Sayfa 321/637 İlkİlk ... 221271311319320321322323331371421 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,561 - 2,568 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Oğuz senden beklemezdim

Bence servisi kötülediği için değil, geç saatlere kadar çalıştığı için servise binemediğini vurguluyor...Aslında bu anlatımda, esas vurgu "ne kadar çok çalışıyorum, işlerim çok fazla" teması...beyaz yaka her zaman çok yoğundur, işleri hep fazladır boş boş hayal kurarken yakalarsın, ama o projedeki sorunlu bir durumu nasıl çözeceğini düşünüyordur

Bir ara "mezeleri güzel" diye bir kitabın lafı geçmişti...okudum, beğendim..beyaz yaka hayatları anlatıyor, bildiğimiz şeyler, ama yine de esprili şekilde anlatıldığı için keyifli.
    Beyaz yaka ve "çok çalışıyorum, işler yetişmiyor" motto su üzerine bir hikaye anlatayım....bizzat ben yaşamadım ama bizim şirkette şahit olan arkadaşlar anlatıyor,

Bir gün HR dan 2 arkadaş gelmiş, tabii ki tüm arkadaşlar kafaları ekranda, "çok yoğun" çalışıyorlar...bir arkadaşa "x bey 5 dk görüşebilir miyiz?" derler..40 lı yaşlardaki arkadaş doğal olarak heyecanlanır "ee, kem küm, bir mail var çok önemli onu atayım"...HR dan bayan arkadaş 1 dk bekler, bizim eleman harıl hurul mail yazıyor...Bitireceği yok....En son dayanamaz, " x bey maili atmasanız da olur, iş aktinizi sonlandırmaya geldik".

Evet, çoğu beyaz yaka saf ve masumdur, bir koyun kadar hem de...Hani koyun kesilmeden biraz önce uzatılan otu mutlu mutlu yer ya...sonra da uzatır kafasını usul usul bıçağın önüne.

2.  Alıntı Originally Posted by mrhzr Yazıyı Oku
    ECILC, 2015 yılında 43.9 milyon TL temettü dağıtmış. 2014 yılı sonunda 61.2 milyon TL zarar açıklamış; ana ortaklık payına düşen zarar 43.3 milyon TL imiş. - % 101 temettünün anlamı, yaklaşık olarak ettiği zarar kadar temettü dağıtmasıdır.

Akla gelen şu tabi; zarar ettiği halde nasıl temettü dağıtabiliyor?

2015 yılı nakit akış tablosuna baktığımızda sene başında elde 647.4 milyon TL nakit olduğu ve 106.2 milyon borçlanma kaynaklı nakit girişi görünüyor. Önce şirket 43.9 milyon TL temettü dağıtıyor, sonra benim nakite ihtiyacım var diyip 106.2 milyon TL kredi çekiyor. Sebep ne peki? Ana ortak olan holdinge faizsiz nakit girişi yaratmak. Diğer yatırımcılara faydadan çok zararı var. 2015 yılında krediler için ödenen toplam faiz 22.2 milyon TL. Yorum sizin.

http://www.eczacibasi.com.tr/_Media/...2846509018.pdf
    kredi çekip nasıl faizsiz nakit girişi sağlıyor anlayamadım?Sonuçta kredi faizli değil mi?
    kazandığından fazla temettü ödemiş bu firma hem de bir-iki yıl da değil.bu sürdürülebilir değil ki yatırımcılar neden teveccüh ediyor bu hisseye?

3. ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Ssk Emeklilik konusu da konuşuluyorken ,

atıyorum 40 yaşına geldik ozamana kadar 18-19yıl prim ödemiş olalım. Önceki yıların primleri de tcmb enflasyona göre bugünkü değeri hesaplansın.

SSK ya ben emeklilik hakkımdan vazgeçiyorum 60 yaşını bekleyemeyeceğim işi de bırakıyorum, ödediğim "SSK işçi+işveren " tutarını atıyorum(200K TL) cash alma imkanımız olabiliyor mu?

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    kredi çekip nasıl faizsiz nakit girişi sağlıyor anlayamadım?Sonuçta kredi faizli değil mi?
    kazandığından fazla temettü ödemiş bu firma hem de bir-iki yıl da değil.bu sürdürülebilir değil ki yatırımcılar neden teveccüh ediyor bu hisseye?
    Krediyi çeken : ECILC
    Temettüyü alan ana ortak: Eczacıbaşı Holding

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Beyaz yaka ve "çok çalışıyorum, işler yetişmiyor" motto su üzerine bir hikaye anlatayım....bizzat ben yaşamadım ama bizim şirkette şahit olan arkadaşlar anlatıyor,

Bir gün HR dan 2 arkadaş gelmiş, tabii ki tüm arkadaşlar kafaları ekranda, "çok yoğun" çalışıyorlar...bir arkadaşa "x bey 5 dk görüşebilir miyiz?" derler..40 lı yaşlardaki arkadaş doğal olarak heyecanlanır "ee, kem küm, bir mail var çok önemli onu atayım"...HR dan bayan arkadaş 1 dk bekler, bizim eleman harıl hurul mail yazıyor...Bitireceği yok....En son dayanamaz, " x bey maili atmasanız da olur, iş aktinizi sonlandırmaya geldik".

Evet, çoğu beyaz yaka saf ve masumdur, bir koyun kadar hem de...Hani koyun kesilmeden biraz önce uzatılan otu mutlu mutlu yer ya...sonra da uzatır kafasını usul usul bıçağın önüne.
    Üzücü bir durum ama bazıları da haketmiyor değil.

Bunların temel sebebi İK, aranılan işe yanlış kişinin yerleştirilmesi, yada süreç içerisinde değişen organizasyonda yanlış pozisyonlama. marketing, proje arge ve üretim/bakım da çalışmış biri olarak.

Kariyerime üretim/bakım da devam ediyor olsaydım bende kendimi ileride kovardım

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Valla Sayın Cautionary ben 35 seneye yakın Beyaz Yaka olarak çalıştım. Sizin kadar beyaz yaka çalışmaya negatifini hiç görmedim. Üstelik çok uzun süre böyle çalışmışsınız ve üst düzeylere gelmiş bir sürüde birikim yapmışsınız bu süre zarfında. Açıkçası çok şaşırıyorum ama elbette herkesin değişik bir hikayesi olduğundan, beyaz yaka ile ilgili görüşlerinizin büyük kısmına katılmasamda saygı duyuyorum.

Bazı söylemleriniz, eğer üstüme alınacak olsam incitici dahi olabiliyor. Ben hiç kendimi 35 sene beyaz yakalı olduğum için koyun gibi filan hissetmedim.

Beyaz yaka, ticaret, siyaset veya her ne olursa olsun hep karşılıklı alış veriştir olay. Koşullar veya seçimler sonucu beyaz yaka olunduktan sonra, işveren-işyapan olarak alışverişe döner ilişki. Hayatta hiç bir şey adil değilken, bu ilişkide adalet beklemek nafile bir beklentidir.

Becerisi olan ve tesis edilmiş olan işveren-işyapan alışveriş ilişkisini beğenmeyen, adil bulmayan şansını istediği zaman istediği şekilde başka bir mecrada deneyebilir. Hem denemeye cesaretimiz olmaz hem tesis edilmiş ilişkiyi beğenmez birde üstüne herşeyden şikayet edecek olursak, bence asıl adil olmayan doğru olmayan bu olur.

Öyle veya böyle milyonlarca insanın içinde bulunduğu bir çalışma şeklinin bu cümlelerle anılması beni rahatsız ediyor.

Başlık beyaz yakaya yön vermek, deneyim paylaşmak ve belki ileri dönemlerine yardımcı olabilecek yatırımlar nasıl yaratılır üzerine ve son derece yapıcı. Ama bu başlığın muhataplarının böyle anılması kırıcı olabiliyor.

Sizinle bir polemik peşinde değilim. Düşüncelerimi paylaşmak istedim. Bu yüzden bu konuda cevabınız olursa saygı duyarım ama cevaplamama hakkımı kullanacağım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Servis süper bir imkan neden burada ağır şartlar olarak gösterilmiş anlamadım.
    servisi olmayan bir firmada çalışmak istemem nereden baksan günde ortalama ekstradan 1saat uyku

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    yok yan haklar servis herşey OK. zaten klasik cuma günü çıkışıydı. Malum mekanlara gidilip , haftanın stresini , plaza diliyle cost-overrun (maliyet aşımı) yaparak atma çabası içindeydi herkes.
    ülkedeki beyaz yakanın asıl sıkıntısı standart 9-18 çalışmanın dışındaki ağır çalışma şartları. Eskiden çalıştığım bankanın genel müdürü gece 2-3 te çıktığımızı bilir ve üst yönetim dahil hepsi görmezden gelirdi. Ne yazıkki hepsinin tuzu kuru. İşte o zaman kapitalizmin tüm pisliğini anlamış oluyorsunuz.
    Bu arada artık beyaz yaka çalışan kesiminde iş değiştirme ortalaması 7-8 ay.
    syg.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

8. Soda gecen yil sanirim hisse basin 22 kurus temettu vermis ayrica da yuzde 10 bedelsiz vermis . Uzun vadede hem temettu veren hem de bedelsiz veren bu sanayi sirketini alip biriktirmek nasil olur . Soyle elimde 1 milyon yada 500 bin soda hissesi olsa sanirim lord olurum . Oldukca guzel bir gelir getirir beyaz yakanin tasmali olmasindan kurtulusunun yolu budur. Oyle bir hisse bulmali ki o hisse her sene yumurtmali ciftlige yeni kuzular tavuklar yavrular girmeli bu konuda da soda tskb ii gibi duruyor. Boyle hisseleri kesfedip uzun vadede her ay yillarca kenara atmak lazim diye dusunuyrm

SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 321/637 İlkİlk ... 221271311319320321322323331371421 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •