Sayfa 221/637 İlkİlk ... 121171211219220221222223231271321 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,761 - 1,768 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by emekli2 Yazıyı Oku
    yıllık gidr mi aylık gider mi
    yıllık olursa, ya çok düşük giderlerimiz olmalı, ya da çok büyük bir gelirimiz olmalı.

giderimizin üç yüz katını düşünürsek, gelirimiz ulaşmamızın çok zor olacağı rakamlara tekabül eder.

herkesin hayat standardı farklı olsa da, eğer başka geliriniz olmadığını düşünürsek, kişi başı birer milyonunuz varsa, yani emeklilikte eşinizle birlikte sadece iki kişi yaşayacaksanız iki milyon lira ile temettü emeklisi olarak orta halli bir hayat sürülebilir diye düşünüyorum.

hayırlı akşamlar...

2. Herkese merhaba,

Bir beyaz yakalı olarak eski forumda okuduklarım sayesinde uzun vade yatırımcı oldum. Bu süreçte bana ilham kaynağı olan Halil Buhur ve Epikur başta olmak üzere bir çok kişiye teşekkür ederim. Sessiz bir takipçi olarak, bana önemli yol göstericilerden biri de Sayın Dudu olmuştur. Bu vesile ile ona da teşekkürlerimi iletip kendisine ve tüm forumdaşlara bir yatırım sorusu yöneltmek istiyorum. Bu yılın Mart ayında Beton yol yapılması ile ilgili bir düzenleme yapılmış. Çimento sektörü hatırladığım kadarıyla Sayın Dudu'nun favori sektörlerinden değil. Ancak bu yeni düzenleme durgunlaşmış çimento sektörünü canlandırır mı? Hangi şirketler beton yol yapımı konusunda öne çıkabilir? Bir beyaz yakalı olarak bu konuda siz forumdaşların koçluğuna ihtiyaç duymaktayım.

3.  Alıntı Originally Posted by Apprentice Yazıyı Oku
    Herkese merhaba,

Bir beyaz yakalı olarak eski forumda okuduklarım sayesinde uzun vade yatırımcı oldum. Bu süreçte bana ilham kaynağı olan Halil Buhur ve Epikur başta olmak üzere bir çok kişiye teşekkür ederim. Sessiz bir takipçi olarak, bana önemli yol göstericilerden biri de Sayın Dudu olmuştur. Bu vesile ile ona da teşekkürlerimi iletip kendisine ve tüm forumdaşlara bir yatırım sorusu yöneltmek istiyorum. Bu yılın Mart ayında Beton yol yapılması ile ilgili bir düzenleme yapılmış. Çimento sektörü hatırladığım kadarıyla Sayın Dudu'nun favori sektörlerinden değil. Ancak bu yeni düzenleme durgunlaşmış çimento sektörünü canlandırır mı? Hangi şirketler beton yol yapımı konusunda öne çıkabilir? Bir beyaz yakalı olarak bu konuda siz forumdaşların koçluğuna ihtiyaç duymaktayım.
    Ekonominin geneli için olduğu gibi sektörler de belirli döngülerde hareket ediyor. Şahsen çimentolar için şu an döngünün aşağı yönlü olduğu bir dönemde olduğumuzu düşünüyorum.

Beton yol, ya da kanal istanbul, ırak ve suriye de savaşın sona ermesi vs genel sektörü ya da belirli bölgedeki firmaları etkileyebilecek gelişmeler oluyor. Ancak bunlar genel döngüyü değiştirebilecek güçte etkiler olmayacaktır.

Çok karlı bir dönem yaşandı, bunun neticesinde kapasiteler arttırıldı, bir ara talep çok fazlaydı, buna yetişmeye çalıştı firmalar...şu an için düşük kapasite çalışma geçerli ve verimlilik odağı ön planda olmalı...enerji maliyetleri için de çalışmalar yapmalı firmalar.

özetle, çimentolarda son 2-3 yıldır olduğu gibi endeks altı performans beklentisindeyim..ancak belirlenen firmalarda uzun vade için temettü verimine odaklı aylık düzenli alımlar tabii ki yapılabilir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
    Bu yazilanlara ek olarak sunu diyebilirim.
    Cimentoda bir kac senedir ciddi fazla kapasite var.
    Cebine 100Mio dolar sermaye koyan gitti en kolay is cimento fabrikasi acmak dedi ve acti.
    Petrokok fiyatlari dolayisi ile maliyet yuksek seyretti, karlilik dustu.
    2010 yilindan beri Mrdin, Adana, Unyec, Boluc, Akcns ve Cimsa aldim ama temettulere ragmen zarar ettim.
    Katma degeri dusuk bir urun.
    Nakliyesi maliyetli.
    Ben acikcasi cimentolardan buz gibi sogudum.
    Illa alinacaksa yatirimi biten, bolgesel cesitliligi ve ihracati olan, gorece daha yuksek kar marjli beyaz cimento da ureten CIMSA olabilir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. arkadaşlar bu işin acemesiyim ama portföyde en az bir gıda market ve bir ilaç hissesi bulundurmak lazım gibi geliyor .Yani ister ekonomik durgunluk olsun ister kriz her dönemde iş yapan sektörler değilmidir ? 1.si insanlar kriz dönemlerinde her şeyden kısarlar ama boğaz mecburi .ilaçta ona keza fiyatıda artsa cebinde parada olmasa bir şekilde alınması gerekli ..syg

6.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    arkadaşlar bu işin acemesiyim ama portföyde en az bir gıda market ve bir ilaç hissesi bulundurmak lazım gibi geliyor .Yani ister ekonomik durgunluk olsun ister kriz her dönemde iş yapan sektörler değilmidir ? 1.si insanlar kriz dönemlerinde her şeyden kısarlar ama boğaz mecburi .ilaçta ona keza fiyatıda artsa cebinde parada olmasa bir şekilde alınması gerekli ..syg
    ben de sizin gibi dusunuyorum, 2 yil once baslarken gida sektorunden petun ve pnsut secmistim, sonra pnsut bilancolarindaki hosuma gitmeyen sebeplerle bu hisseyi hektasla degistirdim, bakalim zaman icinde sonucu gorecegiz. gida sektoru genel olarak parlak gunlerinde degil. saglik sektorunde de lkmnhekim, selcuk ecza, deva ve ecilc bakmistim; ama sonucta bu topikte bahsedilen kriterlerden gecebileceklerinden supheliyim.
    saygilarimla

7. Kordsa güzel bir yatırım kararı almış..kısa vadede şirketten ciddi nakit çıkışına sebep olacak olsa da...orta ve uzun vadede ciddi katma değer sağlayacaktır.

30-40 hisseyi orta ve uzun vade için takibe değer buluyorum ve sürekli gözümğn altındalar...Kordsa da bunlardan biriydi, fk sı düşük, gayet karlı bir hisse.

üstelik....grafik pahalı değil...hani bazı arkadaşllar latife yapıyor ya, ona grafik pahalı, buna grafik pahalı diyorsun...ben de olmayanlar da var diyorum...yeri zamanı gelince örnekler veriyorum...Kordsa da onlardan biri işte.

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bu yazilanlara ek olarak sunu diyebilirim.
    Cimentoda bir kac senedir ciddi fazla kapasite var.
    Cebine 100Mio dolar sermaye koyan gitti en kolay is cimento fabrikasi acmak dedi ve acti.
    Petrokok fiyatlari dolayisi ile maliyet yuksek seyretti, karlilik dustu.
    2010 yilindan beri Mrdin, Adana, Unyec, Boluc, Akcns ve Cimsa aldim ama temettulere ragmen zarar ettim.
    Katma degeri dusuk bir urun.
    Nakliyesi maliyetli.
    Ben acikcasi cimentolardan buz gibi sogudum.
    Illa alinacaksa yatirimi biten, bolgesel cesitliligi ve ihracati olan, gorece daha yuksek kar marjli beyaz cimento da ureten CIMSA olabilir.
    Syg,
    10 yıllık temettüsü en yüksek olan sırlamasında (7 nci) zirvesinden en uzak (7 nci) olması nedeniyle CIMSA benimde dikkatimi çekmişti.

Sayfa 221/637 İlkİlk ... 121171211219220221222223231271321 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •