Sayfa 573/1000 İlkİlk ... 73473523563571572573574575583623673 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 4,577 - 4,584 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1. Borsadaki satışların tl likiditeye makul faiz oranlarıyla ulaşamayan yabancılardan kaynaklandığı söyleniyordu. Durum buysa yarından itibaren yabancıların borsa takasından gelecek tl'leri dövize yöneltmeleri beklenmeli. Yani MB ve kamu bankalarının hane halkı yanında bunların taleplerine de ucuz dolar satarak cevap vermek zorunda kalacaklar. Nereye kadar devam ettirebilirler bu oyunu merak ediyorum.

Kamu traderları şu anda gün sayıyorlardır? Yarın dahil 3 gün daha (seçime kadar) dövizi nasıl zaptederiz diye.

Ben ise 21 Şubat 2001 anayasa kitapçığı krizi öncesi günlere benzetiyorum. Türkiye piyasalarının "Kırmızı Pazartesi"si yaklaşıyor. Herkes işlenecek (TL'nin katli) cinayetin farkında ama açıktan dillendiren kimse yok.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

2. Nick değişmiş yanılsama edebiyatı devam.

3.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merak ediyorum, pek bilgim yok..

MB Viop kontratını savunmak için mi doları düşürüyor...5,39 kontratının zarar etmesini engellemek mi istiyor ? Cuma gününe kadar 5,39'a düşürürse kar yazıcak.
    Viop'tan 200-300 milyon tl kar yazar ama bu süre içinde de çıkan yabancıya ucuz dolar satmış olurlar. Bana göre viop kontratından çok yerel seçimlere düşük dolar kuruyla girmek istemeleri asıl etken. Seçimden sonrası zaten tufan diyorlardır.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merak ediyorum, pek bilgim yok..

MB Viop kontratını savunmak için mi doları düşürüyor...5,39 kontratının zarar etmesini engellemek mi istiyor ? Cuma gününe kadar 5,39'a düşürürse kar yazıcak.
    pazartesi long olmazsa külliyen zarar yazar
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    5.47 fiyatı ile yurt dışı arasında arbitraj var deniyor. Bu iş bir de çin yuanı gibi onshore offshore olayına doğru kaymasın da.

https://mobile.twitter.com/e507/status/1110554268338147329
    Benzer durum imf öncesi Arjantin'de de vardı..

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Financial Times:

Türk bankaları yabancı şahıslara tek bir kuruş dahi lira vermemesi yönünde uyarıldı.

7. mb kontratlardan zarar yazmasın diye her seferinde baskılıyor ve bişeyleri feda ediyor. 27 vade sonu diye biliyorum.
    bunun bir sonu olacak.yani bu oyun biyerde patlayacak.

günü kurtarma adına herşey feda ediliyor.
    yabancı ülkeden basıp gittiğinde kumarhane batmış olacak.

8.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Financial Times:

Türk bankaları yabancı şahıslara tek bir kuruş dahi lira vermemesi yönünde uyarıldı.
    Neden acaba....şimdi görelim bakalım. Tl mi az dolar mı.?
    2 ay daha var.
    Bol kazançlar

Sayfa 573/1000 İlkİlk ... 73473523563571572573574575583623673 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •