Sayfa 336/1002 İlkİlk ... 236286326334335336337338346386436836 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,681 - 2,688 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by Kandirildim Yazıyı Oku
    Ben tam terdi fiziki dolar dusunmeye basladim...
    fiziki dolar ve altını geçen sene çok düşündüm ama yüksekten mi almış olurum veya evde çalınır mı diye cesaret edip bir türlü alamadım, fizikiyi geçtim bari bankadan alsaydım diyorum şimdi de.

2.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    fiziki dolar ve altını geçen sene çok düşündüm ama yüksekten mi almış olurum veya evde çalınır mı diye cesaret edip bir türlü alamadım, fizikiyi geçtim bari bankadan alsaydım diyorum şimdi de.
    Enflasyonun dusecegi yok. Tam tersi ufe artiyor.
    Dolar almak icin uygun zaman mi onu kestiremiyorum.
    Kur korumali mevduatlar kapanmadan bir sekilde asagi basarlar mi acaba.
    Dolara gecme tarafinda kesin gibiyim.
    Ukrayna rusya bugun anlastik desede bu is kolay kapanmaz diye düşünüyorum.

Ytd

3. Rusların üzerine çok gidiliyor (tespit olarak söylüyorum taraf değilim).

Ukrayna düşse de düşmese de yaptırımlar devam edecek gibi görünüyor.
    Rusya önemli bir emtia üreticisi. İşler daha da sarpa sararsa, emtia fiyatlarında artış devam edebilir;
    Enerji sıkıntısı kaynaklı maliyet artışlarının başta Avrupa, dünyada artış eğilimindeki enflasyonu körüklemesi beklenebilir,
    Dolayısıyla hem yerli hem yabancı hisse fonlarında eski getiriler bulunamayabilir.

Bu durumda hala emtia fonlarında yükselme marjı olduğunu düşünüyorum.
    Yaptığım karma portföyle enflasyon üzerinde bir getiri ben de beklemiyorum önümüzdeki 1 yıllık süreçte.

Yatırım tavsiyesi değildir.

4. Geçen gün YAS aldıktan hemen bir gün sonra piyasaya bir haber düştü ,otomobil piyasası daralmış
    Bu fonlarla ilgili bir süre daha sıkıntı yaşayacağım sanırım ,şansta önemli tabi

5.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    Geçen gün YAS aldıktan hemen bir gün sonra piyasaya bir haber düştü ,otomobil piyasası daralmış
    Bu fonlarla ilgili bir süre daha sıkıntı yaşayacağım sanırım ,şansta önemli tabi
    Otv duzenlemesi kesin gelecektir hocam.
    Bu seviyelerin anlami kalmadi artik.

6.  Alıntı Originally Posted by SAW Yazıyı Oku
    Merhabalar,
    %10 stopajlı A fonumu 5bin kar ile ve B fonumu ise 8bin zarar ile sattım.
    A fonumun satışından kardan, önce 500 stopaj kesildi, sonrasında iade edildi.

1. soru: Şimdi ben içerde 7500 stopaj alacaklı mıyım, diğer kar eden fonlarımı da sattığımda 7500 e kadar iademi alacağım?
    2. soru: Bu alacak hakkım ne zamana kadar baki kalıyor?

Teşekkürler.
    3 aylık muhtasar beyanname süresi içinde oluşan zararlar o dönemde karlı satılanlardan mahsup ediliyor.

Zarar miktarı karlı olanın matrahından düşülüp kalan miktarın %10'u vergilendiriliyor, fazla kesilmiş ise iade ediliyor.

Gir cik yapmayacaksaniz YBS ye de bakabilirsiniz ama borclanma araclari daima risk barindirir hele ki ozel sektor ise ama daha ilimli NZH HVK da bakabilirsiniz (normal borclanma araclari fon)

Alıntı Originally Posted by ayurdakok Yazıyı Oku
    OSD özel sektör tahvili mi yoksa orta vadeli tahvil fonları YOT mu tavsiye edersiniz?
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

8.  Alıntı Originally Posted by Kandirildim Yazıyı Oku
    Enflasyonun dusecegi yok. Tam tersi ufe artiyor.
    Dolar almak icin uygun zaman mi onu kestiremiyorum.
    Kur korumali mevduatlar kapanmadan bir sekilde asagi basarlar mi acaba.
    Dolara gecme tarafinda kesin gibiyim.
    Ukrayna rusya bugun anlastik desede bu is kolay kapanmaz diye düşünüyorum.

Ytd
    Dolar konusunda ben de karar veremedim, mart sonu ilk yapılan 3 aylık kur korumalılar doluyor galiba, aynı şekilde o zaman bir düşüş olur mu diye düşünüyorum, dolara geçersem faize mi yatırmalı, yoksa eurobond mu almalı ona da karar veremedim. Bir yandan da çoğunlukla petrol, altın, tarım ve dolara bağlı fonlara mı geçsem diyorum, kafa karmakarışık oldu.

Sayfa 336/1002 İlkİlk ... 236286326334335336337338346386436836 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •