Originally Posted by
Ahmetg
Sevgili HISIM bey
Dedikleriniz dogrudur, benimkisi kisisel sadece kisisel gorustu. Kisiden kisiye zevkler degisiyor ama rakamlar degismez. Rakamlar yatirim mantigi konusunda kesinlikle haklisin.
Bir turlu kendimi ikna edemedim TR de ev almaya yada yazlik yada dukkan falan. Bir yerde hesaplar tutmuyor, isin icine ucuz dolar ileride buyuk devaluasyon reis in vefati ic savas falan filan derken bir turlu pamuk eller cebe giremedi
Elimde baya bi para var su anda. Arastirmaktan yoruldum ama sizin Isyat meselesini arastiriyorum. ABD deki butun vergi avantajli yatirimlari sonuna kadar kullandim. Diversify etmem gerekiyor.
Ote yandan oglumu kesinlikle ABD de buyutmek istemiyorum. Hayatta en son istedigim sey oglumun benimle ecnebi dilinde konusmasi. Turkcemi cok seviyorum. Tuhaflik bende yani
2 gun once TR den geldim. Izmir Ozdere de apart ta kalirken sagda solda villa sahipleri ve emlakcilari ile baya konustum. Tamam son yillarda yazlik fiyatlari baya artmis. Hatta dolar cinsinden bile artis var. Cogu Alamanci, ikiz villa lardan almislar, birinde oturup oburunu kiraya veriyorlar kimi airbnb kullaniyor. Hersey nakit donuyor fis fatura yok. Cennet gibi denizin ve doganin dibinde yasayip gidiyorlar. Zaten hayat ucuz oralarda. Bir de ozel bir kolej bulup cocugumu yollasam falan diye dusunuyorum. Hanimi ikna etmem gerekiyor. Oda fazla alisti Amerikaya maalesef.
TR ye donusum kesin ama ne zaman oldugunu bilmedigim icin yatirimlarim TR de olsun istiyorum. ABD de evi kiraya verip donsem, dakka basi buraya gelip ugrasmak istemiyorum hukuki islerle. Yada belki bir yolu vardir. Evi satsam 350K ya gider kiraya versem belki 2,500 dolar. Naapim Turk emlakcimi bulayim? O ne kadar ister ne kadar guvenlidir? Yilda 4,500 dolar emlak vergisi var 500 dolarda aidat.
Bu arada BES e baktim. Baska bir sayfada Rxpu cok guvendigim birisidir, bana yazdiklarindan sunu anladim, Getiri senede %20 den biraz az ve enflasyon da %15 civarinda bir de ustune fon yonetim gideri derken degmez yatirim yapma dedi. Ote yandan dolara bakiyorsun olayi tamamen karistiriyor. Ama ABD deki buradaki arkadaslara bakiyorum herkes BES te. Arastirmadan etmeden girmisler BES e. Oysaki TR deki insanlar BES ten kaciyorlar. Garip bir durum.
Bizim gibi emekliligi yaklasmis adamlar icin bir sayfa acmak lazim. TR de saglik sigortasi kira geliri BES yok ABD yada Kanada dan gelir transferi falan gibi konular konusulsa.
Kafa karisik sabah aksam arastiriyoruz
Yer İmleri