Sayfa 427/925 İlkİlk ... 327377417425426427428429437477527 ... SonSon
Arama sonucu : 7395 madde; 3,409 - 3,416 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alıntı Originally Posted by Garavelusta Yazıyı Oku
    Ustadim, gecen sene 3. Ceyrekte degil de ekim ayi tamaminda ve ozellikle kasim basinda kurlar 8.5 seviyelerini gormustu. En nihayetinde yurtdisi satislari uzerinden kambiyo zararini burda yaziyorsa da bakis acisi olarak YoY(Year on Year) bakmak gerekit diye dusunuyorum. Yani sizin baktiginiz gibi ocak basi vs Eylul yerine gecen sene 3. Ceyrek vs bu sene 3. Ceyrek. Boyle bakinca da kurlarin gecen senenin 3. Ceyreginin kurlarina bu sene 3. ceyrekte
    Daha fazla oldugu asikar. Yani beresinden tutarsaniz tutun elde kaliyor maalesef.
    Haklisiniz, 8.5 dolar kisminin zamaninda hata yapmisim. Ama diger kisimlar dogru gorunuyor.

Kambiyo zarari demedim, kambiyo kari. Gecen sene 9 aylikta 14.8 milyon iken simdi 10.8 milyon. Finansal rapor 9 aylik oldugundan bu sekilde bakiyorum.

Bu sene kur elbette daha yuksek, ama tamamen kagit uzerindeki sanal bu gelir, sene basindaki kura gore finansal raporda hesaplaniyor diye dusunuyorum, yani aradaki fark x doviz miktarimiz (doviz satislar dahil), gelirmis gibi gorunuyor.

Yanlisim varsa ya da sizi yanlis anlamissan duzeltmekten cekinmeyin lutfen.

Elbette yurtdisi satislarimizin dusmus olmasinin da etkisi var, guzel bilanco demedim. Beklentilerimize, vaadedilenlere gore yurtdisi satislari tam bir hayal kirikligi. Umit ediyorum, "simdilik" tir.

Yatirim tavsiyesi degildir.

2. Selam herkese uzun zaman oldu kront helâl ...

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    risk ve kar bana ait kimseye yatırım yönlendirmesi olmasın.Yatırım danışmanı değilim kendi bacağımdan asılırım.
    Nakit kraldır.

3. Uzun bir süre sonra tekrar kront aldım.Hayirli olsun

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    risk ve kar bana ait kimseye yatırım yönlendirmesi olmasın.Yatırım danışmanı değilim kendi bacağımdan asılırım.
    Nakit kraldır.

4. Bir kac gundur, neden faaliyet raporunda MARTA on plana cikarildi diye dusunuyorum. Hatta CG Logger. Bu urunlerin pazarlamasi neden daha on plana cekildi. Halbuki, Single Connect urununuz lider diye anilmis, onun pazarlamasi uzerine duracagiz demeleri gerekmez miydi? Sonucta bu haber, aslinda, Marta'nin finans sektorune de satilmis olmasindan bence cok cok daha onemli ve pazarlamasi daha kolay ve pazari cok daha buyuk.

Bunu, bir de Omnia'da Krontech'in satin alinmasi ile ilgili gecen ifadelerle beraber dusununce, yani orada gecen "bu [satin alma], Kron'un PAM pazarindan cikmak isteyip istememesine ve ortaya konacak fiyatin Krontech'in elden cikarilmasina degip degmeyecegine bagli" ifadesi ile beraber dusununce, biraz anlamli gelmeye basliyor ve acaba diyorum, acaba elden cikarmayi cok ciddi dusunup, asil isleri olan Telekom islerine mi yogunlasmayi dusunuyorlar.

Elden cikarmalar, genelde bir sirket asil isine daha fazla odaklanmak istediginde, ya da daha fazla gelir uretebilecekleri bir is icin nakit ihtiyaci oldugunda, ya da nakite sikistiginda oluyor. Bence bunlarin hicbiri bize uymuyor ama eger ki urunun guzel ama bir turlu yurtdisina satamiyorsan, bunu satabilecek buyuk bir sirkete, senin 10 senede kazanacagindan daha fazla bir fiyata satabilirsen, kazan-kazan olabilir diye dusunmus olabilirler. Gonul isterdi ki guzel urununu sen sat, oradan ilgili baska guvenlik programlari gelistir ve buyu. Ama buyuk baliklar kucuk baliklari yutuyor ve bu pazar bir hayli acimasiz. Dunyada Global Rekabet Kurulu yok ve seni yok etmek icin haksiz rekabete kolayca basvrabilirler.

"There is also the possibility that Krontech might be acquired by a larger PAM player or a larger, cash-rich identity player that wants to enter this market. This would, of course, depend on its parent company's readiness to exit the PAM space as well as the amount any putative buyer is prepared to offer in order to make the divestment worthwhile for Krontech." OMNIA'dan alinti.

Yatirim tavsiyesi degildir

5. sen kim "rakip" olmak kim ?

CyberArk Software Ltd. (CYBR)

198.02 (+8.95%)

https://finance.yahoo.com/quote/CYBR/
    Son düzenleme : lionnes; 04-11-2021 saat: 22:16.

6. gartnerdeki rapordaki rakibe wallixe de bak senn neler yapıyorr..

https://finance.yahoo.com/quote/ALLI....tsrc=fin-srch

paralel evrendeki siber güvenlik ETf lere de bak sen neler yapıyorlar nelerrr ..

yeni zirveler mi görüyorlar... mesela , sürekli ... bugün olduğu gibi.

https://finance.yahoo.com/quote/BUG?....tsrc=fin-srch

https://finance.yahoo.com/quote/CIBR...&ncid=stockrec

bu paralel evrendeki görülen zirveler de döviz bazlıymış mış .. haaaa yanlış anlaşılma olmasın tl bazlı değil ..... hisseler dövizle işlem görüyor tabi ondandır ya tabiiii.... tabii...

7. Döviz bazlı yurtdışı satışları bırakın artmayı veya yerinde durmayı , neden azalıyor?

4 senede harcanan 100 milyon tl arge ve pazarlamanın sonuçları nerde?

8.  Alıntı Originally Posted by lionnes Yazıyı Oku
    sen kim "rakip" olmak kim ?

CyberArk Software Ltd. (CYBR)

198.02 (+8.95%)

https://finance.yahoo.com/quote/CYBR/
    Cyberark piyasayı domine etmek için bütün finansal gücünü kullanıyor. Sürekli zarar ediyor. Satışlarını yükseltmiş özellike Software as a service bölümünde. Ama 3.çeyrekte 30 milyon dolar 9 aylığın tamamında 67 milyon dolar zarar etmiş.

Şirketin politikası gayet net. Ya hep ya hiç. Rakiplerini sindirmek istiyorlar. Bunun için de kısa ve orta vadede karlılığı umursamıyorlar. Uzun vadede rakiplerini silerek kârlılığı yakalamak istiyor olmalılar. Teknolojik olarak bu firmanın çok önüne geçmeden rekabet zor.

Sayfa 427/925 İlkİlk ... 327377417425426427428429437477527 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •