Alıntı Originally Posted by kandyba01 Yazıyı Oku
Arkadaşlar yıllardır İstanbuldan ev almamak için direniyorum şuanda 600k gibi bir birikmişim var. Ocak-Şubat ayına kadar elimdeki nakiti 800-900e kadar yükseltmeyi planlıyorum. İstanbul Zekariyaköy/Demirciköy/Uskumruköy bu bölge den ev almayı düşünüyorum. Asla 175-200kira çarpanından fazla bir eve vermem diye diretiyordum ancak hanımın son dönemdeki pressleri çok arttı yüksek ihtimalle bu kış golü yiyeceğim Sizce direnmelimiyim yoksa bu bölge için kaç çarpana kadar çıkmak doğru bir karar olur. Şuanda Yeşilköy de kiradayız ikimizinde işleri icabı belli bir lokasyonda oturma zorunluluğu olmayan insanlarız yazdığım bölgeleri o bölgedeki gerek insan profili ve doğal yapısı itibari ile çok beğeniyoruz. Yazdığım bölge ile alakalı bilgileri/tavsiyeleri olanlardan yorumları beklemekteyim.
Direnmeye devam. Bir suru insaatci arkadasim var. Kimsenin bir sey sattığı yok. O istatistikleri kim satiyor bilmiyorum. Bir arkadasimin umraniye eksenin yaninda 220 daire projesi var uc ay uzerine dun bir tane satmış anca. Herkes sihirli degenegin degmesini bekliyor. Ama biri bir anayasa kitapçığı fırlatacak ve o bahane edilerek herkes domino taşı gibi yıkılacak. Cunku bu ihtişamın kaynağı para girişi idi. Merkez bankalar birer birer bu kaynağı kesecek diyorsanız bu piyasa cokecek. Yok merkez bankaları sonsuza kadar para basacak diyorsanız dunyada hiper enflasyon geliyor demektir. O da buyuk kriz demektir o zaman da gayrimenkul deger kazanir ama gayrimenkul 1 değer kazanirsa altin 5 deger kazanır yani o senaryoda altında olmak daha mantikli. Yani MB ler para kisacaksa ben gayrimenkulden kacarım, eger para basacaklarsa da evimi altına ceviririm.