Sayfa 379/493 İlkİlk ... 279329369377378379380381389429479 ... SonSon
Arama sonucu : 3937 madde; 3,025 - 3,032 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    BES de başka kurumlardan/şirketlerden fon seçimi yapıldığında kurumun diğer fonlarında olduğu gibi belli bir süre sonra sağlanan fon kesinti iadesi sağlanmıyor diye biliyorum. Böylece BES şirketleri yatırımcıların kendi fonlarından çıkmanın cazibesini azaltmışlar..
    O yüzden uzun vadede en iyi olacağına inandığınız 2 şirketten de ayrı ayrı BES açmak daha mantıklı olabilir kanaatindeyim..
    iki ayrı BES hesabı açacağıma girer Tefas tan fon alırım daha iyi.

şahsen nispeten yüksek enflasyon ortamında fon masrafı iadesi önemseyeceğim son konulardan biri.

şöyle güzelce fon pazarına erişim olsa çok daha faydalı olur katılımcı için.

hükümet bu konuyu şaşırtıcı şekilde iyi yönetiyor, umarım TEFAS erişimi de gelir kısa sürede.

emtia fonu, yarı iletken fonu varken niye abidik BES fonları ile uğraşayım.

Duhul
    May 2018
    İkamet
    Aleksandretta
    Gönderi
    8,817
     Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    mesela 15 nisanda yatırdım 30 mayısta alabiliyorum anladım.neyse çıkacağımız zaman ödemeyi 2 ay önce kesip çıkmak lazım o zaman ana gelecek katkılar yani
    Selam Moza Dostum benim garanti. ayın birinde de yatırsam otuzunda da yatırsam bir sonraki ayı boş geçiyor sonraki ayın 1 de yatırıyor.
    misal agustos 29 da yatırdım ekim 1 de geçiyor. Bizde 30 aralıkda ara katkı yaparız şubat 1 de alırız. mart 30 full yatırır mayıs 1 de alır sonra çıkarız.
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Asla Değildir. Kendime öylesine Notlar ...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Nakit olarak yaptırırsanız sonraki ayın son günü yatar.
     Alıntı Originally Posted by activex31 Yazıyı Oku
    Selam Moza Dostum benim garanti. ayın birinde de yatırsam otuzunda da yatırsam bir sonraki ayı boş geçiyor sonraki ayın 1 de yatırıyor.
    misal agustos 29 da yatırdım ekim 1 de geçiyor. Bizde 30 aralıkda ara katkı yaparız şubat 1 de alırız. mart 30 full yatırır mayıs 1 de alır sonra çıkarız.
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    May 2018
    İkamet
    Aleksandretta
    Gönderi
    8,817
     Alıntı Originally Posted by ada Yazıyı Oku
    Nakit olarak yaptırırsanız sonraki ayın son günü yatar.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    aynen yatırdığın tarihin pek onemi yok hangi ayda yatırsan bir sonraki ayı bekliyor
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Asla Değildir. Kendime öylesine Notlar ...
    Fortis Fortuna Adiuvat

5. Arkadaşlar merhaba. Diyelim 56 yaşını doldurdum. Ve sistemde biriken param atıyorum 500 bin tl. Bu parayı 15 yılda aylık ödemelerini istedim. Ayda ne kadar maaş bağlanır. Teşekkürler Saygılar.

6.  Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba. Diyelim 56 yaşını doldurdum. Ve sistemde biriken param atıyorum 500 bin tl. Bu parayı 15 yılda aylık ödemelerini istedim. Ayda ne kadar maaş bağlanır. Teşekkürler Saygılar.
    https://emeklilik.egm.org.tr/pgo

Bu siteden hesaplama yapılabilir. 100.000 TL için 15 yıl süre ile aylık maaş 598 TL çıktı.

7.  Alıntı Originally Posted by senseni83 Yazıyı Oku
    https://emeklilik.egm.org.tr/pgo

Bu siteden hesaplama yapılabilir. 100.000 TL için 15 yıl süre ile aylık maaş 598 TL çıktı.
    Yani 180 ay 598 tl hiç artmadan öylemi. Eğer öyleyse Pazartesi sistemden çıkıyorum. Saygılar

Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Yani 180 ay 598 tl hiç artmadan öylemi. Eğer öyleyse Pazartesi sistemden çıkıyorum. Saygılar
    birikimi 15 yıla bölüyor artış yok.maaş seçeneği anlamsız.parayı çekip altına dolara borsaya yatırıp her ay ihtiyacınız kadar çekseniz daha mantıklı.

ben bugüne kadar aylık maaş tercih eden birine rastlamadım

Sayfa 379/493 İlkİlk ... 279329369377378379380381389429479 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •