Sayfa 309/637 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,465 - 2,472 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Paranin kendinden cok verdigi ozgurlugu seviyorum sanirim.
    Harcayinca o ozgurlugu kaptiriyorsunuz.
    Dusunun en luks araci alabilecek paraniz var ama degmez diyorsunuz ve yine alistiginiz marka ve modelle devam ediyorsunuz, artani da tekrar yatirima yonlendiriyorsunuz.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    1990 da üniversite sayısı 30 iken şuanda üniversite sayısı 200

1990 yılından itibaren Türkiye'deki nüfus %45 artmışken üniversite sayısı %660 artmış.

Bizim zamanımızda üniversite mezunu olmak prestij meselesiydi şimdi elini sallasan üniversiteliye çarpıyorsun.
    Artık üniversite serserilik yapma yerine döndü. Eskinin lisesi gibi oldu yani.
    Uniler benim dusunceme gore uzun zamandan beri gencleri oyalama, deli zamanlarini, enerjilerini topluma zararli olmadan gecirtme yerleridir..
    Cogu bir sey katmaz.
    Bir meslek edindirmez..
    Syg,

3. Dudu abiyi ben bu forumda 2012 civarından beri okur, takip ederim. Tüpraş ile özdeşleşmiştir. Hep kaliteli hisseler alıp bekler ve huzurla temettümüzü bekliyoruz diye moral verir. Onun gibi yatırım yapanlar kazanmaya mahkumdur.

Bir de onun tam tersi, forumlarda, twitterde "üstad" denilen kişiler vardır. Grafik paylaşırlar, 15 gün önce dediğimiz gibi Ayransa tam 15,25 den döndü, Gazoz A.Ş. 3,45 i kırdı vs diye hava atan tipler vardır. Onlar ne hikmetse hep en tepeden satıp en düşükten alma becerisini gösterebilen özel ve seçilmiş kullarıdır Allah'ın Zinhar yanılmazlar.

Borsaya yeni yatırım yapmaya başlayan arkadaşlar Dudu abi gibi olun. Al sat yapacaksanız da yatırım yaptığınız sağlam şirketin hareketlerini bir süre sonra öğreniyorsunuz. Onda yapın al sat ya da sat al işini. Yoksa perişan olursunuz, binlerce örneği var.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ha degisen ne oldu?
    Bagis ve yardimlar artti.
    Baktigim sokak hayvanlarinin sayisi cok artti.
    Baska bir sey gelmiyor pek aklima.
    Syg,
    abi çok kral adamsın vesselam. kimseden birşey esirgemiyorsun. helal olsun.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu topik bir nebze hayal kırıklığı oldu benim için....İnsanlar tasarruf etme konusunu çok içselleştirmeden, yatırım yapalım her yıl paramızı %30-40 büyütelim sevdasında.

Ben bugüne kadar tasarruf konusunda ustalaşmayan birisnin uzun vade yatırım konusunda başarılı olduğunu görmedim...Kısa vade başarılı trade ler yapıp para kazanabilirsin...Uzun vade yatırım için olmazsa olmaz kural, tasarruf edebilme yeteneği.

Hatta elimde olsa, hisse, altın, döviz vs bu yatırım işlerine girmeden...önce 5 sene sadece tasarruf etme pratiği kazanılmasını sağlamak isterdim.
    işte bu .... yazdıklarımda bu noktayı kastediyorum ben de ... tasarruf etmek demek paranı her yıl %30-40 arttırma sevdasına girmek değil... bunu becermek için yaşaman gereken tecrübe, tasarruf etme azmi ve çekeceğin acılardan bile çok daha farklı bir yerde... ilk önce tasarruf... sonra giriş sermayesi oluşumu ... sonra hayata yatırımcı olma başvurusu ... sonra yatırımcı karakteri geliştirme ... sonra bunu tecrübe etme ... ve becerebilirsen son olarak sadece yatırım araçlarından hayatını şimdi ya da gelecekte idame ettirebileceğin parayı kazanma ... becerebilirsen !!! ... bu süreç herkesi farklı hırpalar...sonuç farklı olur... başlıkta çoğu insan birinciden sonuncuya kısayol araştırıyor... ama başlığın asıl kastettiği bu değil ki ... beyaz yaka için yatırım koçluğu... Misal ben 26 yaşındayım ... 2 üniversite mezunuyum... yabancı dilim var... memleketim lüleburgaz... ama üniversiteden sonra izmir'de yaşıyorum... lojistik sektöründe çalışıyorum ... işe girişte bugünün parasıyla maksimum 2000tl maaş alabiliyorum... ( 3 yıllık tecrübeyle 2500-3000tl, 5 yıllık tecrübeyle 3000-3500tl ,orta-üst düzey yönetici olduğunda 5000-8000tl alabileceğim ) Evliyim... Evim kira... Eşim öğretmen...Çocuk yok... Sermaye sıfır... Benim gözümde ülkede %70-80 oranında bahsedilen Beyaz yaka bu ... rakamlar istanbul ,ankara ,antalya , konya, mersin, kayseri , malatya, antep vs için değişir ama oranladığında beyaz yakanın yaşadığı kabus değişmez ... Bu kişi nasıl tasarruf edip ileride yatırımcı olacak... Burada herkes tarafından paylaşılan ve hepsi birbirinden kıymetli bilgi, öneri ve tecrübelere ilave olarak bu tip mücadele hikayeleri gerekiyor ... Hayatında ne fedakarlıklar yapıp insan tasarruf ediyor ??? Bu önemli ... Tabii bu hikayeler doğal olarak uzun olur ... Diğer türlü temel ve teknik analiz için öneriler , hisse önerisi her başlıkta var ... Yani Brisa ya da başka bir temettü şirketinin kendi başlığının altında değil de burada önerilmesi çok büyük önem arz etmiyor ya da fark yaratmıyor ...Zaten Brisa'ya yatırım yapan analizlerini başlığında paylaşıyor...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

6.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Dudu abiyi ben bu forumda 2012 civarından beri okur, takip ederim. Tüpraş ile özdeşleşmiştir. Hep kaliteli hisseler alıp bekler ve huzurla temettümüzü bekliyoruz diye moral verir. Onun gibi yatırım yapanlar kazanmaya mahkumdur.

Bir de onun tam tersi, forumlarda, twitterde "üstad" denilen kişiler vardır. Grafik paylaşırlar, 15 gün önce dediğimiz gibi Ayransa tam 15,25 den döndü, Gazoz A.Ş. 3,45 i kırdı vs diye hava atan tipler vardır. Onlar ne hikmetse hep en tepeden satıp en düşükten alma becerisini gösterebilen özel ve seçilmiş kullarıdır Allah'ın Zinhar yanılmazlar.

Borsaya yeni yatırım yapmaya başlayan arkadaşlar Dudu abi gibi olun. Al sat yapacaksanız da yatırım yaptığınız sağlam şirketin hareketlerini bir süre sonra öğreniyorsunuz. Onda yapın al sat ya da sat al işini. Yoksa perişan olursunuz, binlerce örneği var.
    valla ben hayatımda kolay kolay birini beğenmem...bu konuda biraz kendini beğenmiş biri de sayılabilirim...ama 20 yıldır finans piyasaları içindeyim, hisse nette 99 dan bu yana yer alıyorum...twitter dan da pek çok profesyonel-yarı profesyonel takip ettiğim kişi var.

dudu abi ye gönül rahatlığıyla üstad derim, belki bu forumdan 1-2 kişi daha çıkarırım biraz düşünsem...ben çok çakma üstad gördüm.

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Uniler benim dusunceme gore uzun zamandan beri gencleri oyalama, deli zamanlarini, enerjilerini topluma zararli olmadan gecirtme yerleridir..
    Cogu bir sey katmaz.
    Bir meslek edindirmez..
    Syg,
    Her bölüm meslek edindirecek diye bi kaide yok bence sayın Dudu...bazi bölümler nitelik kazandırır ufuk kazandırır bakış açısı kazandırır...
    Ama bunun haricinde dediğinize katılıyorum...
    Üni olmasa ne olacak?
    O çocuk iş isteyecek. İş bulamazsa sa ya hırsız olacak yada serseri olacak gidecek... 4 sene üni. 1 sene lise bittikten sonra sınava çalıştı desek gelmesi gitmesi 1 sene de askerlik desek... zorunlu lise bittikten sonra o çocuk 6 sene boyunca iş istemiyor kimseden...
    Ve bence zorunlu askerlik de benzer sebepten kaldırılmıyor. Lise mezunu adam 1 seneden fazla sure is gücü piyasasından uzak tutulmuş oluyor...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Her bölüm meslek edindirecek diye bi kaide yok bence sayın Dudu...bazi bölümler nitelik kazandırır ufuk kazandırır bakış açısı kazandırır...
    Malesef bunlari kazandiranlar da az.
    Gecenlerde Celal SENGOR'un bir programini izlemistim.
    Egitim kimsenin umurunda degil, toplumun da umurunda degil isin kotusu..
    Bizim millet diploma ister, onu da ise girmek icin ister, masa basi is ister, maas gelsin diye demisti.

https://www.youtube.com/watch?v=iBCt5oZCCr8

4. dakikadan itibaren...

Syg,

Sayfa 309/637 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz