Originally Posted by
KaraKemal
bundan nasıl emin oluyorsun pek anlamıyorum, kur- borsa ilişkisi nerdeyse bir yıldır tamamen ortadan kalktı, kur %1 yukarı yapmış olması gerekçe olamaz..
dow ve dax futures açıklama sonrası daha yukarıda, bovespa da düşer gibi yaptıktan sonra daha yukarıda kapadı.. bizim borsa bir kaç haftalık aşağı harekette zirveden %6 gevşedi- sonbahar iyi geçecekse bu kadarlık düzeltme yeterli kalabilir, yani buralardan direkt V dönüşü olmasa bile bir taban çalışması olabilecek bölge.. 100-endeks için 5 haneli bölgenin test edilebileceğine pek ihtimal vermiyorum, 9 aydır süpürdükleri malları 2-3 haftada verip çıkmaları söz konusu olamaz..
Genel hesap şeklim şu oluyor bu gibi durumlarda olayın gerçekleştiği andan sonra Türkiye EFT lerindeki düşüşe bakıyorum, bu düşüşten doların TL karşısındak değer kaybını çıkarıyorum. 1,1 rakamını bulduğumda etfler yüzde 1,9 gibi değer kaybetmiş dolar/TL yüzde 0,8 gibi artmıştı.
Tabi sonuca bakarsak olay anından sonra ETF ler 0,98 düşerken dolar/TL yüzde 0,8 gibi artıda fark neredeyse -0,18. Açılış -0,33 oldu.
ETF yöntemi bu gibi durumlar bir yön gösterici oluyor.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri