Sayfa 458/472 İlkİlk ... 358408448456457458459460468 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 3,657 - 3,664 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Aile hekimine ya da hastaneye gittiniz mi eylülde ?
    Selam
    Eylul'de hicbir ziyaretimiz olmadi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selam
    Eylul'de hicbir ziyaretimiz olmadi.
    Ozaman reçeteniz falanda yoksa SGK yı arayın bence hemen.... Başka bir şey var bunda...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. Bazen 1-2 ay gecikme ile yansıyabiliyor.Çok da şeetmemek lazım. 200-300 tl bir tutardır muhtemelen.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bazen 1-2 ay gecikme ile yansıyabiliyor.Çok da şeetmemek lazım. 200-300 tl bir tutardır muhtemelen.
    Selam

Yok hocam 200-300 degil, hatta 100 bile degil de, bilgimiz disinda TCmiz ustunden islem yapilmasin derdim o. Yoksa meblag cok muhim degil.

Gunahsiz bebeleri olduren kansizlar var sistemde. Yurtdisinda yasayan bir emekliden siseyle kan alir bu serfesizler...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bazen 1-2 ay gecikme ile yansıyabiliyor.Çok da şeetmemek lazım. 200-300 tl bir tutardır muhtemelen.
    Üstat anneminki hiç sekmiyor..ertesi ay mutlaka kesiliyor..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selam
    Benim durumum biraz karisik. Ben kendim bireysel olarak SGK emeklilik sigortasindan faydalanamiyorum. Sistem "provizyon" vermiyor. Sebebi ise ikametimin yurtdisi olmasi.

Bununla beraber bakmakla yukumlu oldugum esim ve kizim benim uzerimden yararlanabiliyor. Temmuz ve Agustos aylarinda bazi ilac harcamalari oldu. Kesintilerin bunlarla ilintili oldugunu dusunuyorum.
    Kesilen kalemlerin siniflandirmasi su sekilde:
    Eczane ilac katilim payi.
    Recete katilim payi.

Bu isin standardi nedir anlamaya calisiyorum. Atiyorum hizmetin alindigi tarihten itbaren 60 gun icinde kesinti olur vs gibi bir kural var mi? Ya da bu is eczanenin mi insiyatifinde? Yani eczane sisteme girdigi zaman mi isleniyor, vs vs.

E-devlette sadece kesinti sinifi ve miktar var. SGK sitesinde kesintiler ile ilgili gozonunde bir aciklama yok. Yine karanlikta el yordamiyla is yapmaya calisiyoruz

Guncelleme: Asagidaki sitede soyle bir ibare var:

Emekli Maaşından Kesinti Neden Olur?
    İlaç Kesintisi: Katılım payı, ilaç ve muayene katılım payı olarak da bilinir. Emeklilerden ilaç katılım payı %10 oranında kesilir ve bu pay emekli maaşlarından düşülür. Ayrıca, her bir reçete için; 3 kutuya kadar temin edilen ilaçlar için 3 TL, 3 kutuya ilave temin edilen her bir kutu ilaç için 1 TL olmak üzere katılım payı alınır. İlaç katılım payları genellikle ilaçların alındığı tarihi takip eden ödeme dönemindeki aylıklardan kesilir, ancak bazen birkaç ay sonra da kesilebilir.

https://www.eleman.net/is-rehberi/ma...nelerdir-h2520
    Öyle zaman sınırlı kural yok.

Muayene ücretlerinin tahsili bazen uzuyor, Hatta 3~5 muayene ücretinin birikip 1 seferde toplu maaşlardan kesildiğini ya da eczanede insanların karşısına çıktığını gördüm.

muhtemelen sizin de muayene ücretidir geç kesilen.

Yaptığınız işlemden farklı bir işlem görürseniz problem tabi.

7.  Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selam

Yok hocam 200-300 degil, hatta 100 bile degil de, bilgimiz disinda TCmiz ustunden islem yapilmasin derdim o. Yoksa meblag cok muhim degil.

Gunahsiz bebeleri olduren kansizlar var sistemde. Yurtdisinda yasayan bir emekliden siseyle kan alir bu serfesizler...
    Bak bunu hiç düşünmedim, bir de bunu mu takip edeceğiz. Nasıl bir ülke olduk monaco
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selam
    Benim durumum biraz karisik. Ben kendim bireysel olarak SGK emeklilik sigortasindan faydalanamiyorum. Sistem "provizyon" vermiyor. Sebebi ise ikametimin yurtdisi olmasi.

Bununla beraber bakmakla yukumlu oldugum esim ve kizim benim uzerimden yararlanabiliyor. Temmuz ve Agustos aylarinda bazi ilac harcamalari oldu. Kesintilerin bunlarla ilintili oldugunu dusunuyorum.
    Kesilen kalemlerin siniflandirmasi su sekilde:
    Eczane ilac katilim payi.
    Recete katilim payi.

Bu isin standardi nedir anlamaya calisiyorum. Atiyorum hizmetin alindigi tarihten itbaren 60 gun icinde kesinti olur vs gibi bir kural var mi? Ya da bu is eczanenin mi insiyatifinde? Yani eczane sisteme girdigi zaman mi isleniyor, vs vs.

E-devlette sadece kesinti sinifi ve miktar var. SGK sitesinde kesintiler ile ilgili gozonunde bir aciklama yok. Yine karanlikta el yordamiyla is yapmaya calisiyoruz

Guncelleme: Asagidaki sitede soyle bir ibare var:

Emekli Maaşından Kesinti Neden Olur?
    İlaç Kesintisi: Katılım payı, ilaç ve muayene katılım payı olarak da bilinir. Emeklilerden ilaç katılım payı %10 oranında kesilir ve bu pay emekli maaşlarından düşülür. Ayrıca, her bir reçete için; 3 kutuya kadar temin edilen ilaçlar için 3 TL, 3 kutuya ilave temin edilen her bir kutu ilaç için 1 TL olmak üzere katılım payı alınır. İlaç katılım payları genellikle ilaçların alındığı tarihi takip eden ödeme dönemindeki aylıklardan kesilir, ancak bazen birkaç ay sonra da kesilebilir.

https://www.eleman.net/is-rehberi/ma...nelerdir-h2520
    bazen eczaneler geç giriyor
    bazen sgk sistemi geç tasilat kaydı yapıyor
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 458/472 İlkİlk ... 358408448456457458459460468 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz