Sayfa 31/40 İlkİlk ... 212930313233 ... SonSon
Arama sonucu : 313 madde; 241 - 248 arası.

Konu: Küresel ponzi

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Bence OBO yok...çünkü omuz yok...baş yok...boyun yok...zorlama bakış...bence..
    not aldım... algım bozuluyor olabilir..

şu 2012 den gelen para pompası olayı... bütün setleri bozuyor..
    turuncu trend mavi kutu..

açık açık yazayım kıvırmadan...
    adamlar popaladıkları balonu, bize şişmiş fiyattan bak %50 indirim var diye kilitlerler mi daralıyorum..
    zakko da 90% indirim don 4000 lira gibi..

neticede o turuncunun üstü tamamen QE...

Memento mori

Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    not aldım... algım bozuluyor olabilir..

şu 2012 den gelen para pompası olayı... bütün setleri bozuyor..
    turuncu trend mavi kutu..

açık açık yazayım kıvırmadan...
    adamlar popaladıkları balonu, bize şişmiş fiyattan bak %50 indirim var diye kilitlerler mi daralıyorum..
    zakko da 90% indirim don 4000 lira gibi..

neticede o turuncunun üstü tamamen QE...

İşte demiştim, o büyük ED yi bekliyorum ama bu iyi senaryo diye, bu seninkisi kötü senaryo...

2-3 sağlam alternatifi var bu kötü senaryonun, şimdi müsait değilim sonra eklerim buraya, şu an uzak ihtimal olduğu için çızıktırmadım...

Şu düşüş 1 or A dediğim yeri geçerse, sonra son dibin de altına sarkarsa,

Sonra total yükselişin (SPX veya hepsi) %61.8 ila %78.6 na kadar sarkarsa, (olası ED 2 hedefi),

İşte o zaman bu senaryoları da kollayacağız, ulan acaba böyle olmasın diye....şimdilik gerek yok...

Memet Abi nin dediği gibi, daha 5 nci dalganın ilk ED 5.1 nci dalgası olma ihtimali var hala önce SPX in 3887 yi, sonra 3640 ı aşağıya geçmesi beklenecek...

1-2 ise bile 2 nin flat olma ihtimali var..v.s..v.s..

Dinamik sayım yani,...tüm ihtimaller masada....bazen bütün ihtimallerin kesişim kümesi aynı oluyor o zamanlar kesin konuşmak mümkün gibi oluyor..son ayı rallisinin bitişini yakaladığımız gibi...her halükarda ya C diyeceğiz, ya 3, ya da A-B-C zigzag yani ED1 yaptı, ama ne olursa olsun düşmeli...üçünde de düşüş var kalıbın...

Onun dışında daha da alt dalgaları saya saya, alternatif ayıklama hikayesi...bir de genel resime uydurma konjunktura oturtma çalışması....enflasyon hafif yüksek geldi yamuldu...deseler ki 75 değil 100 yapacaz, sonraki ay da 100 yapacaz...ne yapacak yani ters mi hareket edecek Bist mi bu

XUSIN-SINAİ ENDEKSİ

Son hareketle ilgili genel yaklaşımım, XUSIN daki hareketin nihayetlendirilmesini sağlamak maksadıyla yapıldığı şeklinde...

Dolayısıyla Bist-100 içerisinde XUSIN ın yerini XBANK ile dolduracak olmalılar diye düşünüyorum...

Yani, çok daha önceden ifade ettiğim gibi, ''dolar bazında endekslere dair, aslında XBANK bu kadar çok düşmüş olmasaydı en azından diğer sektörler kadar zirveye göre oransal düşseydi, bu XUSIN ve XHOLD verileriyle XU100 tarihi diplerini test ediyor gibi görünmeyecekti, çok daha yüksek seviyelerde görünecekti'.

Bankaları 'aşırı' düşürerek, Bist-100 içindeki primli sektörlerin gizlenmesi gibi bir durum. Daha önce de paylaştım, XUSIN dolar bazında %28.8 daha artsaydı dolar bazında tarihi zirvesini aşacaktı, tarihi zirvelerin ait olduğu ekonomik durum/yabancı takası/GSYİH ve Kişi Başı GSYİH ve hatta faiz oranları v.b. şartlarla, şu anki şartları mukayese ettiğimizde, çarpıklık/ölçüsüzlük açıkça görülebilir. Neredeyse parasal genişleme ile XUSIN endeksinin 'dolar bazında', her anlamda altın günlerin yaşandığı yıllarda görülen zirveyi aşacak kadar yükselmesi (?)

XUSIN düzeltecek, XBANK da düzeltecek, akabinde XUSIN ın kısmi olarak yerini Bist-100 de XBANK alacak, yani biri çok düşerken biri şu ana göre daha az düşerek stabil bir makul rakamda konsolide olacak, ve bu esnada XU100 yeni ağırlıklarıyla bir rakama oturacak...Ama nasıl, oldukça karışık bir durum, bir tür düzeltme esnasında sektörel değişim...

XUSIN...hareket bitmiş olmalı...YTD

Olası senaryo XUSIN

YTD

Bist-30 anlık ytd

İlginç bir şekilde 1-2 gündür Bloomberg TV de aynı muhabbet dönüyor, XBANK ve XUSIN mukayesesi...

Muhtemelen bankalar bu hareket bittiğinde görece yükselmiş -dip yapmış ve ilk hareketi çekmiş', sınai hisseleri görece düşmüş olacak...

Ama nasıl ve totalde hangi seviyede...düşerken mi, yükselirken mi....hele ki Bist-100 yatayken olacaksa bu iş nasıl çözülecek denklem...

Yurt dışının sert düşmesi durumunda kesin korole olur denebilir...ama yurt dışı biraz daha '1 ay kadar' yataya sararsa bunun faydası olmaz denklemde...

Öte yandan tahviller daha nereye kadar düşecek paralel evrende...bunu alanlar napacak turşusunu mu kuracak..verdiği kredinin bilmem kaçı kadar menkul kıymet alacak, ama sabit faizli olacak ya tahvil ya enflasyona endeksli tahvil...Peki bir banka veya %20 iştiraki kendi banka hissesini alamaz, peki bankalar karşılıklı olarak 'anlaşarak' birbirlerinin hissesini alabilir mi, ellerindeki tahvilleri teminat gösterip bunu yapabilir mi? Neydi, hiç bir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu...

Teminatlar (?)
    https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/u...eminatlar.aspx

Bankalarda iştirakçilik
    https://dergipark.org.tr/en/download...e-file/1172184

Bize bir bankacı lazım, bu sorulara cevap verebilecek....mümkün mü, veya bir yolu var mı? (Bu kadar tahvil stoğunu değerlendirmenin)

Kur Korumalı Rus Ruleti...şarjörlü tabancayla...

Koltukla beraber, bu pimi çekilmiş el bombasını da miras bırakıyorum (?)

e507 den

8.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Kur Korumalı Rus Ruleti...şarjörlü tabancayla...

Koltukla beraber, bu pimi çekilmiş el bombasını da miras bırakıyorum (?)

e507 den

Hocam geçekten Rus ruleti olarak mı görüyorsunuz?
    Ben SIFIR faizle vatandaşın devleti fonlaması olarak görüyorum.
    Vatandaş eğer KKM'ye 100bin Dolar yatırdıysa geriye en fazla 100bin dolar karşılığı TL alabiliyor.
    Devlete faiz yükü yok. Devlet diğer tüm yöntemlerde ağır faiz yüklerinin altına giriyor.

%99 dışa bağımlı olduğumuz Doğalgaz, %90 dışa bağımlı olduğumuz petrol bu kadar yüksek fiyatlardan işlem görürken hiçbir faiz oranıyla enflasyonu dizginlememiz mümkün değil.

Kimse konuşmuyor ama Tahvil faizleri korkunç bir hızda aşağı iniyor. Devletin bütçeyi fonlama maliyeti her geçen gün aşağı iniyor. Dışarıdan gelen sıcak paraya ihtiyaç olmadan ekonomideki çarkları çevirmeyi yavaş yavaş öğreniyoruz.
    Ekonomimizi bağımsız hale getirmek istiyorsak bu yolu öğrenmekten başka çaremizde yok.

Sayfa 31/40 İlkİlk ... 212930313233 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •