Sayfa 566/637 İlkİlk ... 66466516556564565566567568576616 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,521 - 4,528 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    dudu üstad'ın da dediği gibi kriz zamanları depresyonu yaşıyoruz. kağıt almak istesen alasın gelmez, dolar almak istemezsin, bir bunalım, bir durgunluk oluyor. resmen gözüne far tutulmuş tavşan gibi kalıveriyorsun. ülkeyi terketme psikolojisi geliyor bazen. fırsatını bulan ülkeyi terkedecek ki çok beyaz yakalı var terkeden son 2 yıldır. etrafa baksan herkeste doların anlık hareketi skor gibi tutuluyor.

sonra uvy diyorsun, temettü diyorsun...hey gidi petkim bu kadar kısa sürede 8'lerden 4,90'lara, diğer bir deyişle 2 dolar'dan 1 dolar'a. niagara olmuş mübarek.

artık insanın midesi bulanmaya başlıyor

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    kendimi tekrarlıyor pozisyonuna düşüyorum...ama yine yazacağım.

soru şu...toplam maddi varlığın ne kadar, bunun ne kadarı il-likit (ev, araba, arsa vs)..ne kadarı likit (nakit, altın, döviz, hisse senedi, mevduat vs)....likit varlıkların ne kadarı borsaya ayrılıyor.

şimdi mesela petkime bakıyorum...adam 150-200 bin tl yi sadece petkime bağlamış...bunun mantıklı-rasyonel bir yatırım olması için...toplam hisse portföyünün 2 milyon filan olması lazım...borsaya sokabilecek, kenarda bir 2 milyonu daha olması lazım...diğer likit enstrümanlarda 4-5 milyonu olması lazım...il likit varlıklarının da 10-15 milyon etmesi lazım.

evin yok, belki araban bile yok...dişinden tırnağından arttırıp 300 bin tl biriktirmişsin, bunun da 200 bin tl sinin petkime gömmüşsün...sağlam geleceği parlak diye..ama bir kötü bilanço ile 2 haftada %40 düşüyor...her gün %3-5...için yanıyor, kalbin duracak gibi oluyor.

girişte bu nedenle portföy oluşturma teknikleri, stratejilerini konuştuk..yazıştık...inanılmaz hesapsız kitapsız işler yapılıyor, saçma sapan riskler göze alınıyor.

sonra bist te uzun vade para kazanılmaz..burası kumarhane...burası şöyle, burası böyle...sanki her şeyi çok iyi yaptın, tüm kurallara uydun, herşeye rağmen sonuç kötü oldu...zaten yola çıkarken %90 kaybedecek şekilde başlamışsın işe...başarılı olsan sürpriz, şans olurdu.
    Araba için oranım 1/10 dur .1 milyonluk varlığım olursa max.
    100 binlik arabaya binme hakkim olur diye dusunurum...portfoyum mevduat yüzde 90 altın yüzde 7 ...yüzde 3 te hisse ..hisse az ama artıracağım. Benim mantığım da şu var hayatı idame ettirecek kadar bir rakam 300 bin civarı yeter üstü olan bence kira getirisi olan bir gayrimenkul yahut gelire ihtiyacı yoksa tarla veya arsa alınabilir ..

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Kur riski olmamasından kastınız döviz borcu olmaması mi yoksa döviz geliri olduğundan bu riski tolere edebildiği mi?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ikisi de geçerli.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Valla ben aynı fikirde değilim.2007 de arçeliği 10 lu rakamlardan alıp satıyorduk.1.6 ya düştü 1 yılda.Sizin yazdığınız hangi şirket arçelikten sağlam.Benim düşünceme göre hakiki kriz geldiğinde ne hektaş kalır ne aselsan.Bu yılda öyle bir dalga bekliyorum tüm dünyada.Dow sp nasdaq falan hep bir gözüm onlarda ,geçen ayki gibi bir dalga daha gelirse tüm kağıtları anında satar nakte geçerim sağlam şirket falan dinlemeden.Ha ben isyattayım ful nakit olmasına rağmen 2008 gibi bir dalgada ondan bile tırsarım.
    Borsada geçmiş yoktur hep şimdi vardır.Şimdi de önümüzde global bir kriz var gibi geliyor bana.
    2 martda forumda borsa hakkında olumlu düşünceler varken yazdığım ilk karşı yazı buydu.Aslında tüm dünyada beklediğim çöküş başlamadan biz dağıldık.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Valla tatsız haber vereni sevmezler ama benim eski krizlerden tecrübem kriz arefesinde olduğumuzu bana söylüyor.Forumun ruhuna aykırı ama düşüncelerine değer verdiğim ve yararlandığım bir topik olması nedeniyle yazmam dediğim halde yazmak ihtiyacı hissettim.Arkadaşlar dikkatli olun çarşı karışacak gibi duruyor.
    27 martta yaptığım diğer uyarı yazısı

Alıntı Originally Posted by temettü2023 Yazıyı Oku
    Sn hakem kuresel kriz beklentisi var yilin ikinci yarisi ama ben sunu anlamiyorum az cok saglam hisselerimiz belli simdi bu iyi firmalar satisini ihracatini artiyor mu artiriyor . Buna ragmen krizde nasil ve neden hisse fiyatlari bu kadar dusuyor. Krize ragmen fiyati artan krize ragmen kazandiran spekulatif olmayan hisseler olmuyor mu. Sahsen hic kriz gormedim onun icin soruyrm

SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu genç arkadaş bilmem ortalık karıştığı zaman neler oluyor biraz fikir edinebildi mi

Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Her yatırımcının bir kriz stratejisi olmak zorunda, hayatında gerçek anlamda kriz görmemiş kişilere bunu anlatmak zor haliyle. Dolar 3 katına çıkar, enflasyon patlar ve borsa üçte birine iner.
    Bu senaryoda elinizdeki para sıfır olmasa da kriz öncesine göre sıfır gibi birşey olur(2000 gibi 1994 gibi), hiçbir senet de sonsuza kadar yükselmez, tepede alan hayatının dersini alır.

2000'den sonra büyük kriz olmadı gibi görünüyor ama endeks zaten yükselmedi, 2007'deki değerinin bile yarısında hala neredeyse, bakalım USA borsaları o aralıkta nereden nereye gelmiş.
    Efendim ford oto alan şu oldu, peki kalan 300 küsür senedi marslılar mı alıp sattı, temettüleri 10 sene önceki alım fiyatından düşersen böyle getiri varmış gibi görünür.
    Ağırlıklı ortalama olan endeks değerine bakarsın elbette, kaldı ki verimsiz senetler endeks hesaplamasından bile çıkarılır.

Hala ülkede dünyada kalmamış rekor enflasyon var, hala rekor cari açık veriliyor, herkes %10 artan ihracatı söylerken neden kimse patlayan ithalatı görmüyor. Krizin tam karşılığı bu aradaki farktır.
    İşler iyiyken sürekli ötelersin, hababam birileri borç veriyordur çünkü, bir zaman gelir yeter biraz da birikeni öde derler.

Bahsettiğim krizi beklemek değil olası krize hazırlıklı olmak, düzenli alım yaparsın olabilir iyi bir yatırım yöntemidir ama krize hazırlığın veya stratejin yoksa sonu her durumda hüsrandır.

Arkadaş, bilenler neden yazmaz bunu demiş, çok basit; çünkü kimse gerçekleri duymak istemiyor. Forumlar hergün sabah kalktım rüyamda gördüm bugün tavan yapacak diyenler alkış tufanı alıyor, şurada şöyle bir risk var diyen yuhalanıyor, bu sebepten forumlar aşırı derecede dengesiz.
    Bu da düşüncelerine değer verdiğim tecrübeli bir arkadaşın o zaman ki yorumu.Bence akıl dolu her arkadaş okumalı.Yani madem borsadasınız kurtlar sofrası olduğunu da bilmek lazım diye düşünüyorum.En azından kendi düşüncem böyle.Doğrudur yanlıştır demiyorum benim düşüncem bu.Forumu okuyan arkadaşlar bu farklı bakıştan da belki bir fikir jimnastiği yapma fırsatı bulurlar diye yazdım.Herkese kolay gelsin, zor zamanlardan geçiyoruz.Ve öngörümü sorarsanız daha işin başındayız.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bir soru sorayım...pegasus, bugünkü düşüşle birlikte fk 5 in altına indi...kur riski yok...hatta dış hatlar sayesinde kur un artışından olumlu bile etkilenebilir...turizmdeki hareketlilik sayesinde geçen yıla oranla daha iyi bilançolar açıklaması muhtemel...zaten ilk çeyrek bilançosu da beklenenden iyi geldi.

kalan üç çeyrek beklendiği gibi geçerse fk 4 lerin altına bile inebilir bu fiyatlarla...bu şartlar altında pegasus ta kademeli, düştükçe alım yapma konusunda ne derisniz? kaçırdığım bir şey mi var? yoksa kriz zamanlarında baca fiyatına fabrika, uçak fiyatına hava yolu firması almak böyle bir şey mi?

şu son düşüşte fk sı 6-7 lere gelen pek çok şirket var...ama aynı karlılığı bir kriz-durgunluk ortamında sürdürebilirler mi emin olamıyorum...pegasus gibi, krizde dahi karlılığını koruyabileek kaç şirket var.
    Pegasus 20tl maliyetle hedefe kadar taşımaya devam .... Teknik olarak potansiyeli büyük... Takas mükemmel durumda.. Bedelsiz potansiyeli büyük... Fiyat hareketleri sert oluyor... Citi&Deutsche yılbaşından bugüne kadar ki büyük baskı periyodunda bile aldığı malı önemli denilecek seviyede azaltmadı. Sadece TEB yılbaşından bu yana yamukluk yapıyor... elindekinin yarısından çoğunu realize etti... HSBC yılbaşından beri bütün hırsıyla elindeki lotu arttırmaya çalıştı ... Citi yılbaşına göre 250 bin ilave yapmış durumda . Deutsche 900 bin realize etti ... Emeklilik fonları stokladı.... Eski zirvesindeki yabancı takası hatırladığım kadarıyla citi 10-11 milyon , Deutsche 8-9 milyon ile maksimuma çıkmıştı... Zirveye giderken bu adamların benzer takas rakamlarına ulaşacağını tahmin ediyorum... Orta-uzun vade 11usd ve akabinde 14usd rakamlarını rahat görebileceğini tahmin ediyorum...Şu an haftalık dolar grafikte kritik seviye 6usd civarı ichimoku bulutun alt sınırından döndürmeye çalışıyorlar... Kijun-sen 7,85usd civarı bulutun üstünde yatay seyrederek yukarı trendin devamı için direniyor...

Son takas görünüm için Sn derinliklere teşekkür ederim... Son tablo böyle...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

Sayfa 566/637 İlkİlk ... 66466516556564565566567568576616 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •