Geçmişte fon yöneticisi değişti mi bilmiyorum ancak fonun 3 yıllık getirisi %433, 5 yıllık getirisi de %889 olmuş. Risk değeri 5 olan bir fon için ben yine de başarılı buldum. Bu fon için Tufan Deriner'in her dönem sürekli kar edecek bir fon demişti. Genel stratejisi o yönde gibi. bu yıl %45 ile %11 arasında hisse oranı değişmiş. Eğer bir ralli ortamı olur da hisse oranını daha da yükseltirse o zaman çok başarılı fonmuş derim.Şu haliyle başarılı bir fon.
Buarada tkf, tcd yi efsane fon yapan Okan Alpay şuan AN1 i yönetiyor.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
İkinci BES’i açmak istiyorum. Yönetim gider kesintisi ve minimum ödeme açısından hangisini tavsiye edersiniz ? Teşekkürler![]()
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
450 bin tl parası olan birinin net mevduat getirisi neredeyse en düşük emekli aylığına denk geliyor. Tasarruf etmek çok önemli, bunları da iyi bir finansal okuryazarlıkla değerlendiren kişiler emekliliğinde rahat eder. BES şuan zorunlu tasarruf yönüyle bence oldukça değerli bir enstruman.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri