Originally Posted by
rxpu
Ben bundan sonra yabancılardan para istemeyerek oluşturulacak bir ekonomik sistemin her ne koşulda olursa olsun ve ne kadar acı çekilirse çekilsin Türkiye için daha yararlı olacağına inanıyorum.
Cari fazla , mali disiplin ve sıkı para politikası. Bunları uygularken sistem küçülse dahi o senin öz küçülmen. Yani gerçeğin ta kendisi. Ve gerçek bir döngüde ilerlersen ileri vadedeki düzelme de kalıcı olacaktır.
Küçülmen ,daralman gerçek ekonomik potansiyelin ile uyumlu olsun ve bu noktadan yüksel, kimseye de muhtaç kalma.
Bunun dışındakiler çözüm değil sadece bunu ülkeye çözüm diye dayatanların çıkarına olan bir durum.
Sevgili Üstad,
Her cümlene katılmakla beraber düşünürken, yorumlarken yaptığımız hata şu aslında.
Biz olayları vatan sevgisi, ulusçuluk, devletçilik vb kavramları düşünerek yorumlarken esasında siyasilerin bunlara göre değil, şahsi çıkarlarına göre hareket ettiklerini unutuyoruz.
Kılıçdaroğlunu hiç sevmem son dönemdeki duruşu itibari ile fakat tank fabrikası konusunda söylediklerine de katılmamak elde değil.
Şimdi olay 50 milyon dolar olayı mı yoksa bir yandan menfaat elde ederken diğer yandan bu ülkeyi batırma uğraşı mı?
Ben iktidarın kesinlikle ülke için çalışmadıklarını düşünüyorum, bunu düşündürten de tamamen 2002 den sonraki politikalarıdır.
Umuyorum ki bu ülke kendi insanı ile küllerinden yeniden doğacak, sizin de dediğiniz gibi bir ekonomik modelle ilerleyecek; tekrar üretip tekrar güçlenecek, buna şüphe duymuyorum. Zaman lazım hepsi bu.
Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...
Yer İmleri