada başka bir seçenek?) mantıklıdır?