Sayfa 123/637 İlkİlk ... 2373113121122123124125133173223623 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 977 - 984 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    Enflasyon çok yüksek. bence hiç yüzde 10 larda değil...
    üç kuruş maaşımız ile tasarruf ede ede yaşamaya çalışıyoruz. her ay patatese domatese zam geliyor. işletmeler zam yapıyor. ancak bizim maaşımıza her ay zam yapılmıyor.. ne yapacağız tasarruf ettiğimiz parayı ilerisi için saklayacagız. ancak bakıyorum ki sakladığım para da günden güne eriyor. halka açık firmalara yatırdığım para da sözde değer artışı gösteriyor fakat enflasyon karşısında yeniliyor. döviz karşısında yeniliyor... yatırımı bölmek doğru fakat ben direk dövizde tutup beklemeyi de istemiyorum açıkcası. dolar 3.80 alayım , 4,80 satayım dersem. bu sürede yediğime içtiğime de zam gelecegi için ben yine zararda olacağım...dolar arttı diye hiç sevinemem... borsa düşecek ?? yurtdışı hisse senetlerine yatırım yapsak işlem başı komisyon 25 usd belirli bir limiti geçmediği sürece.. az para değil bence.. blok alımlar yapsak temettü de alsak ama yurtiçinde temettü ile tekrar hisse alınabiliyorken yurtdışında bu biraz imkansıza yakın... birde tamamen satarsak hisseleri devlet 15-35 arası vergi alacak.

ilerisi için kafam çok karışık. tl günden güne değer kaybediyor. tamamen yüzde 100 türk hisselerinde olmak istemiyorum.
    dolar da tutmak istemiyorum.
    dezavantajlarından dolayı yutdışı hisselerine de pek sıcak bakamıyorum.
    altın alsak nerede saklıcaz ?

ben işin içinden çıkamadım.. her türlü kaybeden biz oluyoruz sanırım.
    Farkında olmadan çok felsefik bir konuda, çok önemli tespit yapmışsınız. Aynen dediğiniz gibi tüm çarklar bizim gelirlerimizi ve birikimlerimizi törpülemek ve yok etmek üzerine dönüyor. Ister beyaz yaka ister mavi yaka işçi dünyanın her yerinde işçidir.

Hisse senedi piyasaları tabana yaygınlaşma gayretleri, özelleştirme vs. yaklaşık 50 yıl önce başladı, sebebi nedir biliyor musunuz? Halkı zengin olma hayaline, ihtimaline ortak etmekti, o zamanın şeytanı komunizmdi malum.
    Bu bazıları için gerçekten bu fırsatı sundu ve sunuyor ama çok büyük yüzde için hayal kırıklığı oldu ve olmaya da devam edecek. Hele ki bizim gibi sürekli dış açık veren, yüksek enflasyonlu ülkelerde piyango ötesi bir durumda.

Girişimcilik nedense bu başlıkta hiç konuşulmuyor, bana göre esas erken emeklilik fırsatı, kafası çalışan beyaz yakalının değer yaratabilen belli girişimlere cesaret etmesi ile olabilir.

Bir işyerinde maaşlı çalışarak 10 milyon dolar biriktirmiş bir beyaz yakalı hiç görmedim duymadım. Bir girişime girerek 10 senede 5 kuruş kazanamyıp sonraki 10 yılında 100 milyon dolar yapan mühendisi tanıyorum.
    Eğer ki enflasyonun düşeceğine, dış ticaretin gelecekte dengeleneceğine inanıyorsanız veya ben iyi değer yatırımcısıyım veya çok iyi trader'ım diyerek kendinize güveniyorsanız borsaya maksimum yatırın. Değilse büyük çoğunluğa katılmaya hazırlıklı olun.
    Son düzenleme : wiseinvestor; 26-10-2017 saat: 14:45.

2. paylaşımları çok sevdigim dudu abiye ve faydalı bilgiler paylaşan herkese teşekker ederim...

3.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Tamamen doğru tespitler, bu işe ilk başladığımda kesinlikle çok daha cazipti, şartları ve gelecek kurgusu da yurtdışından daha iyi idi. Beyaz yakalılar son yıllarda sürekli mevcut kazanımlarından oldular.
    Geldiğim noktada en büyük pişmanlığım kendiliğinden gelen yurtdışı tekliflerini, çeşitli gerekçelerle kabul etmemiş olmam oldu, işin maddi tarafı bir yana, yaşam standardları, arasında da uçurum oluştu. Istanbul'un trafik çilesi bile tek başına yeter.

Son yıllarda hiç görmediğim ölçüde yurtdışına göç etmeye başladı beyaz yakalılar. Haksızlar mı?
    Yurtdışı para kaygısından ziyade daha kaliteli bir yaşam , iş özel hayat dengesi için gidildiğini düşünüyorum yoksa otomotiv sektörü için konuşacağım çok uçuk maaşlar yok.
    IT , biyoloji yüksek olabilir

Jaguar UK 4-5yıllık lead engineer 2800£
    Pirelli , IT . İtalyada master(Polimi) Yeni mezun 1500€

Seat , ispanya 3 yıl deneyim 1800€

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

4.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    Enflasyon çok yüksek. bence hiç yüzde 10 larda değil...
    üç kuruş maaşımız ile tasarruf ede ede yaşamaya çalışıyoruz. her ay patatese domatese zam geliyor. işletmeler zam yapıyor. ancak bizim maaşımıza her ay zam yapılmıyor.. ne yapacağız tasarruf ettiğimiz parayı ilerisi için saklayacagız. ancak bakıyorum ki sakladığım para da günden güne eriyor. halka açık firmalara yatırdığım para da sözde değer artışı gösteriyor fakat enflasyon karşısında yeniliyor. döviz karşısında yeniliyor... yatırımı bölmek doğru fakat ben direk dövizde tutup beklemeyi de istemiyorum açıkcası. dolar 3.80 alayım , 4,80 satayım dersem. bu sürede yediğime içtiğime de zam gelecegi için ben yine zararda olacağım...dolar arttı diye hiç sevinemem... borsa düşecek ?? yurtdışı hisse senetlerine yatırım yapsak işlem başı komisyon 25 usd belirli bir limiti geçmediği sürece.. az para değil bence.. blok alımlar yapsak temettü de alsak ama yurtiçinde temettü ile tekrar hisse alınabiliyorken yurtdışında bu biraz imkansıza yakın... birde tamamen satarsak hisseleri devlet 15-35 arası vergi alacak.

ilerisi için kafam çok karışık. tl günden güne değer kaybediyor. tamamen yüzde 100 türk hisselerinde olmak istemiyorum.
    dolar da tutmak istemiyorum.
    dezavantajlarından dolayı yutdışı hisselerine de pek sıcak bakamıyorum.
    altın alsak nerede saklıcaz ?

ben işin içinden çıkamadım.. her türlü kaybeden biz oluyoruz sanırım.
    Yapıkredinin yabancı teknoloji hisse senedinden geçen hafta çok az aldım.

Akbank'ın da var güzel fonları asya/avrupa/amerika/briç ülkelerinin borsaları olacak şekilde fonlarından aylık burada da belirttiğim miktarda alıcam.

Doğrudan hisse için gedik,in 5€ görünüyor komisyonu ama . doğrudan yabancı firmayla çalışarak dahada düşürürsünüz komisyonu ama bu kez para transferi ve 2durum içinde geçerli olan vergi dezavantajı var

5.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Yurtdışı para kaygısından ziyade daha kaliteli bir yaşam , iş özel hayat dengesi için gidildiğini düşünüyorum yoksa otomotiv sektörü için konuşacağım çok uçuk maaşlar yok.
    IT , biyoloji yüksek olabilir

Jaguar UK 4-5yıllık lead engineer 2800£
    Pirelli , IT . İtalyada master(Polimi) Yeni mezun 1500€

Seat , ispanya 3 yıl deneyim 1800€

sayın oguzvortex19, kaliteli yaşama katılıyorum bir tarafı bu. Ancak bahsettiğiniz 1.500 eur maaşla bizdeki asgari ücrete benzer şartlarda yaşarsınız orada. O paralara çalışacağınıza ülkemizde bir girişimde bulunmak çok daha mantıklıdır.

Para konuşmayı pek sevmem ama bahsettiğim pozisyonlar bunlar değil, son gidenlerden iki yüksek örnek vereyim, hepsi böyle değil tabi ama 1.500 eur'da değil, birisi Avrupa 9 bin eur net, diğeri de uzak doğu 10 bin dolar net aylık, orta kademe teknoloji yöneticiliği.

6. Akbank, garanti, yapi kredi gibi bankalar uzerinden hisse alirken zaten direk kaybediyosun. Bunlarin olusturdugu fonlarin isletim ucretlerini dusunemiyorum. Fon almak ben yiyemiyorum buyur sen ye demekten bir farki yok benim gozumde.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Tek bir kriter varsa uzun dönem kara bakarım. Uygun fiyatı görünce alırım. Türkiyenin inişli çıkışlı gündemi geçmişte bolca fırsat yarattı.
    Otomotiv sektörüde özellikle ihracat ayağı olduğu takip listemdedir.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Topigi bastan okuyarak geldigim icin cevabi gecikti ama, illa da tek kriter onemliyse hisse tercihi icin, ben sahiplerinin kim olduguna bakarim. Eger adam gibi adam degillerse, isterse senet bedava olsun birsey ifade etmez. Once sirketin sahibi adam gibi adam olmali, herseyden once gelir bu durum benim icin.

Hayirli ve bereketli kazanclar diliyorum.

freesky

8. Gemicik(ler) alsınlar. Kendi kendini ödüyordu değil mi?

Sayfa 123/637 İlkİlk ... 2373113121122123124125133173223623 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •