Sayfa 173/540 İlkİlk ... 73123163171172173174175183223273 ... SonSon
Arama sonucu : 4317 madde; 1,377 - 1,384 arası.

Konu: ULUSE - Ulusoy Elektrik

1.  Alıntı Originally Posted by nemaproblema Yazıyı Oku
    bu fiyatları neye göre belirlediniz?
    Fiyatları değer analizi yöntemine göre belirledim. Güven duyulan şirkete yatırım yapılabilir ama yaptığınız yatırım şirketin gerçek degeri piyasa degerinin altındaysa bence beklemeli ve güvenli alım fırsatları geldiğinde alımlar yapılmalı. Hisseye her fiyattan girmeyi ben doğru bulmuyorum.

YTD
    YTD

2.  Alıntı Originally Posted by bysb Yazıyı Oku
    Borç -2.4m TL den -16.7ye giderken borç nasıl sabit kalıyor diyorsunuz anlayamadim,biraz açabilir misiniz?

YTD
    hocam - borç alacak demektir öyle değil mi?

nakit ve benzerleri (cash & eqv) 14.5 milyon artmış

finansal borç 0.3 milyon artmış

net nakit borç -2.4'ten -16.7 'ye azalmış,

yani alacaklar 14.2 milyon civarı artmış

3.  Alıntı Originally Posted by nemaproblema Yazıyı Oku
    hocam - borç alacak demektir öyle değil mi?

nakit ve benzerleri (cash & eqv) 14.5 milyon artmış

finansal borç 0.3 milyon artmış

net nakit borç -2.4'ten -16.7 'ye azalmış,

yani alacaklar 14.2 milyon civarı artmış
    Ben borç gider olduğu için rakamı tabloda eksi diye gösteriyorlar diye okudum.

YTD
    YTD

4.  Alıntı Originally Posted by bysb Yazıyı Oku
    Fiyatları değer analizi yöntemine göre belirledim. Güven duyulan şirkete yatırım yapılabilir ama yaptığınız yatırım şirketin gerçek degeri piyasa degerinin altındaysa bence beklemeli ve güvenli alım fırsatları geldiğinde alımlar yapılmalı. Hisseye her fiyattan girmeyi ben doğru bulmuyorum.

YTD
    güzel ama belki de hedef fiyatınıza hiç bir daha uğmayacak bu şirket?

merakım şu değer analizi gelecek kar performans tahmininde bulunuyor mu yoksa mevcut hali mi değerlendiriyor?

Eğer sadece mevcudu değerlendiriyorsa kaçırdığımız nokta bu?

belirli bir sebep yüzünden yoğun talep yaşayacağı kesin olan ya da kaynaklarını çok verimli yatırıma dönüştürüp zamanı çok iyi kullanan şirketlere tolerans tanımak durumundayız.

Örneğin OTKAR 2009 yılı krizinden beri fk'sı 20'nin altına düşmemiştir sanırım
    8 yıldır hedef fiyat yüzünden hiç bir zaman yatırım yapamamış olurduk böyle bir şirkete bu hedef fiyatla

Benim temel varsayımım piyasanın gelecek dönem kar tahminini mesaisini bu işe ayırarak bizden iyi yaptığıdır.

Elbette sektörel ya da kendi f/k ortalamasının tepesine gelirse satın almamak ortalamanın altına geldiğinde ise alımları artırmak makul olabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by nemaproblema Yazıyı Oku
    güzel ama belki de hedef fiyatınıza hiç bir daha uğmayacak bu şirket?

merakım şu değer analizi gelecek kar performans tahmininde bulunuyor mu yoksa mevcut hali mi değerlendiriyor?

Eğer sadece mevcudu değerlendiriyorsa kaçırdığımız nokta bu?

belirli bir sebep yüzünden yoğun talep yaşayacağı kesin olan ya da kaynaklarını çok verimli yatırıma dönüştürüp zamanı çok iyi kullanan şirketlere tolerans tanımak durumundayız.

Örneğin OTKAR 2009 yılı krizinden beri fk'sı 20'nin altına düşmemiştir sanırım
    8 yıldır hedef fiyat yüzünden hiç bir zaman yatırım yapamamış olurduk böyle bir şirkete bu hedef fiyatla

Benim temel varsayımım piyasanın gelecek dönem kar tahminini mesaisini bu işe ayırarak bizden iyi yaptığıdır.

Elbette sektörel ya da kendi f/k ortalamasının tepesine gelirse satın almamak ortalamanın altına geldiğinde ise alımları artırmak makul olabilir.
    2016 4.çeyrek de hedef rakamıma yaklaşmıştı ama tam rakama gelmediği için almak istemedim gelir diye düşündüm gelmedi,o rakamdan almadığına pişmanım.

Evet gelecek kar performans tahmininde bulunuyor.

YTD
    YTD

6. Diyeceksiniz ki siz neye bakıyorsunuz alım yaparken

valla fiyatla ilgili hiçbirşeye bakmıyorum

temelde sektörel büyüme ilgimi çekti, esas faaliyet karındaki artış ve temettü beyanı, halka açıklık oranı uygun gördüğümden direk 14'ten alımlara başladım altından aldığımda oldu üstten aldığımda.

Bundan 5 sene sonra şirket kocaman olup h,sse fiyatı 100 liraya gelirse(tamamen hayali rakamdır)

ha 14 ten almışım ha 15 ten almışım ne farkeder?

7. 2016 - 2020 arasında 18 küsur milyar TL. yatırım yapmasına imkan yok bu şirketini. Sunumun yanlış yorumlandığını düşünüyorum. Sanırım anlatılmak istenen şu: 2020'ye kadar Türkiye'de uluse'nin faaliyet alanında (şirketin pay alabileceği) muhtemel yatırımlar.

Nexus 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by bysb Yazıyı Oku
    2016 4.çeyrek de hedef rakamıma yaklaşmıştı ama tam rakama gelmediği için almak istemedim gelir diye düşündüm gelmedi,o rakamdan almadığına pişmanım.

Evet gelecek kar performans tahmininde bulunuyor.

YTD
    bu durumda yazık olmuş görünüyor hocam sağlık olsun,

yanlış anlamayın amacım size yatırım tavsiyesi vermek değil ama

sistematiği iyileştirmek adına hedef fiyatın %10-%20 yukarısından itibaren alımlara başlanamaz mı yani?

düştükçe alımlar artırılabilir, bir çan eğrisi şeklinde alım yapılabilir.

Tabi almak satmak sizi bağlar, YTD.

Sayfa 173/540 İlkİlk ... 73123163171172173174175183223273 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •