Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 520/564 İlkİlk ... 20420470510518519520521522530 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,153 - 4,160 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,171
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    yazılar uzun diye okuyamayanlar için özet,

faiz= sebep değil sonuç...mb fazileri yükselterek kısa vadeli ateşi düşürür...bünyede yüksek ateşe bağlı büyük tahribatlar oluşmasını engeller..enflasyon ve paranın değerinin düşüşü ise hastalıktır...bu hastalığın tedavisi ise faizle değil, orta-uzun vadeli güven arttıcı politikalar, yapısal reformalarla olur.
    Kesinlikle...olay tamamen budur.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ikide birde af, yapilanma, vergi barisi, imar barisi v.s cikartmayacaksin.
    Insanlarin adalet duygularini, adalete olan guvenlerini sarsmayacaksin.
    Yasalara, kurallara uyanlari enayi yerine koymayacaksin.
    Uymayanlari odullendirmeyeceksin.
    Sinav yapiyorsan gostermelik olmayacak.
    Sorulari caldirmayacaksin.
    Daha cocuk yasdan bireylerin adalet duygularini yok etmeyeceksin.
    Bunlari yaparsan ne olur?
    Simdi oldugu gibi ulkenin iyi egitimli, rekabet edebilen, siki calisan ureten cocugu, genci toplu halde ceker gider.
    Geri kalanlar da biribirinden calarak hayatta kalmaya calisir.
    Syg,
    ozetin ozeti olmuss, nokta...

3. ii-) daha önce yazmıştım...çoğu zaman nedensellik ile ilişki karıştırılıyor (causality vs correlation)...iki konu arasında ilişki olması, bunların birinin diğerinin sebebi olmasını gerektirmez...enflasyon temelde risk free rate denen değer ile reel faizin toplamından oluşur...risksiz faiz oranı temelde enflasyon ile yakın ilişkidedir, genelde enflasyon ile aynı düzeydedir...enflasyon arttıkça artar...ama reel faizler daha çok ülkeye duyulan güven, ekonomi politikalarının doğruluğu ile ilişkilidir.

bir ülkede enflasyon artarken, reel faizler düşebilir(ülkeye duyulan güven artarsa)..bu durumda enflasyon artarken faizler düşer demek olayı çok basite indirgemek olur...ayrıca açık piyasa kurallarının geçerli olduğu bir ekonomide, reel faizleri global para akımları, likiditenin bolluğu vs de etkiler.

yani reel faizi, pek çok parametre etkiler ve duruma göre bu etkiler çok farklı şekilde ortaya çıkabilir...kontrol etmek ve yönetmek zordur...daha çok orta vadede şekillenir...ama risksiz getiri denen ve genelde enflasyonla ilişkili olan kısımı kontrol etmek çok daha kolaydır...kısa vadeli ve hızlı değişim gösterir...mb faiz politikalarının etki ettiği yer de tam burasıdır.

döviz almak demek, tl satmak demektir...tl satmak için de elinde tl olması gerekmez, çoğu alım-satım işi zaten elde dayanak varlık olmadan, belli bir teminat ile yapılıyor...kaldıraç da kullanıldığı için etkisi de yüksek oluyor...eğer tl nin maliyetini arttırısanız, yani faizi yükseltirseniz, tl yi satıp döviz almanın maliyeti artmış olur...tl yi açığa satan daha fazla maliyet, daha fazla risk almış olur.

iii-) peki faiz artışı demek enflasyonu düşürmek demek midir? tabii ki hayır..enflasyonun tetikleyicisi pek çok faktör vardır...kurların düşüşü, döviz fiyatından etkilenen ürünler nedeniyle maliyetleri düşürücü etki yaptığı için enflasyona da olumlu katkı yapar...ama faizlerin yükselmesi de maliyetleri arttırıcı etki yapar..bu da enflasyona olumsuz etki yapar.

kısa vadeli faizlerle oynayarak hastanın ateşini düşürmeye çalışırsınız...ama ateş düşürücü hastalığı tedavi etmez, kısa vadede rahatlama ve ferahlık sağlar...sürekli ateş düşürücü ile hastayı rahatlatmaya çalışmak bünyeye zarar verir...hastalığı tedavi etmek demek ise, (hastalık=enflasyon ve kur artışı)...orta vadeli tedbirler ile sağlam bir ekonomik politika ile piyasa aktörlerine güven vermek, üretimi ve verimliliği arttırmak...katma değeri yüksek üretim ile maliyetleri düşürüp, daha çok ihracat yapmak vs.

1.ci senaryo
    düşük faiz =======> aşırı tüketim=====> düşük tasarruf======>yüksek ithalat=====>yüksek kur

2.ci senaryo
    düşük faiz======> yatırım=====> ihracat ======> tasarruf =====> düşük kur

bizim ülkemizde hangisi yaşanır?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    1.ci senaryo
    düşük faiz =======> aşırı tüketim=====> düşük tasarruf======>yüksek ithalat=====>yüksek kur

2.ci senaryo
    düşük faiz======> yatırım=====> ihracat ======> tasarruf =====> düşük kur

bizim ülkemizde hangisi yaşanır?
    bence sorun başka yerde...

atasözlerimiz bile var

-10 dönüm bostan yan gel yat osman

-yazın arsa kışın borsa
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    bence sorun başka yerde...

atasözlerimiz bile var

-10 dönüm bostan yan gel yat osman

-yazın arsa kışın borsa
    Herkesin derdi yatmak.
    Bu topigin acilmasi bile ondan degil mi?
    Yatarak calisan ureten gibi yasanir mi?
    Bunun bedelini kim odeyecek?
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Herkesin derdi yatmak.
    Syg,
    anlamadım...bu topiğin amacını yatmak olarak değerlendiriyorsanız, okuduğunuz 500 sayfaya yazık olur...bunun en güzel örneği benim, yatıyor muyum mesela? ya da siz kendinize bakın, erken emekli sayılırsınız, ya da temettü emeklisi...tembel, miskin yatan biri misiniz? umarım yanlış anlamışımdır.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Herkesin derdi yatmak.
    Syg,
    Derdimiz yatmak değil. Sistemin çarklarından özgür olmak. Çalışanların ücret ve sosyal hakları düşerken çalışma süreleri uzuyor. Eğer gelir yaratabilirsek başkasının koyduğu kurallara göre değil kendi kurallarımıza göre yaşarız.
    İlave olarak bugün basit bir anket yapın işverene 60 yaşında personel çalıştırmak istermisiniz. İşçiyede 60 yaşında sizi çalıştırırlar mı diye sorun. Cevap evetse ben bu ülkeye dair birşey bilmiyorum

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Sayfa 520/564 İlkİlk ... 20420470510518519520521522530 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •