IPB 21 Aralık'ta ülkemizde gerçekleşen gizemli olay sonrasında çok fena dağıldı
3 aylık grafiğinde 3 kere tramplenden havuza atlamış gibi duruyor.
Kalanı da yatay zaten.
Fon yönetimi kendine güveni mi kaybetti ne oldu?
istanbul portföyün serbest fonlarına bir darbede ardyz dan geldi ,epey yüklüymüş hisseleri TERA ilk günler bunun hisselerinin bir kısmını sattı ,bir kısmı olmasına rağmen KAP a açıklama yapmak zorunda kaldılar çünkü şirketin toplam hisselerinin %5 kısmını aşmıştı satılan
sonradan satmaya devam ettiyse bilemiyoruz bildirimde bulunmadığı için
Bu ardyz herkesin güvendiği bir hisseydi 9.50 den 4.75 e geldi
Yıldız pazar falan hikaye nice yıldız pazarda işlem gören hisse yatırımcısına aylardır yıllardır ızdırap veriyor .Bsgaz daha 2 ay önce 38 liraydı 10 liraya düştü , odas keza öyle , Tuncay turşucuda bile bulunan yıldız pazar hissesi ardyz kimsenin beklemediği şekilde bedelli açıkladı
BİST 30 dan şaşmamak lazım fon bile olsa portföyünü iyi incelemek gerekir diye düşünüyorum
Aynı şekilde bende IIS var. Şubat başı 7.20 olan pay değeri cuma itibariyle 5.34. İnanılmaz bir kayıp söz konusu. Portföyümün büyük bir kısmını oluşturan bu fonda bu denli büyük düşüşü daha önce yaşamamıştım. Toparlaması halinde vedalaşmayı düşünüyorum. Paydaşlar varsa düşüncelerini belirtebilirler mi?
Bilmiyorum valla ben mi yaniliyorum. Gizemli olayda insider trading yapmadiktan sonra kacmak imkansizdi ama bu rusya olayinda. Yiginak yapildi , asker yigildi, Rusyanin kan stogu topladigi haberleri gecti.
Bilmiyorum hisselerin bir kismini azaltmak, turev filan. Hedge mekanizmasi kullanmak mumkun degil miydi acaba ? Hadi hisse yogunlar minimum %80 hisse tasimaya mecburlar ama degisken ve serbest fonlarda durum pek farkli olmadi bu sefer.
Fon yoneticilerini de anlamaya calisiyorum yaptiklar is kolay degil, boyle konusmak bizim acimizdan kolay tabi. Youtube yayinlara ciksalarda bi sorsak.
sizce çıkarlar mı yuotuba yayınlarına üstadım ,bu ülkede kim hesap veriyor ki ,onlar versin , işine gelmiyorsa ayrıl derdir içlerinden tabi ...
Ben hisse uzmanı değilim ama bazı fonların portföyüne bakınca tuhaf şeylerin olduğunu görebiliyorum , bu tuhaf şeylerin yasal dayanağı var ama o fona yatırım yapan insanlara hesap verme geleneği olsa şu ülkede emin olun bazı hisselere yanaşamaz fon yöneticileri
Yer İmleri