Aşı yapacak personel kısmında en ufak bir tereddüte dahi gerek yok bence , en azından ben tereddüt etmiyorum.
Aşı yapacak personel kısmında en ufak bir tereddüte dahi gerek yok bence , en azından ben tereddüt etmiyorum.
Şimdi hedef olarak günde 1.5 milyon kişi demişler.Hadi diyelim bunun yarısı becerilebilsin ayda 22.5 milyon kişi eder,covid geçirenleri çocukları hariç tutunca 3 ayda konu bitiyor.Maske işi gibi düşünün başta bir kaos oluyor ama sistem kurulunca iş halloluyor,bizde kim ne derse desin avrupanın çoğu ülkesinden ,amerikadan daha iyi bir sağlık sistemi var.Amerikada belki çok kaliteli sağlık sistemi alabilirsiniz ama dehşet para ödersiniz,bizde görece fiyat kazanç oranı çok iyi durumda bir sağlık hizmeti alırsınız.Aşı yapmak falan ilk bir kaç gün dışında kolayca halledilir,yeter ki aşı bulunsun.
Asıl mesele üretim hızı. Gelişmiş ülkeler bile ilk yıl için nüfusun %20 sini modellemişler, haftalık %1 hızla gidiyorlar, 52 haftaya yetmiyor, 20 nci haftada zaten aşı bitecek. Aşı üretim hızı yetersiz, 3 yıl en az demişler. O halde aşılama 7 gün sürse ne 30 gün sürse ne, zaten devamı yok..
Yav orayla burayla bir . Onlara aşı yap desen yok hak hukuk diye laga luga eder .
Bakan açıklama yaptı ya gece 12 'ye kadar aşı yapılacak diye .
Onlar aşıyı ulaştırsanlar sonra da geri çekilsinler.
Dayak yerken ameliyat yapabilen, kendilerini odaya kitleyip pansuman yapan saglikçılarımız var bizim yav aşı nedir , iki elde iki şırınga gözü kapalı yaparlar, bir yandan da çok beklettin diyenlerden yumruk yemeye devam ederler.
Aşı üretimi ölü aşılar için çok komplike bir iş değil sn achilles,rusların aşısı var bizim bile devreye girecek bir aşımız bakanın dediği tarihte olmasa da ilerde olabilir.Bu hastalığın uzun süre aramızda olabileceği düşünülürse tüm dünyanın üretime yöneldiği ,para açısından da ilerde çok karlı olabilecek bu alanda çok uğraşan olur,çok üretim olur,şu fırtınalı günleri bir bitirebilsek umutlu olmak mümkün olabilecek.
Yukarıda linklerini verdim, dünya sağlık örgütünün organizasyonları böyle öngörmüşler, üretim hızında sıkıntı var, onlara detay veri akışı vardır, bir yere kadar artıyor bir oranın üzerine çıkmıyor demişler. Modellemeyi yapan onlar, oradan aktardım.
Yer İmleri