Artan

145,20 10 14:27
156,20 10 14:26
15,00 9.97 14:27
9,83 9.96 14:27
40,66 9.95 14:26
Artan Hisseler

Azalan

14,64 -9.96 14:27
31,04 -9.77 14:27
27,20 -7.17 14:27
28,88 -6.84 14:27
68,96 -4.99 14:27
Azalan Hisseler

İşlem

7.365.704.533,25 14:27
5.658.570.602,53 14:27
4.307.338.178,46 14:27
4.192.477.503,40 14:27
4.039.175.923,40 14:27
Tüm Hisseler
Sayfa 143/974 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 1,137 - 1,144 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Daha önce de aynı filmi birkaç kez gördüğümüz için aşırı ilgi olan bu fonlardan derhal kaçma ve popüler olmayan gizli cevherlere doğru yol alma zamanı gelmiş demektir.
    Popülerlik fonları ciddi derecede tökezletiyor
    Kazancı çok olduğu zaman popüler oluyor halbuki bu tip hisseye dayalı fonların devamlı kazandırması mümkün değil her çıkışın bir inişi vardır bu fonlarda. Bizim yatırımcı fon pahalıyken alıyor sonra zarar ediyor. Bu biraz da pahalıya dolar almak gibi.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Kazancı çok olduğu zaman popüler oluyor halbuki bu tip hisseye dayalı fonların devamlı kazandırması mümkün değil her çıkışın bir inişi vardır bu fonlarda. Bizim yatırımcı fon pahalıyken alıyor sonra zarar ediyor. Bu biraz da pahalıya dolar almak gibi.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Tcdd adamlar kıl kaptı ve aşırı giriş var, dağılımı son güne kadar açıklamazlar herhalde ve ellerindeki hisseler değişmediyse bi çoğu 4-5 aylık süreçte fon gibi aşırı primli ve bıstın çıkışında fırsat bu fırsat bu hisselerde kar satışları var, bu yüzden bıstın yüzde 5 yakın bu haftaki çıkışında eksi yazıyorlar

Burada özellikle borsayı piyasayı işleyişi bilmeden hisse fonlar ve kişiler ile olaylar hakkında çok boş goy goy yapılıyor, yarın öbürgün aşırı giriş sonrası fondan çıkış yapmaya kalksan yapamazsın. Çünkü bu hisse sonuçta ha deyince hemen satamazsın kime satacan, aşırı giriş ve çıkışlar fonun götürüsünü büyütür; zararını artırır!

Fonlarda da borsa döviz altın vb gibi emtialarda olan sürü psikolojisini görmek mümkün, buda eninde sonunda züccaciye dükkanına giren fil etkisi yaratmakta
    Son düzenleme : John Dutton; 07-11-2019 saat: 16:25.

Alıntı Originally Posted by John Dutton Yazıyı Oku
    Tcdd adamlar kıl kaptı ve aşırı giriş var, dağılımı son güne kadar açıklamazlar herhalde ve ellerindeki hisseler değişmediyse bi çoğu 4-5 aylık süreçte fon gibi aşırı primli ve bıstın çıkışında fırsat bu fırsat bu hisselerde kar satışları var, bu yüzden bıstın yüzde 5 yakın bu haftaki çıkışında eksi yazıyorlar

Burada özellikle borsayı piyasayı işleyişi bilmeden hisse fonlar ve kişiler ile olaylar hakkında çok boş goy goy yapılıyor, yarın öbür gün aşırı giriş sonrası fondan çıkış yapmaya kalksan yapamazsın. Çünkü bu hisse sonuçta ha deyince hemen satamazsın kime satacan, aşırı giriş ve çıkışlar fonun getirisini büyütür; zararını artırır!

Fonlarda da borsa döviz altın vb gibi emtialarda olan sürü psikolojisini görmek mümkün, buda eninde sonunda züccaciye dükkanına giren fil etkisi yaratmakta
    Sürü piskolojisi kesinlikle doğru, zaten dolarizasyondan da belli. Örneğin bu kadar alım yapıp da doların artmasını beklemek ters köşe olmak gibi, ben bu piyasalarda yıllardır varım ancak çoğunluğun kazandığını hiç hatırlamıyorum, bununla beraber hisse barındıran fonlar portföy şirketinin insafına kalıyor maalesef, bu sebeple endeks fonları geçmişi bilen, piyasayı, verileri takip eden ve biraz da analiz bilen için daha avantajlı, analizi de kolay.

Şimdi endeks çok değişik bir haber gelmezse artı %1,5 gibi kapatacak, 15 Eylülden bu yana yaklaşık %8,5 getiri demek bu.
    Ama sonsuza kadar sürmez kar realizasyonu yapıp tekrar alım için fırsat kollanmalı.
    Piyasalarda yarın ne olacağı belli olmadığı için uzun vade tutmak bana çok mantıklı gelmiyor bu tür fonları.

4.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Sürü piskolojisi kesinlikle doğru, zaten dolarizasyondan da belli. Örneğin bu kadar alım yapıp da doların artmasını beklemek ters köşe olmak gibi, ben bu piyasalarda yıllardır varım ancak çoğunluğun kazandığını hiç hatırlamıyorum, bununla beraber hisse barındıran fonlar portföy şirketinin insafına kalıyor maalesef, bu sebeple endeks fonları geçmişi bilen, piyasayı, verileri takip eden ve biraz da analiz bilen için daha avantajlı, analizi de kolay.

Şimdi endeks çok değişik bir haber gelmezse artı %1,5 gibi kapatacak, 15 Eylülden bu yana yaklaşık %8,5 getiri demek bu.
    Ama sonsuza kadar sürmez kar realizasyonu yapıp tekrar alım için fırsat kollanmalı.
    Piyasalarda yarın ne olacağı belli olmadığı için uzun vade tutmak bana çok mantıklı gelmiyor bu tür fonları.
    Burada ben bakıyorum birileri alma birileri satma peşinde fonları birbirlerini tokatlama amacında aynı hisse gibi borsa siyaset gibidir dostluk yoktur rekabet vardır zaten çoğu burada mevduatçı hemen alayım en ufak bi ters haberde satayım kafasında bıste yeni giren yatırımcı gibi sabreden yok

Sosyal medyaya da bakıyorum aynı herkes tiyo var mı tiyo 1 koyayım 5 alayım sevdasında terlemeden (emek vermeden araştırmadan) kazanç peşinde

Bu fon fon modası çılgınlığı olayında sonunda bakalım ihale kime kalacak kimleri fonlayacaklar

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Daha önce de aynı filmi birkaç kez gördüğümüz için aşırı ilgi olan bu fonlardan derhal kaçma ve popüler olmayan gizli cevherlere doğru yol alma zamanı gelmiş demektir.
    Popülerlik fonları ciddi derecede tökezletiyor
    Aynı görüşteyim hisselerde bilanço hareketlerinin de sonuna gelindi.Tcd artan hacmi acc ye göre iyi yönetti.Mevduat üstü getiri sağlayan fon sayısı hergün azalıyor.Altın ve döviz kuru bir yıldır dar bir bant ta hareket ediyor.Tahvil faizlerinin aşağı fazla marjı kalmadığını varsayarsak eurobond fonları olası faiz ve döviz hareketlerinde iyi performans sergileyebilir.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Düzeltme;
    100221. Dün işlem yoktu. Bugün 11,14
    160621 Dün işlem yoktu. Bugün 11,35

7.  Alıntı Originally Posted by Dadaloğlu Yazıyı Oku
    Zpk dışında valörsüz kısa vadeli kira sertifikası fonu var mı bildiğiniz ve kullandığınız?
    TEFAS'ta işlem gören 2 tane valörsüz kira sertifikası fonu mevcut KTV ve MPF

8.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    TEFAS'ta işlem gören 2 tane valörsüz kira sertifikası fonu mevcut KTV ve MPF
    KTV saat 12:30 ,MPF saat 13:30 ile sınırlıymış, KTV derin MPF sığ.ZPK hem derin hem de 16:00 a kadar alım satım yapmaya müsait olduğu için cazip.

Sayfa 143/974 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •