Sayfa 487/491 İlkİlk ... 387437477485486487488489 ... SonSon
Arama sonucu : 3922 madde; 3,889 - 3,896 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Selamlar,
    FJY fonu BEFAS üzerinde bulamadım.
    TJY olacaktı, yanlış yazmışım
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    FIF in 3 ve 5 yıl performansı kötü. Nedeni araştırılmalı, aynı ekip yönetiyorsa bazı yıllar saçmalıyor olabilirler. Benim eskilerden favorim HES.

Yenilerden FJY yi başarılı buluyorum. Özellikle geçmişi eski fonlarda 3-5 yıla da bakın tefastan...Ben 1 ay dan 5 yıla tüm vadelere bakıyorum. Bazen fon yönetimi değişince başarı çok artabiliyor, çok düşebiliyor. Özellikle BES dışı normal fonlarda çok oluyor bu durum, dikkat etmek lazım bu duruma. Mesela eskinin efsane fonları tkf, tcd son iki yıldır nal topluyor.
    Geçmişte fon yöneticisi değişti mi bilmiyorum ancak fonun 3 yıllık getirisi %433, 5 yıllık getirisi de %889 olmuş. Risk değeri 5 olan bir fon için ben yine de başarılı buldum. Bu fon için Tufan Deriner'in her dönem sürekli kar edecek bir fon demişti. Genel stratejisi o yönde gibi. bu yıl %45 ile %11 arasında hisse oranı değişmiş. Eğer bir ralli ortamı olur da hisse oranını daha da yükseltirse o zaman çok başarılı fonmuş derim.Şu haliyle başarılı bir fon.
    Buarada tkf, tcd yi efsane fon yapan Okan Alpay şuan AN1 i yönetiyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3. İkinci BES’i açmak istiyorum. Yönetim gider kesintisi ve minimum ödeme açısından hangisini tavsiye edersiniz ? Teşekkürler

4.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Geçmişte fon yöneticisi değişti mi bilmiyorum ancak fonun 3 yıllık getirisi %433, 5 yıllık getirisi de %889 olmuş. Risk değeri 5 olan bir fon için ben yine de başarılı buldum. Bu fon için Tufan Deriner'in her dönem sürekli kar edecek bir fon demişti. Genel stratejisi o yönde gibi. bu yıl %45 ile %11 arasında hisse oranı değişmiş. Eğer bir ralli ortamı olur da hisse oranını daha da yükseltirse o zaman çok başarılı fonmuş derim.Şu haliyle başarılı bir fon.
    Buarada tkf, tcd yi efsane fon yapan Okan Alpay şuan AN1 i yönetiyor.
    Okan alpay ı biliyorum. O yüzden fon yöneticisi konusuna dikkat çektim. Zaten AN1 elimde olan fonlardan, bu yıl da özellikle okan alpay dan sonra diyelim, gayet başarılı bir yıl geçirdi(2024 ü kastediyorum)
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,722
    Merhaba Değerli BES Yatırmcıları,

Her yıl kapanışı paylaştığım BES Allianz yatırım fonları getirileri 2024 performansı aşağdadır.Bilgilerinize.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Bursa/İzmir
    Gönderi
    5,722
    Aliianz BES fonlarının 2022 sonu ile 2024 sonu arası 2 yıllık getirisine göre sıralama performansı aşağdadır.

Döviz bazlı fnlar 2 yıllık karşılaştrmada hala daha iyi durumda.
    Ancak 2024 performansı vasat.

7. 450 bin tl parası olan birinin net mevduat getirisi neredeyse en düşük emekli aylığına denk geliyor. Tasarruf etmek çok önemli, bunları da iyi bir finansal okuryazarlıkla değerlendiren kişiler emekliliğinde rahat eder. BES şuan zorunlu tasarruf yönüyle bence oldukça değerli bir enstruman.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    450 bin tl parası olan birinin net mevduat getirisi neredeyse en düşük emekli aylığına denk geliyor. Tasarruf etmek çok önemli, bunları da iyi bir finansal okuryazarlıkla değerlendiren kişiler emekliliğinde rahat eder. BES şuan zorunlu tasarruf yönüyle bence oldukça değerli bir enstruman.
    emeklilikte rahat etmek için birden fazla gelir kaynağı ciddi şekilde şart bence.

Sayfa 487/491 İlkİlk ... 387437477485486487488489 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •