Sayfa 379/637 İlkİlk ... 279329369377378379380381389429479 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,025 - 3,032 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    türkiye deki altın fonları gram üzerinden...zaten gram altın= 1 ons*usd/tl demek=1323 usd/ons*3,8/31 gram=161,6 tl-->gram altın

yani ons yerine gram altın almak daha mantıklı, çünkü aynı zamanda dolar da almış oluyorsun...üstelik hemen her bankanın gram altın fonu var..üstelik alması-satması kolay %1 den daha az alım-satım marjı var..ayrıca bes tarafında da gram altın fonları var...bu fonlar da iyi yönetiliyor ve bire bir gram altın değerlemesini yansıtıyor
    Gram altın almakla altın fonu almak arasında bir fark yoktur diyebiliriz o zaman yanlış anlamadıysam..

Peki, bu fon gelişmekte olan ülkelerin borsalarında işlem yapan bir hisse senedi fonuysa mesela bunun için ne düşünürsünüz? Yine çeşitlendirme yapmak ve sistematik riski azaltmak maksatlı.

Teşekkürler.

2. İstediğiniz herhangi bir bankaya gidin,
    TL, dolar, euro, sterlin, yuan, yen, kron, repo oraya yatırdığınız her şeye faiz verirler.

Bir tek şey hariç; altın!

Başka söze gerek yok sanırım.

Yukarıda yazanlar bana ait değil, bi yerde okudum. Üstelik de mutlaka fiziki altın alınmasından bahsediyordu. Kağıt üstündeki, banka defterindeki sanal altınlar bi işe yaramaz aksi bir durumda ama elindeki sarı sarı çil çil altınlar dünyanın her yerinde geçer akçedir diye de eklemişti. Aklıma geldi yazayım dedim.

3. Osman abey soda ya devam mı.

4.  Alıntı Originally Posted by ekonom Yazıyı Oku
    Osman abey soda ya devam mı.
    soda iyi gelir midedeki gazı alır

5.  Alıntı Originally Posted by ekonom Yazıyı Oku
    Osman abey soda ya devam mı.
    Aldık bekliyoruz öyle 7:15 vapurunu bekler gibi. Allah'tan tek hisse alma alışkanlığını bıraktım, çok strese sokuyor adamı.

6.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Gram altın almakla altın fonu almak arasında bir fark yoktur diyebiliriz o zaman yanlış anlamadıysam..

Peki, bu fon gelişmekte olan ülkelerin borsalarında işlem yapan bir hisse senedi fonuysa mesela bunun için ne düşünürsünüz? Yine çeşitlendirme yapmak ve sistematik riski azaltmak maksatlı.

Teşekkürler.
    Ülke dışı yatırım yapmıyorum...yani memleket batarsa ben de batarım

sadece şunu yapmaya çalışıyorum, zor da kalırsam içine prefabrik ev yapıp ailecek yaşayabileceğim 3 tarlam var...farklı şehirlerde...olmadı 1-2 yıl sebze-meyve yetiştirir yaşayıp gideriz.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ülke dışı yatırım yapmıyorum...yani memleket batarsa ben de batarım

sadece şunu yapmaya çalışıyorum, zor da kalırsam içine prefabrik ev yapıp ailecek yaşayabileceğim 3 tarlam var...farklı şehirlerde...olmadı 1-2 yıl sebze-meyve yetiştirir yaşayıp gideriz.
    Anladım.. Ülke bizim, hepimizin, umarım en iyi şekilde devam ederiz.

Benzer bir tarla bizde de var, o vakit ben de yapmıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060

Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku

Yurtdışı yatırımda şu vergi olayı büyük kıskaç. qnbfi.com dışında uygun alt limitle işlem kurum yok.
    Çeşitlilik kesin olmalı..Dow jones ve nasdaq düşüşlerinde amerika hisse senedi yatırım fonları alternatif olabilir.
    Gönlümden geçen doğrudan şirket ortaklığıyla uzun vade USD temettüsü almak.
    Araştırmaya devam...
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Sayfa 379/637 İlkİlk ... 279329369377378379380381389429479 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •