Sayfa 169/637 İlkİlk ... 69119159167168169170171179219269 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,345 - 1,352 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben prensip olarak tahvile yatırım yapmıyorum...boştaki param likit fonda...onun getirisi de tahvilden çok farklı değil...ben tl mevduat ya da bono yerine uzun vade yatırım olarak eurobond tercih etme taraftarıyım....paramın tl de kalacak kısmı için hisse senedi, tarla yatırımı düşünürdüm.

bu tamamen kişisel bir bakış...yoksa portföyün tl de kalacak kısmı için tahvil yatırımı da olabilir tabii ki.
    eurobond getirisi vergileri beni ürkütüyor. beyan zorunluluğu var ve vergi dilimlerine göre %35'e kadar vergi çıkabiliyor. Tavhil öyle değil. stopaj nihai vergi. yoksa yanılıyor muyum?

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Aynen, bunun bilincinde ne kadar çok beyaz yaka olursa, o kadar trajedi yaşanır ileride...teşbihte hata olmaz diyelim, ben de bir beyaz yaka olduğum için lütfen kızmayın...ben beyaz yakayı evde beslenen köpeklere benzetiyorum...gençken el bebek gül bebek, yediği önünde yemediği arkasında..ama yaşlanıp ölümü yaklaştığında kapı dışarı ediliyor bu canlılar...sokakta ne yapar, nasıl yapar..tüm yetenekleri körelmiş, hazır yemeye alışmış...sokak köpekleri arasında nasıl ayakta durur, üstelik yaşlanmış..genç olsa bir şekilde mücadele ederdi.

bu örneği lütfen yanlış anlamayın, bunun bilincinde olarak, kendinizi geliştirin..günün birinde kapı dışarı edileceksiniz, çok az beyaz yakanın yasal emeklililk süresine kadar mevcut kurumlarında çalışma fırsatı olacak.
    bu yazdığınız sadece beyaz yaka değil aslında neredeyse herkes için geçerli fakat ya çoğu kimse görmek istemiyor ya da görse de elinden birşey gelmiyor.

otomasyon, yapay zeka, robotlar anahtar kelimeler...

üretim tarzı işleri geçtim insan kaynakları ve hukuk gibi bölümlerin dahi robotlar çalıştırılmasından bahsediliyor

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Mart basi 15.80 maliyetle ile blok olarak uzun vade icin aldigim Asels hisselerimin 1/3 unu portfoy dengeleme ve maliyeti sifirlama amaci ile bu sabah 47 TL den satmis bulunmaktayim.
    Geri kalan 2/3 sifir maliyet ile portfoyde %10 oranini gecmeyecek sekilde tasinmaya devam edecektir.
    Syg,
    eminim dediğin gibi yapmışsındır

4.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    bu yazdığınız sadece beyaz yaka değil aslında neredeyse herkes için geçerli fakat ya çoğu kimse görmek istemiyor ya da görse de elinden birşey gelmiyor.

otomasyon, yapay zeka, robotlar anahtar kelimeler...

üretim tarzı işleri geçtim insan kaynakları ve hukuk gibi bölümlerin dahi robotlar çalıştırılmasından bahsediliyor
    Bir de eskiden 45-50 yaşlarında emekli oluyordu insanlar, yaşam süresi de nispeten kısaydı, ortalama ömür 65 filandı...şimdi hem emeklilik 65 oldu, hem de ortalama yaşam 75 sene....50 yaşında işten çıkarılan bir işçi(beyaz ya da mavi yaka farketmez)...15 sene birikimlerinden idare edip 65 yaşına varmalı...sonrada emekli maaşıyla idare edebilmeli...Allah kolaylık versin.

Üstelik sigortası düşük gösterilip, tabandan yatırılmış ise, emekli olunca eline günümüzün parası 1000 filan geçecek...bozdur bozdur harca!!! tavandan yatan biri ise 4000 filan alacak...ne kadar ekmek, o kadar köfte sistemi...daha adil, ama insanlar bu sistemin henüz farkına varmış değil..hala eskisi gibi en düşük ile en yüksek arasında 1,5-2 kat fark olacak sanıyorlar).

5.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    eurobond getirisi vergileri beni ürkütüyor. beyan zorunluluğu var ve vergi dilimlerine göre %35'e kadar vergi çıkabiliyor. Tavhil öyle değil. stopaj nihai vergi. yoksa yanılıyor muyum?
    doğrudan fiziksel olarak eurobond almadım...vergi detayını bilmiyorum bu yüzden...ama eurobond lara yatırım yapan fonlar var, bunlar üzerinden yatırım denenebilir...BES sisteminde var bu fonlardan.

6. Çalıştığınız banka farketmeksizin tefas üzerinden de alım yapabilirsiniz. Kardan %10 stopaj var.

MI 4W cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

7. Bir kaç satır yazdığim forumlarda olurda benden etkilenmiş arkadaşlar varsa onlar için aciklamamdir. (İnşallah kimsenin kararında etkim yoktur)

İçinde bulundugumuz bir kaç ayın mesleği ekonomi yada broker olan şahıslarin islem yapacak dönem olduğunu öngördüğümden borsaya ara verip nakitte kalma kararı aldım.

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Vicdanımi rahatlatmak için yazdım

Bana bu forumda okuduklarimdan kaybetmemenin de borsa da kazanmak kadar iyi ve doğru bir olgu olduğu fikrini on plana çıkaran felaket tellalarına( bazıları için) da teşekküru borç bilirim.

Teşekkürler

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by ahmetevcin16 Yazıyı Oku
    Bir kaç satır yazdığim forumlarda olurda benden etkilenmiş arkadaşlar varsa onlar için aciklamamdir. (İnşallah kimsenin kararında etkim yoktur)

İçinde bulundugumuz bir kaç ayın mesleği ekonomi yada broker olan şahıslarin islem yapacak dönem olduğunu öngördüğümden borsaya ara verip nakitte kalma kararı aldım.
    Bence mukemmel bir karar.

Belirsizlik, sirketler ve tasidigi risklerle ilgili degil.

Risk, devletin tepesine konuslanmis olanlarin, gider ayak kimleri atese atacagi ile ilgili.

Yoksa, neden herkes bir anda ASELS gibi bir hisseyi satisa koysun.

Sayfa 169/637 İlkİlk ... 69119159167168169170171179219269 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •