Sayfa 333/1000 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433833 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 2,657 - 2,664 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Çok yaygın bir uygulamadır bu olay...

Ama bunu biraz açmak lazım...

1. İşinden evine gidip gelmek için, hem ortaklar hem de beyaz yakalılara araba tahsis edilir. Bu bence tenkit konusu edilemez vergi denetçileri tarafından.

2. Patronun eşine çocuğuna özel kullanım için araba tahsis edilir. Bu yasal değildir. Tespiti halinde giderleri (amortisman ya da kiralama dahil) reddedilir.

3. Yukarıda birinci şıktakiler o arabayı tatilde de kendi özel işlerinde de kullanırlar. Bunu tespit etmek zordur. Bu nedenle tenkit görmez.
    Aracın yaptığı km den amacının dışında kullanıldığı tespit edilemezmi.

Örneğin özel arabamızı bir arkadaşımıza 100 km mesafeli bir yere kullanmak amaciyla versek.
    Bu arkadaş suistimal edip 200 km kullanarak getirip teslim etse,
    Bu arkadaşın bir daha araba istemeye yüzü olurmu.
    Yani yapmış olduğu hareket ortada gibi.

2.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Ah ah ayagimdaki prangayi bi cikarabilsem tr ye bende gelmek istiyorum ulan dolar 6.2 ama ben harcayamiyorum kahretsin
    Gelirken haber ver reflow fırını bu sefer vallahi sipariş vereceğim. Ayrıca forum için iyi bir teyid te olur. Deriz ki ok bu adamın Amerika ikameti tasdik edildi onaylandı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Aracın yaptığı km den amacının dışında kullanıldığı tespit edilemezmi.

Örneğin özel arabamızı bir arkadaşımıza 100 km mesafeli bir yere kullanmak amaciyla versek.
    Bu arkadaş suistimal edip 200 km kullanarak getirip teslim etse,
    Bu arkadaşın bir daha araba istemeye yüzü olurmu.
    Yani yapmış olduğu hareket ortada gibi.
    Kolay değil...

Ayrıca iş görüşmeleri, iş seyahatleri için de kullanılabilir bu araba..

Benim oturduğum yerde bir çok patron var.

Evlerin önü araba dolu. Son model, marka arabalar.

Ailenin her ferdine verilmiş...

Adım kadar eminim şirket bilançosuna kayıtlı arabalar bunlar.

Bence asıl takip edilmesi gereken konu bunlar olmalı.

Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Bir ara tüketim boykotu yapılıyordu da gizliden hala devam ediliyor. Misal karışık kuruyemişler de 100 Gr pakete 1 Gr kaju karıştığında KDV oranının değişmesine bile adamlar takmıştı.
    Özellikle bütün kazançlar yastık altına çekiliyor sisteme sokulmuyordu bir ara bayaa bir kişi organize bu duruma devam etti ama sonrası örgüt vb. Şeyden içeri atarlar diye organize olmakta vazgeçildi.
    Bankaya yatırılan paralarda 100 TL nin sisteme girdiğinde eserinin x4 yada X5 e kadar çıktığını bu vatandaşlar biliyor ve özellikle bankada para tutuluyordu.
    İthal otomobillerin deposundaki 2-3 litre benzinden, vergi kaybi oluyor demislerdi!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

5.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Ne kadar çok örnek var, bono almışsınız vergisi yok diye sonra diyor 5000TL üzeri vergilendirilecek,

Yine hazine bonosu almışsın 2000 krizinde ekstra %20 vergi getiriliyor,

bankaya para yatırmışsınız 1994 yılında, 3 banka batmış 18bin bankazede var, 5 yıl sonra kısmi ödeme yapmış devlet.

1960 yılında zorunlu tasarruf bonosu verilmiş, ihtiyacı olan bunları satmış, sonra bu bonolara nereden buldun yasası getirilip %40 vergi getirilmiş

Teşvik edip altınınızı getirin demişsin 1980 yılında sonra bankerlerin batması ile vatandaşın anaparası 5 yıl %100 enflasyonda eritilerek ödenmiş vs. vs. vs.

Maç oynanırken kurallar değiştiriliyor. Bu da halkın paralarını bankadan çekerek altın dolar yapıp yastık altına atmasına sebep oluyor.

Bu konuda güvenmiyor halk. Zaten dövize ona buna ek vergi gelip gelmeyeceği dedikodularının temeli de geçmişte yaşanan bu olumsuz durumlar.
    Ondan sonra Türkiye de neden tasarruf açığı var diye soruyorlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Aracın km sinden tespit edilemez mi diye sorunca...

Randıman incelemesi dediğimiz bir inceleme türü vardır...

Mesela bir fabrikadaki tüm makinelerin bir saatlik çalışmasının harcadığı elektriği bulursanız, buradan hareketle, elektrik faturalarından işletmenin fiili çalışma saatinden fiili üretimine ulaşabilirsiniz...

Açığa satışı bu şekilde iddia edebilirsiniz...

Bunun için bir takdir sebebi bulmanız yeterli...

Vergi denetim elemanlarının hemen her sektör için inceleme el kitabı vardır...

Acıtmak isterlerse çok acıtabilirler....

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Gelirken haber ver reflow fırını bu sefer vallahi sipariş vereceğim. Ayrıca forum için iyi bir teyid te olur. Deriz ki ok bu adamın Amerika ikameti tasdik edildi onaylandı.
    Heyecanlan bekliyorum, forumda bir tarih yazarsiniz!

Yoksa bu herif bana, balatayi siyirtacak!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Edirneyi bulgar turistler doldurmus

Dolarin artmasi demekki o kadarda kotu degilmis

http://m.hurriyet.com.tr/galeri-otob...ldi-40964630/1
    He değil!!! sayın Amerikalı,çok değil 3 sene evvel buradan Bulgaristan a bir akşam yemeği ve depoyu ucuz mazotla doldurmak için çıkan bir sürü tanıdığım vardı,o zamanlar 1 leva,1-1.5 tl arasıydı,şimdi 1 leva 4 tl civarı ..

3 sene öncede Bulgarlar ve Yunanlılar yine Edirne ve Keşan a gelip aynı parayı harcıyorlardı.(50-100 euro arası)

fark aldıkları ürün miktarı bizim paramızın değer kaybı yüzünden çoğaldı,şimdi yakıtı onlar buradan alıyor benzin Edirne:6.5 tl civarı..benzin Yunanistan:11 tl civarı..

Sayfa 333/1000 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433833 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •