Sayfa 420/1024 İlkİlk ... 320370410418419420421422430470520920 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 3,353 - 3,360 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Ultraekin Yazıyı Oku
    Enflasyon %12 garanti dedi bugün bir uzman ..ve trend yukarı dedi ..bu sene %17-18 mevduat görürsek bu borsa da 75 altına geri döner mi acaba? O değilde Emlağın hiç şansı yok gibi geliyor bana 2018 in ortasına kadar ?

SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    %70 betoncu olarak (1+1) birisi olarak net söylüyorum : Betonunu satmak isteyenler artık köpüklerinden vazgeçecekler. %25-30 ortalama.
    Bu sene o faizleri göreceğiz. Fakat 2018 de %20+ çok rahat. Yani 2018 in esas kaybedeni emlak olacak. Satmayan için sorun yok tabi ki.

2.  Alıntı Originally Posted by ayberk_08 Yazıyı Oku
    Elinde sonunda 13.50 malum Bononun faizi artacaktır.
    En azından ,benim gibi, küçük mevduat sahipleri için şuan en iyi oranlar şu Banklarda mevcut: Aktif bono ,Cepteteb, enpara ve ing turuncu hesaptır.

Sizler gibi pazarlık gücümüz yok.
    O eskidendi malesef cepteteb ve enpara ikisi de %12 de kaldi, denizbank dijital e aylik 12.60 veriyor

3.  Alıntı Originally Posted by demir113 Yazıyı Oku
    %70 betoncu olarak (1+1) birisi olarak net söylüyorum : Betonunu satmak isteyenler artık köpüklerinden vazgeçecekler. %25-30 ortalama.
    Bu sene o faizleri göreceğiz. Fakat 2018 de %20+ çok rahat. Yani 2018 in esas kaybedeni emlak olacak. Satmayan için sorun yok tabi ki.
    Belki bazı gayrimenkul türlerinde olabilir. Fakat konumu iyi olan gayrimenkuller Türkiye kurulduğundan günümüze hiç kaybettirmedi. Şahsi açıdan gayrimenkul fiyatlarının yerin dibine girmesini arzu ederim. Piyasalar üzerindeki BETON DİKTATÖRLÜĞÜNÜN yıkılmasını arzu ederim.

4.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    1. Krediyi kullanan firma aldığı nakitle başka kredisini geri öderse...
    2. Zaten verilmek üzere olan bir krediye sadece devlet de kefil olsun diye KGF kaşesi vurulursa...
    3. Krediyi kullanan firma, parayı dövize çevirip yurt dışına çıkarırsa...

Yurtiçi para arzını fazla etkilemez ve ek çarpan etkisi de yaratmaz. Yaratması için, kredi kullanmak aklında yokken KGF olayı nedeniyle aniden borçlanan firmaları düşünmek gerekir.
    Şurada bir ikilemim oluştu, Kredilerde ciddi bir artış var, (2.) Zaten verilmek üzere olan kredi dahi olsa bu para arzını neden zayıf etkiliyor?. Sonuçta aldığı TL'yi yine birilerine vermek/harcamak zorunda. Harcamadan mevduat dahi yapsa yine bir artış olmalı.

Kredi alınan paranın dövize çevrilip yurt dışına çıkarıldığı ile ilgili önemli bir veriye rastlayamıyorum. Zira cari açık geçen sene ile aynı. Ama önümüzdeki aylarda veriler açıklandığında bir sapma olursa tabii belli olmaz.

Tam olarak anlayabildiğim, (1.) büyük bir oranda firma aldığı krediyle eski kredisini kapatırsa ,çok bir hareket yaratmamış oluyor.Ama (1.) deki durumun kredilerin %40 ı olduğunu kabul edersek kalan %60 yinede yurtiçi para arzını daha kuvvetli arttırmalıydı.

Zaten verilmek üzere olan bir krediyle , kredi kullanmak aklında yokken aniden borçlanan firmanın eline geçen TL neden para arzını farklı etkiliyor?. Sonuçta ikiside son kertede parayı alıyor ve tekrar bir şekilde sisteme geri veriyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. bu likit fonlardan hangisi en iyi getiriyor ?, işbank 801 getirisi çok az gibime geldi , aldım, sattım, günlük 0,03 getirdi , %13 bürüt , %15 günlük likit fon getirisi olan banka var mı, lmevduat felsefeme ters düşüyor, likit uygun, istediğim an satabiliyorum alış fiyat=satış fiyat olmasıda büyük + ( mevduat, bono önermeyin )
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Zaten verilmek üzere olan bir krediyle , kredi kullanmak aklında yokken aniden borçlanan firmanın eline geçen TL neden para arzını farklı etkiliyor?. Sonuçta ikiside son kertede parayı alıyor ve tekrar bir şekilde sisteme geri veriyor.
    Burada fazla uzatmak isteyeceğim bir konu değil. Kastettiğim relatiflikti. Pek çok firma zaten alacağı bir kredi sayesinde çarpana %0.01 etki edecekti diyelim. KGF'nin ek kefaletinin gelmesi, bu %0.01 oranını değiştirmez, çarpan KGF olmasaydı da bu kadar değişmiş olacaktı çünkü ekonominin normal işleyişinde o kredi zaten verilecekti... demek istiyorum. Kredinin hiç verilmemesi ile kıyaslarsak elbette etkisi pozitif olacaktır. Ancak hissedilir bir etki için, dediğim gibi, alacağı yokken birilerinin kredi çekiyor ve üretim/tüketime yönlendiriyor olması gerekir.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

7. şu an 14,41 getirisi olan likit fon =GLP, 12,25/0,85 e eşit, taban bürüt günlük likit fon >15 olursa sevinirim
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

Bu KGF işi sıkıntılı. Orta büyüklükte bir bankada MT arkadaş ile biraz çene çaldık. KGF olayının bankalar açısından büyük problemler açabileceğinden bahsetti. % 15 batık verilse gene de iyi oran olacak dedi. Devlet %7 sini karşılıyor. %8 bize girecek , umarım daha fazla olmaz dedi.

Sayfa 420/1024 İlkİlk ... 320370410418419420421422430470520920 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •