Sayfa 25/38 İlkİlk ... 15232425262735 ... SonSon
Arama sonucu : 298 madde; 193 - 200 arası.

Konu: Bireysel Emeklilik, Zorunlu Bes ve Emeklilik Yatırım Fonları

1. Ben Bnp ile çalışıyorum. Pek çok fon seçeneği var ve kesintiler yasal uygulamalar çerçevesinde en diplerde. Diğer firmalar arasında da çok iyiler mutlaka vardır. Fon çeşitliliğini ve kesintileri sorgulayıp öyle seçmeli.

Fon değişikliği gerektiği zaman mutlaka yapılmalı. Tek bir fonda kalıp senelerce para yatırmak bence doğru değil. Piyasa koşullarına göre fonlarvarasında geçişler mutlaka yapılmalı.

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Sn erhanacikgoz ben ilk soylediginiz gibi durumun konusuldugu ve paylasim yapıldığına inaniyorum tartıştığımız kanisinda degilim,lakin felsefe boyutunu ve diger durum degerlendirmelerini ele alirsak herkes ayni değil kimi suyu ayakta içer, kimisi oturarak içer, kimisi oturarak 3 yudumda icer,kimisi soguk kimisi ılık kimisi buzlu içer her durumda birisini yapanin digerini yapana neden böyle yapiyosun minvalinde yargılama yapmamasi...herkes tasarruf noktasinda,veya sahip oldugu kaynagi etkili birsekilde yonetecegi konusunda tabiki psikolojik,felsefik,yaklasimlari ve goreceli bakis açıları var...ve maasli çalışan kesim icerisinde borçtan, harctan,odemelerden,vs vs ben sukadar tasarruf edeyimde soyle degerlendireyim diyebilen veya diyebilmek cok zordur ... ilk firsatta (zaruri veyahut buna benzer ihtiyac halinde ) insanin aklina dogal olarak kenardaki yada köşedeki o küçücük mebla geliyor akla ve hemen el uzatip alıyor cok ornegi var bunun

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Erhan bey,
    Bu tartışmayı sadece felsefe üzerinden yürütmek sizce yeterlimi? Örneğin psikoloji işşn içine hiç girmezmi?

Ayrıca cidden böyle tartışmanın bu platformda herkes tarafından kabul görecek tek bir sonuçla biteceğine inanıyormusunuz?

Ben hiç ihtimal vermiyorum da!

Öncelikle amacın bir tarafı ikna etmek üzerine kurulmadıgını söylemeliyiz her iki tarafta birbirini birşeylere ikna etme çabası içerisinde değil! böyle platformlar ikna etmek için değil farklı görüş öneri ve bakış açılaraıyla elde edilen kavramı zenginleştirmeyi açamlıyoruz.

Henüz yatırıma başlamamış ama düşünen insanlara zenginlik katıyoruz. Başka bir boyuttanda olaya bakmalarını sağlıyoruz. Kendi doğrularını kendi aklıyla karar vermesini sağlamak için farklı strateji ve bakış açıları katıyoruz.

BU çıkarımım üzerine sizin olaya pskilojik boyuttan bakış açınızda insanlara bir fikir bir zenginlik katıyor mesela.

Tartısmalar elde edilecek kavramı zenginleştirdiği için aslında güçlü ise güçlendiriyor zayıf ise yanlış oldugunu görüyoruz.

Bu yuzden tartısmak farklı fikir ve görüşlere yer vermek önümüzde duran kavramı doğru veya yanlış oldugunu anlayabilmemiz açısından önemli.

İkna bambaşka birşey insanların ikna edilmeye ihtiyacı yok tartıslamarı kendisi okuyup bir fıkre kendısı varrabilmeli bence.

Bu yuzden felsefenin anlamını sürekli video olarka koyuyorum. Olaylara felsefik boyutta yaklasmanın elde olan şeyi ya güçlendirecek yada düşürecek. Ancka bu tamamiyle yine karşı tarafın kendı cıkarımları dogrultusuında ılerleyecek.

Felsefenin içine herşeyi sokabilirsin. Pskikoloji güzel bir yaklasım.

Buyrun hocam pskiloji ile zorunlu para biriktirmek üzerine konuşabiliriz.

Tüm söylenenler bir şahsa hitaben soylenmıyor o yüzden kimse üzerine alınacağı birşey yok. üzerinize alınırsanız bu olayı konusamayız bile. Dolayısıyla dogru bılgıye ulasamayız.

Mesela parayı kendi iradeleriyle biriktiren birinin pskilojisi ile zorunlu sekılde biriktiretn arasındaki pskolojik fark nedir ?
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. İyi ama herkes zaten görüşünü belirtiyor. Yani farklu görüşler zaten havada uçuşuyor. Amaç birrbirimizi ikna etmek de değilse geriye ne kalıyor ki?

Bu platformda bu yaklaşımların hiç bir sonucu olmadığını defalarca deneyimledik.

Amacınız takdire şayan ama zaman kaybı olur bence.

5.  Alıntı Originally Posted by winwin Yazıyı Oku
    Sn erhanacikgoz ben ilk soylediginiz gibi durumun konusuldugu ve paylasim yapıldığına inaniyorum tartıştığımız kanisinda degilim,lakin felsefe boyutunu ve diger durum degerlendirmelerini ele alirsak herkes ayni değil kimi suyu ayakta içer, kimisi oturarak içer, kimisi oturarak 3 yudumda icer,kimisi soguk kimisi ılık kimisi buzlu içer her durumda birisini yapanin digerini yapana neden böyle yapiyosun minvalinde yargılama yapmamasi...herkes tasarruf noktasinda,veya sahip oldugu kaynagi etkili birsekilde yonetecegi konusunda tabiki psikolojik,felsefik,yaklasimlari ve goreceli bakis açıları var...ve maasli çalışan kesim icerisinde borçtan, harctan,odemelerden,vs vs ben sukadar tasarruf edeyimde soyle degerlendireyim diyebilen veya diyebilmek cok zordur ... ilk firsatta (zaruri veyahut buna benzer ihtiyac halinde ) insanin aklina dogal olarak kenardaki yada köşedeki o küçücük mebla geliyor akla ve hemen el uzatip alıyor cok ornegi var bunun

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ozmn dogmatik bir yaklasım sergilemiş olursunuz.

Örnegın suyu ayakta içene niye ayakta içiyorsun bana acıkla demezseniz. Bu doğmatık olur bilimsel olmaz. Ayakta içmek iyidir der geçer dolayısıyla bu yaklasımı bir başkası için sende ayakta içmelisin diyemezsın bu senin için bir inançtır kanıtlanamaz sorgulanamaz.

Senin "ayakta içmekle" ilişkili kurdugun bağ dogmatıktır. Genel geçer değildir. Yöntemli ve sistemli değildir. BU senin için bir inançtır. Dolayısıyla kimseye suyu ayakta iç diyemediğin gibi sana neden suyu ayakta içiyorsun diyene cevap verme zorunlulugun yoktur. Cunku bu senin için inanca dönüşmüştür.

Fakat bu başlık gelip eğer suyu ayakta için ben öyle yapıyorum sunu elde ediyorum diyorsan. O halde bunu sorgulayana cevap verme gibi bir zorunlulugu doğurtuyorsun demektir karşı taraf seni anlayabilmeli bu benim inancım dersen ben böyle olduguna inanıyorum dersen karsı tarafın sana inanmasını beklemekte mantıklı bır yaklasım olmuyor.

ikinci mesele " insanin aklina dogal olarak kenardaki yada köşedeki o küçücük mebla geliyor akla ve hemen el uzatip alıyor cok ornegi var bunun "

Bunu böyle kabul edip böyle oldugu için bunu yapmalıyız mı demeliyiz.

Yoksa neden böyle yapıyoruz bunu düzeltmek için ne yapabiliriz. neden insanların %90 ı bunu yaparken sadece %10 luk bır kısım ayırdıgı paraya dokunmadan durabılıyor. İki tarafıda inceleyip %10 luk dilimin nasıl bir yaşamı hayatı tarzı var anlarsak %90 için daha yararlı bir iş yapmış olmazmıyız.

parayı biriktiremezsın tamam ozman zorunlu olanı yap demek olayın biraz basitine kaçmak değil mi ?

Herşeye bu şekilde bakmak dogrumu İnsanı başarıya götürür mü bu işe gitmeyi hiç sevmiyorum tamam ozman işe gitme demek yerine.

İşe niçin gitmiyorsun sorun ne ne ypmak istiyorsun gidince ne oluyor gibi sorulara yanıt bulmak daha anlamlı bence.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

6. Allianz sigortada sadece 6 (altı) fon değişikliği mevcut. Diğer fonlarda değişiklik yapabilmek için limit var birikim 100000 tl olacak diyorlar keyfi uygulamalar mevcut bankalar gibi aktif ve esnek değiller bilgi değişiklikleri bile çok geç yapılıyor. Devletin sağladığı olanaklar keyfi uygulamalarla yatırımcı ya kötü yansıtılıyor. Aslında BES uygulamasi ıyi düşünce fakat uygulamacı lar ve istediği keyfi şekildeki mevzuatlar kötü. Yinede BES ten vazgeçmeyin diye düşünüyorum.. ...

SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    İyi ama herkes zaten görüşünü belirtiyor. Yani farklu görüşler zaten havada uçuşuyor. Amaç birrbirimizi ikna etmek de değilse geriye ne kalıyor ki?

Bu platformda bu yaklaşımların hiç bir sonucu olmadığını defalarca deneyimledik.

Amacınız takdire şayan ama zaman kaybı olur bence.

hayyatta insanlarda sürekli olarak değişiyorlar değerlerimiz yargılarımız .

hayatımız boyunca oldugumuz yerde öğrendıgımız şeylerle öylece kalmıyoruz her geçen gün gelişiyor buyuyor yeni şeyler keşfediyoruz.

Benim 10 yıl önceki düşüncelerimle şu ankı düşüncelerim arasında ucurumlar oluştu öğrendikçe okudukça anlamaya calıstıkca ve sorguladıkça geliştim değiştim. 10 yıl önce inandıgım şeyin aslında ne kadar saçma oldugunu gördüm.

eğer bunları öğrenmeseydim okumasaydım sorgulamasaydım hala 10 yıl önceki erhan olarak kalacaktım. 10 yıl önceki halim ise kesinlikle şimdiki halimde cok daha kötü olacaktı.

Elde edilen donelerın değerlendirilmesi sonucunda bir sonuca varamadıgımız henüz ortaya çıkmadı. bizden sonrakı nesiller veya bizden küçük nesiller okudukça kendi akıllarınca mantık süzgecindnen geçirdikten sonra bir sonuca varacaklar.

Bilimsel makaler ve teorilerde böyle değil mi birisi diyorki yağmur şöyle yağıyor işte su su sebeplerle. öteki diyorki hayır yağmuru zeus yapıyor.

sen ne soylersen soyle birbimizi ikna edemeyeceğiz boşa tartısıyorsun. Demiş olsaydı eskiler.

Şu an din dediğimiz inançlarımız ne olurdu ?

Demekki yağmurun bilimsel teorisini ortaya atan adam iyiki ortaya atmış ki şu an bu inancı beslemiyorsun. Demekki yıllar sonra bile eld edilen farklı görüşler işe yarayıp bir değişim veya gelişim sergileyebiliyor yanlışsa zaten bu değişim ve gelişim yaşanmayacaktır.

O yüzden tartısmak farklı fikir ve görüşlere yer vermek doğru yol arayanlar için bir ışık olabilir.

Bunu her konuda yapabiliriz sadece bes değil Borsaylada ilgili olabilir hayat ile ilgili olabilir algoritmik tradede olur aklınıza ne geliyorsa.

8. Canınız çok sıkılıyor boş zamanınızda çok galiba
    Buyrun o halde tartışmayı başlatın.

Ama girişiniz yanlış yerden olmasın. BES sistemi içinde olan kişilerin "Zorunlu Biriktiren" olarak tanımlanması doğru bir başlangıç değil. BES sistemi ile para biriktirmekte pekala gönüllü bir birikim şeklidir.(Devletin çalışanlar için zorunlu kıldığı hariç). Sadece gönüllü değil, bilinçli ve disiplinli bir birikim şeklidir. Tamamen kişisel ve tercihi yapanın kendince makul olduğuna inandığı tercihleri neticesinde yönlendiği bir sistemdir.

Şimdi sizden rica edelim. Yukardaki açıklama çerçevesinde tartışmayı buyrun başlatın.
    Umarım katılım görür.

Sayfa 25/38 İlkİlk ... 15232425262735 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •