Originally Posted by
martind
Cahilin kendisi sensin....Tebriyesizce cevap veriyorsun....Sana veri sunuyoruz...Bilanco cart curt...94 yılından bu yana en büyük 100 hisse dolar bazınde değer kaybetmiş..Buna dolar enflasyonunu dahil etmiyorum....Türkiyenin en büyük 100 şirketi 25 yılda sana zarar yazdırıyorsa...Burası tam bi kumarhanedir!!
Şans oyunlarından bile hoşlanmayan, yıl başlarında piyango bileti bile almayan birine, tanımadan bilmeden "kumarbaz" diyecekseniz cahil sıfatına hazır olmanız lazım. Rusların bir lafı var, "camdan evde oturan başkasına taş atmasın" diye. Kişiliğinize bu kadar düşkünseniz diğer insanları rencide edecek sözlerden kaçınmanızı salık veririm.
Borsaya yatırım dediysek girilecek zaman var çıkılacak zaman var, girilecek sektör var çıkılacak sektör var. Bunlar bilgi, tecrübe gerektirir. Şu anda 15'e yakan bilançoyu düzenli takip ediyorum.Hisse.net'teki başlıkları izliyorum. Sağduyusuna inandığım forumdaşların paylaşımlarından yeni, takibe değer hisseler bulmaya çalışıyorum. Temettü ödemeyen, f/k'sı 8'in üzerinde hiç bir hissem yok şu anda. Yaklaşık 2 yıl önce gelen krizi ortamını öngörebildiğim için kredi borcu yüksek olan hisseleri elden çıkarıp, borçsuz şirketlere geçiş yaptım.
Bunları yapana-yağabilene borsa kumar değildir. Ama bu emeği gösteremeyecekseniz borsaya bulaşmayın, gerçekten kumar olur. İlla da gireceğim derseniz, sosyal medya forumlarındaki yorumlara göre değil zar atarak hisse seçmeye çalışın, kararlarınız en azından başkaları tarafından manipüle edilmez, şansınız daha yüksek olur.
Not: Dolar konusu dışına çıkmama önerisi yapanları haklı buluyorum. Ama döviz alımında viop'u değerlendirdiğimi belirttiğim mesajıma gelen mesnetsiz mesajlara cevap verirken buralara gelmiş bulunduk. Verdiğim rahatsızlık için özür diliyorum ama cevap hakkımı kallanmamazlık edemem. Saygılar..
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri