Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
Biliyorsunuz viop30 grafiği üzerine bir sistem yazıyoruz bu mevcut grafikten daha fazla getiri üretmemizi sağlıyor.

Ayunı sekılde bu sistemin bir kz grafiği cıkıyor ortaya. KZ grafiğinide bir endeks grafiği Bir viop30 grafiği gibi düşünrseniz.

Mevcut kz grafiği üzerine bir sistem daha yazarsak mevcut kz grafiğinide geçebiliriz. Böylece her seferınde maximum getiriye dogru yol alırız.

fakat genelde yazdıgım sistemlerin kz grafikleri bimasın grafiği kadar sıkışık oluyor yani kz grafik dalgaları çok sıkışık oluyor aşağı veya yukarı cok az hareket ediyor totalde yukarı gitsede.

hal boyle olunca bu kz grafiğinin içine ne yazarsam yazayım mevcut getiriyi bir türlü arttıramıyorum genelde hep düşüyor.

kz grafiği daha dalgalı oldugunda kz grafiği içine yazılan yeni bir sistemle mevcut kz grafiğini geçebiliyorusunuz. cunku kz grafiği dalga boyları büyük kalıyor sistem marjı yaratabiliyor.

Aynı zamanda bu teori ilerde piyasanın derinleşmesinden ötürü daha az dalga boyları olacak ve sistemcilerin durumu eskiye nazaran kötüleşeceği anlamıda doguruyor.
Bir sistemin KZ grafiği üzerine yazılan bir sistemle yönetilerek o sistemin daha iyi performans sağlaması durumu tartışalabilir tabi ama ana sistemin bağımsız olaylardan oluştuğunu varsayarsak (tam bağımsız olduğunu söylemek te tam doğru değil ama) yani bir sonraki sinyalin doğruluğunun geçmişle direkt olarak ilgisi olmadığını düşünürsek bir sonraki olayı geçmişe bakarak değerlendirmek veya yorumlamak çok iyi sonuçlar vermeyebilir kanaatimce. Yinede mantıklı sonuçlar çıkabilir tabi.