bu yazdığınız sadece beyaz yaka değil aslında neredeyse herkes için geçerli fakat ya çoğu kimse görmek istemiyor ya da görse de elinden birşey gelmiyor.
otomasyon, yapay zeka, robotlar anahtar kelimeler...
üretim tarzı işleri geçtim insan kaynakları ve hukuk gibi bölümlerin dahi robotlar çalıştırılmasından bahsediliyor
Bir de eskiden 45-50 yaşlarında emekli oluyordu insanlar, yaşam süresi de nispeten kısaydı, ortalama ömür 65 filandı...şimdi hem emeklilik 65 oldu, hem de ortalama yaşam 75 sene....50 yaşında işten çıkarılan bir işçi(beyaz ya da mavi yaka farketmez)...15 sene birikimlerinden idare edip 65 yaşına varmalı...sonrada emekli maaşıyla idare edebilmeli...Allah kolaylık versin.
Üstelik sigortası düşük gösterilip, tabandan yatırılmış ise, emekli olunca eline günümüzün parası 1000 filan geçecek...bozdur bozdur harca!!!tavandan yatan biri ise 4000 filan alacak...ne kadar ekmek, o kadar köfte sistemi...daha adil, ama insanlar bu sistemin henüz farkına varmış değil..hala eskisi gibi en düşük ile en yüksek arasında 1,5-2 kat fark olacak sanıyorlar).
Çalıştığınız banka farketmeksizin tefas üzerinden de alım yapabilirsiniz. Kardan %10 stopaj var.
MI 4W cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
Bir kaç satır yazdığim forumlarda olurda benden etkilenmiş arkadaşlar varsa onlar için aciklamamdir. (İnşallah kimsenin kararında etkim yoktur)
İçinde bulundugumuz bir kaç ayın mesleği ekonomi yada broker olan şahıslarin islem yapacak dönem olduğunu öngördüğümden borsaya ara verip nakitte kalma kararı aldım.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Vicdanımi rahatlatmak için yazdım
Bana bu forumda okuduklarimdan kaybetmemenin de borsa da kazanmak kadar iyi ve doğru bir olgu olduğu fikrini on plana çıkaran felaket tellalarına( bazıları için) da teşekküru borç bilirim.
Teşekkürler
General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri