Sayfa 578/580 İlkİlk ... 78478528568576577578579580 SonSon
Arama sonucu : 4636 madde; 4,617 - 4,624 arası.

Konu: YATAS - Yataş

1. borsada normalde pd/dd rasyosu en düşük olan sektör gyo sektörüdür...bu sektör genelikle 0,50-1,00 aralığındaki rasyolara sahiptir...dün torunlar gyo ya baktım pd/dd rasyosu 0,57 de gördüm..bir de üzerine yataşın rasyosuna baktğımda 0,61 de gördüm...yani yataş gibi türkiyenin en büyük sanayii firmasının pd/dd rasyosu bir gyo rasyolarına inmiş...normal şartlarda 3,00-5,00 aralıklarında olması lazımdı...

dediğim gibi faiz artışları ve üzerine yatırım giderleri ve bunun da üzerine borsada azalan yatırımcı sayısına bağlı olarak azalan alım iştahı bu tablonun ortaya çıkmasına neden olmuş..

tekrar söylemem gerekirse süreç artık tersine ve olumlu yönde işlemeye başlıyor...zamanla ve kademeli olarak hakkettiği ve geçmişte de gördüğü rasyolara ulaşacaktır...buda yataşta 4-5 katlık bir potansiyele işaret ediyor...bu hisseyi en az 1-2 yıl tutmak lazım...tam anlamı ile faydalanabilmek için..

söyleceklerim bu kadar arkadaşlar...fazla yorum yaparak kafanızı şişirmek istemiyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. https://www.youtube.com/watch?v=h6czsJvA_Ms

patronun tv lerde konuştuğu bir roportaj...ilginç bilgiler var...ikinci sünger fabrikasının kapasitesinin ilk sünger fabrikasının üç katı olduğunu söylüyorlar...2024 yılının sonunda makinalarının geleceği 2025 yılının ilk çeyreğinde de üretimin olmasını beklediklerini söylüyorlar...yeni fabrikanın yüzölçümü 230 dönüm , inşaat alanı 50 dönüm olduğu söyleniyor...eğer uygun finansaman bulunursa çatılarda da ges enerjisi yatırımı yapmak istediklerini ve faizlerin %60 ları bulduğu bir ortamda şu an için bunun mümkün olmadığını söylüyor...

yılın son çeyreği genelikle güçlü geçtiğini ve 2024 yılı ciro hedefinin de 20 milyar olduğunu söylüyorlar...
    Son düzenleme : keko; 20-11-2024 saat: 14:55.
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)

keko

kendi kendimize konuşuyoruz....geçmişte bana deli diyorlardı da inanmıyordum...

4. İncesu Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan yaklaşık 200.000 m² büyüklüğündeki arsası üzerinde Sünger Tesisimizde inşaat çalışmalarında tamamlanma aşamasına geldi. İlk parti makine teçhizatlar üretim tesisine gelmeye başladı.
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

Burada atıp tuttuğum yazıp çizdiğim hiç bir şey yatırım tavsiyesi değildir.
    Borsada öğrendiğim tek şey SAkının, SAkındırın...

6. Açıklanan Faaliyet Raporunda Sünger Fabrikası ile ilgili bilgi gören oldu mu?

7.  Alıntı Originally Posted by 133MMX Yazıyı Oku
    Açıklanan Faaliyet Raporunda Sünger Fabrikası ile ilgili bilgi gören oldu mu?
    Varmış, Kusura bakmayın:

25.08.2022 tarih ve 540372 belge numaralı yatırım teşvik belgesi kapsamında yürütülen yatırım, Gümrük
    Vergisi Muafiyeti ve KDV İstisnası gibi teşviklerden faydalanmaktadır. 25.07.2024 tarihli KAP duyurusunda,
    İncesu OSB’de yaklaşık 200.000 m² arsa üzerindeki tesis yatırımının %93 oranında tamamlandığı, altyapıüstyapı, mekanik ve elektrik işlerinin sürdüğü, makine montajlarının yakında başlayacağı açıklanmıştır.
    Makine siparişleri kapsamında, yurtdışından HERMES garantörlüğünde AKA Bank aracılığıyla 1 yılı geri
    ödemesiz, 7 yıl vadeli, EURIBOR+%2,5 faizli yaklaşık 10,2 milyon EUR tutarında ECA kredisi için yönetim
    yetkilendirilmiştir. Kredi kullanımı, makine sevkiyatlarının başlamasıyla, 2024 yılının son çeyreğinde
    gerçekleşecektir.
    Sünger tesisimizde inşaat çalışmaları tamamlanma aşamasına gelmiş olup, makine ve ekipman sevkiyatları
    planlandığı gibi ilerlemektedir. Yatırım sürecine ilişkin 28.02.2023, 27.07.2023, 14.12.2023, 25.07.2024 ve
    22.01.2025 tarihlerinde KAP duyuruları yapılmıştır.

Sayfa 578/580 İlkİlk ... 78478528568576577578579580 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •