Sayfa 17/372 İlkİlk ... 715161718192767117 ... SonSon
Arama sonucu : 2973 madde; 129 - 136 arası.

Konu: ENJSA Enerjisa Enerji A.Ş.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    647
     Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    Yurtdışı Kurumsal Yatırımcılar: %85

denmiş. bu kurumsal yatırımcılar citi , doce felan mı oluyor ?

birde bizlere sanırım %5 kısım ayrılmış. az değil mi ?
    talepler karşılanırsa 100 lot istedik diyelim 5 lot mu gelecek. 5 kat talep gelirse 1 lot mu gelecek ?
    merry teyzeyi unuttun.
    %5 o değil dağıtımı yapılacak toplam hacim. Şayet talep fazla gelirse ayrıca verilecek miktar hesaplanıp ona göre bir % hesaplanacak. Yani %5 toplam hacmin talebe göre belirli bir %?? veya talep gelmez ise herkese istediği kadar gibi. Ama talep fazla gelecek çünkü hiç kimse firmayı araştırmıyor sanki kumar masasına yada iddiaya girer gibi kağıda giriyor.
    Yazdıklarımı ve/veya çizdiklerimi Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) 101., 103., 104., 106., 107., 110. maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımamaktadır. Dolayısıyla yazdıklarım ve/veya çizdiklerim, eklediklerim AL//TUT/SAT olarak değerlendirmeyin, burada verdiğim bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    647
    Aşağıdaki dokümanları okuyun mantık süzgecinizden geçirin ve karar sizin...

İzahname
    Fiyat Tespit Raporu
    Büroşür

.
    Yazdıklarımı ve/veya çizdiklerimi Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) 101., 103., 104., 106., 107., 110. maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımamaktadır. Dolayısıyla yazdıklarım ve/veya çizdiklerim, eklediklerim AL//TUT/SAT olarak değerlendirmeyin, burada verdiğim bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

3. halka arzdan hisse almayı pek mantıklı bulmuyorum. beklediğim 1 firma var o hariç.
    yatırım yapacagım şirketin geçmiş 8 dönem bilançolarını iyice incelerim. geçer puan alması lazım.
    sahibi önemli. burdan da geçer not alması lazım ve prensip gereği geçmiş piyasa fiyat harekerlerini görmem gerekli.
    ayrıca kar paylaşımı , sermaye artışı da önemlidir benim için.
    enerjisa bu kriterin birçogunu zaten tamamlayamıyor. en basiti %5 kar ederek nereye kadar gideceksin... ki bilançonun iyileştirildiğini bile düşünüyorum. çok basit hareketlerle çok yüksek karlar yazdırılabiliyor..

gelelim asıl mesele , o zaman burda işim ne ?
    diğer arzlardan yola çıkarak , pegasus , tmsn , trabzon limanı. başlıkları hep olumsuz yazıldı.
    pegasusu dün gibi hatırlıyorum 50 sayfa yazılmıştır en az. 1 tanesi olumlu diğerleri olumsuz yorumdu.

herhalde millet bilerek olumsuz yazıyor ki kimse talep etmesin bize talebimiz kadar lot gelsin amaçlı

birçok kişi bilgisizce , tvde görüp , eş dost tarafından duyup halka arza muhtemelen katılacak.
    fatura dönemimiz değil ama enerjisadan elektrik alıyoruz. fatura gelse bakardım mutlaka arz ile ilgili bi reklam vermişlerdir diye umuyorum... yani fazla talep geleceginden eminim.

arzdan alınıp , bu gaz ile 4-5 gün içinde güzel kar edilip satılabilecegini düşünüyorum.

4. ENJSA Enerjisa Enerji A.Ş.

Alıntı Originally Posted by as1 Yazıyı Oku
    Hadi bu kağıda hemen atlayalım...yok öyle ben alma hususunda kararsızlardanım, şimdi başka bir yönüyle şu CARİ ORAN'a bakalım. Ha böyle yazıyorumda finans konusunda uzman biride değilim araştırmalarımı yazıyorum ON DÖNÜM de harbiden bostanım var [emoji4]

ENERJİSA için;
    1. HUSUS;
    Dönen Varlıklar:3,491,079,000 TL
    Kısa Vadeli Borçlar: 4,215,754,000 TL
    Cari Oran0.828 (Dönen Varlıklar / Kısa Vadeli Borçlar)

Cari Oran=0.828Firmanın borç ödeme sorunu olabileceğine işaret eder... ENERJİSA BU BÖLÜME GİRİYOR

Cari Oran >=1.0 ise ->Firmanın kısa vadeli borçlarını ödeme gücünün yüksek olduğunu gösterir...

2. HUSUS;
    Son üç yıla göre karlılıkdaki değişim;
    2015........336,302,000
    2016........377,393,000%12.21
    2016/9......421,813,000%11.77%0.44
    2017/9......453,966,000%7.62%4.15
    görüldüğü üzere bir önceki yıla göre kar yüzdesi gittikçe düşmüş buda cari oranı doğruluyor.
    Hatta son yıl bir önceki yıla göre %4.15 daha düşük kar elde edilmiş.

Finans uzmanı değilim ancak varsa bir uzman bunları bize izah edebilir mi zaman daralıyor....
    Şirket bütün özkaynaklarını nakde çevirip üzerine nakit ve nakit benzerlerini koysa bile kısa ve uzun vadeli borçlarını ödeyemiyor.Finans sektöründe buna borca batıklık deniyor.Ayrıca halka arz geliri şirket kasasına değil ortakların cebine girecek bu da önemli bir ayrıntı.bir şirkete yatırım yapmanın ilk ve temel kuralı :

Nakit ve nakit benzerleri + kısa ve uzun vadeli ticari alacaklar toplamının kısa ve uzun vadeli finansal ve mali borçlar toplamı farkının pozitif olmasıdır.

Bu hisse bence bir yatırım fırsatı değil

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by sekko Yazıyı Oku
    Şirket bütün özkaynaklarını nakde çevirip üzerine nakit ve nakit benzerlerini koysa bile kısa ve uzun vadeli borçlarını ödeyemiyor.Finans sektöründe buna borca batıklık deniyor.Ayrıca halka arz geliri şirket kasasına değil ortakların cebine girecek bu da önemli bir ayrıntı.bir şirkete yatırım yapmanın ilk ve temel kuralı :

Nakit ve nakit benzerleri + kısa ve uzun vadeli ticari alacaklar toplamının kısa ve uzun vadeli finansal ve mali borçlar toplamı farkının pozitif olmasıdır.

Bu hisse bence bir yatırım fırsatı değil

Benım anlamadıgım bıseu var rasyolar cok kotu carı oran nakıt oran net kar vs pekı kurumsal yatırımcıya %90 pay verılecek bu sırketı hangıvkurumsal yatırımcı alır merak edıyorum. Bu rasyolarla ınanın bankaya başvursa kredı vermezler normalde

6. Net borç tutarı 7milyon küsür
    Özkaynaklar 5 milyon küsür
    Bilmem anlatabildim mi ?

7.  Alıntı Originally Posted by Yildirim23612 Yazıyı Oku
    Benım anlamadıgım bıseu var rasyolar cok kotu carı oran nakıt oran net kar vs pekı kurumsal yatırımcıya %90 pay verılecek bu sırketı hangıvkurumsal yatırımcı alır merak edıyorum. Bu rasyolarla ınanın bankaya başvursa kredı vermezler normalde
    Buna burada cevap verirsem bir daha foruma yazamam sayın yıldırım [emoji846]

8. ENJSA Enerjisa Enerji A.Ş.

Beğenilmeyen yerden yere vurulan TLMAN hemen hemen sermayesi kadar kar etmiş.transfer fiyatlandırmasına ilişkin grup şirketlerden alacaklarını tahsil ettiğinde finansal borçlarını ödeyebilecek durumda.yani net karı her yıl temettü olarak dağıtabilir.neymiş 2033 e dek işletme hakkı varmış.2033 e kadar yaşayacağının garantisi var mı? İki üç yıl yüksek temettü alırsın sonra satarsın.sanki 2033 e kadar portföyünde tutma zorunluluğu var.

Sermaye 21 milyon
    Net kar 23 milyon

Sayfa 17/372 İlkİlk ... 715161718192767117 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •