Sayfa 304/1002 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404804 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,425 - 2,432 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Hazine, yılın ilk yurtdışı ihracında 5 yıllık dolar cinsi sukuk ile 3 milyar dolar borçlandı.
    Getiri düzeyi gelen yüksek talep ile birlikte yüzde 7,25 seviyesinde gerçekleşti.
    https://www.bloomberght.com/hazine-5...clandi-2299028

Getiri gayet iyiyimiş.
    Keşke bize de satsalardı da fonlarla uğraşacağımıza alır koyardık kenara 3-5 dolarlık.
    Getiri dediğiniz gibi çok iyi sn myfinans.

Fonların yönetim ücretleri bu getirileri iyi törpülüyor. Teb'in TPZ döviz kira sertifikası fonunun bu getiriyi ıskalamayacağını düşünüyorum. Qinvest KIS döviz kira sertifikası fonu da portföyüne fırsat bulduğunda dahil edecektir.

Saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Getiri dediğiniz gibi çok iyi sn myfinans.

Fonların yönetim ücretleri bu getirileri iyi törpülüyor. Teb'in TPZ döviz kira sertifikası fonunun bu getiriyi ıskalamayacağını düşünüyorum. Qinvest KIS döviz kira sertifikası fonu da portföyüne fırsat bulduğunda dahil edecektir.

Saygılar.
    Keşke isimlerine döviz ibaresi eklememenin bir yolunu bulsalardı.
    %10 stopaj da olmazdı o zaman.

Mesela MJB içi yabancı dolu ama adında yabancı yok. Birde fon sepeti deyince sıfır stopajlı yabancı-döviz fonu olmuş.

3. Tamamen yada kısmen yabancı-döviz içerikli olupta stopajı olmayan fonlar hangileridir diye kısa bir göz gezdireyim dedim.
    Şunlar gözüme çarptı
    MJB, TPC, ODV, OLD, YAC vs.
    Kıymetli maden fonları da dövizle ilintili ve stopajsız ama onları ayrı tuttum.

Başka kayda değer yabancı-döviz içerikli olup stopajı olmayan (adında döviz yada yabancı geçmeyipte fon sepeti, katılım ya da borçlanma araçları içerikli tipi olmalı) fon keşfeden varsa ve yazarsa faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

4. RBK Albaraka katılım fonuda % 72 döviz kira sertifikası içeriyor.

Karşılaştırma ölçütü %75 eurobond endeksi.

İsminde döviz geçmediği için stopaj sıfır diye biliyorum.

KUT kıymetli madenler katılım fonu da, isminde döviz gecmeyen katılım fonu ama stopaj sıfır mı, emin değilim.

5.  Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Artışları değil azalışları takip etmek lazım. azalışlar pozitif etki yapıyor.
    Bu mantık nasıl işliyor ,
    not: kısa sürede böyle bir azim ,herkesi yenebilirsin ama seni yeneceğim diye kimseye söylemesen de olur

6.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    Bu mantık nasıl işliyor ,
    not: kısa sürede böyle bir azim ,herkesi yenebilirsin ama seni yeneceğim diye kimseye söylemesen de olur
    O mantığı takip ederek günlük işlem yapıyorduk 1 yıl evvel
    Günlük faiz hareketlerini takip edip ppf ile kvba arasında günlük geçişler yapardık.
    Bakalım o mantığı tam olarak açıklayabilecek mi?
    Açıklarsa bir artı puan daha alır.

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Tamamen yada kısmen yabancı-döviz içerikli olupta stopajı olmayan fonlar hangileridir diye kısa bir göz gezdireyim dedim.
    Şunlar gözüme çarptı
    MJB, TPC, ODV, OLD, YAC vs.
    Kıymetli maden fonları da dövizle ilintili ve stopajsız ama onları ayrı tuttum.

Başka kayda değer yabancı-döviz içerikli olup stopajı olmayan (adında döviz yada yabancı geçmeyipte fon sepeti, katılım ya da borçlanma araçları içerikli tipi olmalı) fon keşfeden varsa ve yazarsa faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
    OJT de aynı kategoride diye biliyorum.

8. Tpz ve kıs fonlarından kesilen stopaj dolar üzerinden değil tl üzerinden elde edilen kar üzerinden kesildiği için bütün kar heba oluyor. Serbest fonlarda döviz olarak yapılan kar üzerinden stopaj kesintisi yapılıyor. Doğrusu da bu. Maalesef Serbest fonları da herkes alamıyor. Sırf devletin cebine bu kesinti girmesin diye rbk alıyorum.

Sayfa 304/1002 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404804 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •