Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 4 milyar artmış.
TL değer kazandıkça (muhtemelen kamu bankalarına yatırarak) Dolara geçiyorlar...
Bankaların doların oynaklığına müdahale edecek rezervi artıyor.
Aman çırpındıkça aşağı çektiren bataklıklar gibi olmasın...
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Doksan top mop yok hocam ortada aslında. Amacım inanın bu değil. Hepimiz aynı çalkantılı gemide fırtınalı denizde bir yerlere tutunmaya çalışıp gidiyoruz. Sonra da denize düşen birini görüp 10 dakika sonra biz de düşeceğimizi bile bile aa denize düştü diye seviniyoruz. Bu biraz garip.
Herkes iyi ya da kötü kendini kurtarmaya çalışırken insanların birbirleri ile yatırım konusunda bile ayrışması bana garip geliyor.
Hiçbir işte, yatırım aracında her gün, her ay düzenli olarak paranızın değerini koruyarak artı kazanç elde edemezsiniz.
Çıpa enflasyon ise bazen artı 10 puan kazanırsınız bazen eksi 5 puan.
Ancak hiç yapılmaması gereken, ekonominin o dönemki yanlış-doğru işleyişine kızıp ANA TRENDE ters şekilde hiç kazanamayacağınız bir enstrümana geçmek.
Şu ortamda yüzde 15 faizde verseler de dolara geçmem şahsen. (Gerçi benim ki uzun vadede yüzde 20 de sabit)
Dolara geçersem bana göre o yüzde 15 i de alamayabilirsiniz. Üstelik ana paradan da kayıp riskli olabilir.
Ha, konjektür değişir, seçimler biter o zaman tekrar düşünürüm. İşte o dönemde hala düşük faiz teklif edilirse dolara, altına, emlağa vs. geçebilirim.
DOLAR, DAHA AKŞAMA 8,28 lere geriledi. Sanki faiz düşüşünü satın alıyor gibiler...
1-2 ay önce yıl sonu dolar seviyesini yabancı-yerli 9 un çok üstünde tahmin ederken şimdilerde TV de 8,05 seviyesine gelebilir yorumu yapıyorlar.
Benim şahsi ATMASYON tahminim yıl sonu asla 8,50 üzeri olmaz. Bakalım tutacak mı?
Tdi 235 gelmis 800 beklenirken.dolar cortluyor.
Yer İmleri