Sayfa 18/373 İlkİlk ... 816171819202868118 ... SonSon
Arama sonucu : 2979 madde; 137 - 144 arası.

Konu: ENJSA Enerjisa Enerji A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by sekko Yazıyı Oku
    Buna burada cevap verirsem bir daha foruma yazamam sayın yıldırım [emoji846]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Ben gırecem bır aynıcınde de ne kar gelırse satacam ustad

2.  Alıntı Originally Posted by Yildirim23612 Yazıyı Oku
    Ben gırecem bır aynıcınde de ne kar gelırse satacam ustad
    Allah gönlünüze göre versin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. Arkadaşlar işyatırımdan talep edebiliyormuyuz??

GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Evet isyatirim da konsorsiyum üyesi. Hatta isbankasindan da başvurulabilir anladığım kadarıyla (yatirim hesabınız varsa, yoksa actirirsiniz).
    PEKİ daha önce isbankasi internet şubesinden online olarak basvuran var mi? Halka arz diye bir sekme var... İnternetten başvurmak kolay oluyor mu? Bankaya gidip form doldurmadan falan...arada bir fark var mi? Hesapta para varsa hemen tıklayarak basvuru tamamlanıyor mu?

E5803 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. yabancı kurumsallara özel anlaşmalar ile extra bonus hisseler veya halka arz fiyatının altına düşürecek iskontolar verebilirler mi?

6. aynen öyle...YTD

7. arkadaşlar bu enerjisa veya medikal pğark halka arzlarından birinden bile ters bir durum olursa halka arz işleri sıkıntıya girebilir bilginiz olsun...onun için bence özellikle medikal biraz kritik...bakalım yabancı yatırımcı ne diyecek nasıl tepki verecek... yatırım tavsiyesi değildir...

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    647
     Alıntı Originally Posted by as1 Yazıyı Oku
    Hadi bu kağıda hemen atlayalım...yok öyle ben alma hususunda kararsızlardanım, şimdi başka bir yönüyle şu CARİ ORAN'a bakalım. Ha böyle yazıyorumda finans konusunda uzman biride değilim araştırmalarımı yazıyorum ON DÖNÜM de harbiden bostanım var

ENERJİSA için;
    1. HUSUS;
    Dönen Varlıklar: 3,491,079,000 TL
    Kısa Vadeli Borçlar: 4,215,754,000 TL
    Cari Oran 0.828 (Dönen Varlıklar / Kısa Vadeli Borçlar)

Cari Oran=0.828<1.0 ise ->Firmanın borç ödeme sorunu olabileceğine işaret eder... ENERJİSA BU BÖLÜME GİRİYOR

Cari Oran >=1.0 ise ->Firmanın kısa vadeli borçlarını ödeme gücünün yüksek olduğunu gösterir...

2. HUSUS;
    Son üç yıla göre karlılıkdaki değişim;
    2015........336,302,000
    2016........377,393,000 %12.21
    2016/9......421,813,000 %11.77 %0.44
    2017/9......453,966,000 %7.62 %4.15
    görüldüğü üzere bir önceki yıla göre kar yüzdesi gittikçe düşmüş buda cari oranı doğruluyor.
    Hatta son yıl bir önceki yıla göre %4.15 daha düşük kar elde edilmiş.

Finans uzmanı değilim ancak varsa bir uzman bunları bize izah edebilir mi zaman daralıyor....
    İddia edilirken somut verilerinizi koyun birde hesap yapın ve YORUMLAYIN...iki rakam yazıp atış serbest yapmayın bakınız örnek yukarda. Aslında cari oranla başlayıp diğer hususları da belirtecektim ancak fikir sunmaktan ziyade sidik yarışı yapar gibi kavgacı bir tutum içinde görüş bildiriliyor... Sanki bur da hisse pazarlıyoruz rakam yazıyorsan nedir ne değildir onunda yorumunu yap... Finansal borcu yazmış eee ne olacak özkaynakla ilişkisini ve nasıl bir durum ortaya çıkartacağını da yazda öğrenelim. Bak ben cari oran >1 ise ne olduğunu <1 ise ne olacağını yazmışım. Neyse herkese iyi kazançlar...
    Yazdıklarımı ve/veya çizdiklerimi Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) 101., 103., 104., 106., 107., 110. maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımamaktadır. Dolayısıyla yazdıklarım ve/veya çizdiklerim, eklediklerim AL//TUT/SAT olarak değerlendirmeyin, burada verdiğim bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 18/373 İlkİlk ... 816171819202868118 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •