düşünülmesi gereken şey birazda şu:
son gunlerdeki geri çekilme "ekonomide bir şahlanış" nedeni ile mi? böyle bir beklenti mi var ?
eğer böyleyse şu an izlediğim stratejiyi değiştirmem gerekir. ancak amaç nihayetinde faizleri gereğinden fazla düşürmek için geçici olarak bahar havası piyasalara vermek ve bunun için GLP gibi fonlama mekanizmaları üzerinden hareket etmekse stratejimi değiştirme ihtiyacı hissetmem, olsa olsa modifiye edebilirim.
önümüzdeki gunlerde daha net ortaya çıkacak. eğer aşağı yönlü gidişat devam ederse, yine de dolar kararımdan vazgeçmem , zira TL gelirim olduğu için uygun kademelerden alıma devam ederim. ek olarak bunu yabancıların bist ten çıkış fırsatı olarak kullanacaklarını düşünüp viop ta şort pozisyon açabilirim, beni batırmayacak miktarda elbette.
her durumda şu aşamada stratejimde bir sıkıntı görmüyorum, sakin kalmak masada kalmanın önemli bir kuralı, kaldı ki TR için cari açık+kronik işşizlik + dış borç + rasyonel olmayan yönetim tarzı gibi negatif unsurlar hala devam ediyor. ayrıca uzun vade perspektifinde dolar/tl enflasyon mertebesinde değerlenecektir, kaldı ki TR uzun süre TL yi aşırı değerli tutamaz, bunu yaparsa makro dengeler bozulacaktır.
(yatırım tavsiyesi değildir)
Son düzenleme : discretus; 29-04-2017 saat: 11:44.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri