Sayfa 635/1019 İlkİlk ... 135535585625633634635636637645685735 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 5,073 - 5,080 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

45000 tl elektrik faturası gelmis restorana cama asmis[emoji39]faturayi
    Duduya ne kadar geldi acaba
    https://twitter.com/aykuterdogdu/sta...MSSSv9Hlg&s=19
    Son düzenleme : blue70; 06-02-2022 saat: 13:20.

2.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Bunda bond gibi vergi icin bir limit yokmudur ?
    Herhalde en doğrusu şubeye gidip bundan anlayan bir yetkiliye sormak.

Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

3. Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Herhalde en doğrusu şubeye gidip bundan anlayan bir yetkiliye sormak.

Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Vergi rehberine bakmanız gerekiyor. Bankacınızda , burada yazan kişilerde iyi niyetli olsalarda. Burada verilen cevaplarla hareket ederseniz. Ve sonuçta vergi cezası çıkarsa kimse sizin adınıza cezayı ödemeyecek.

2021 yılına ait rehber, 2022 yılı içinde yakında koyarlar ben göremedim.
    https://www.gib.gov.tr/sites/default...radirehber.pdf

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Bunda bond gibi vergi icin bir limit yokmudur ?
    Burada ödeyeceğiniz vergi sadece stopaj
    Başka bir şey ödemiyorsunuz.
    Siz vergi beyanında falan bulunmayacaksınız.
    Yatırım fonlarında vergi %10 stopajla sınırlı.

Benim anlatmak istediğim, euro ile aldığınız bu serbest döviz fonunun stopajı hesaplanırken kur artışı da kazanç olarak hesaba katılıyor.
    Yani euronun kur getirisi + o fon euro bazında getiri yapmışsa o getiri = Toplam getiri
    Fonu sattığınızda bu toplam getiriden %10 stopajı fon yönetim şirketi sizin adınıza kesip yatıracak.
    Siz bir şey yapmayacaksınız.

O yüzden eurobond işine göre daha basit vergilendirme işi.

Ama euronuz bankada dursa değer artış vergisi yok, faizden stopaj var.

Doğrudan eurobond alırsanız değer artışı vergiye tabi değil, kupon faiz ödemeleri belli seviyeyei geçerse beyanname var.

Yani döviz yatırım fonları bir nevi ana paranızı da vergilendiriyor.

5.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Hocam 1 kg çiğ et den , hızlı sirkülasyonlu dükkanlarda fire %35 olur (akşam olmadan döneri bitiren dükkan) , yavaş sirkülasyonlu dükkanlarda fire %50 civarı olur (geceye kadar döner ocağında kalan döner)
    Ortama bi dükkanda kesim firesini %40 kabul etsek , 1 kg et dönerden 600 gr pişmiş et çıkar. Yani 6 adet 100 gr dürüm düner çıkar.
    (et in içinde su vardır , ateş önünde bu su buharlaşır , ağırlıktan kaybeder , buna kesim firesi denir. Ateş önünde döner ne kadar uzun kalırsa fire bu yüzden artar)
    Yalnız döneri yaparken , terbiyesi de yapılır , yani döner batonu sadece safi et den oluşmaz. Döner de bu durum maliyet düşürücüdür. Mesela %5 civarı yoğurt dur , soya,soğan vb. değişik ürünlerle terbiyesi yapılır , bu ürünlerin birim fiyatı et den ucuz olduğu için birim maliyet düşer.
    Et in kilosunu 100 tl desek , terbiye ile %15 civarı maliyeti düşer ve bugünkü fiyatlarla 85 tl civarı olur. 1 kg çiğ et den de 6 adet dürüm 100 gr çıkacağından , her 1 adet 100 gr dürüm et de ki etin maliyeti 16 tl falan çıkar. Dürüm ün kendisi , içine konulan patates,soğan,domates gibi garnitür ile 1 adet 100 gr dürüm et dönerin maliyeti 17-18 tl civarı bi şeydir.
    Bunun üzerine dükkan kirası , işçilik, sgk, elektrik,doğalgaz, muhasebe, vergi vb. genel giderler konulmalıdır.
    Analizi buna göre yapmak en sağlıklı sonucu verir. Özellikle dükkan kirası çok önemlidir. 2 bin tl kira ödeyen küçük bir dükkan da olabilir , 150 bin tl ödeyen Avm veya çok işlek bir noktada büyük bi dükkan da olabilir. Maliyeti büyük oranda belirleyici bi kalemdir.
    Yeme içme yerlerinde ödediğiniz hesabın büyük kısmı kira, maaş, faturalar vb.dir, yediğiniz içtiğiniz ürünün malzeme fiyatı oran olarak küçük kısımdır. İnsanlar hala hatayla malzeme üzerinden hesap yapıyor, çayın kilosu şu kadar üstüne yüzde yirmi diğer masraflar deyip bir bardağın satış fiyatını hesaplıyor fahiş buluyor. Sürümden kazanan yerde bile öyle olmaz o iş.
    Buradaki dönerin kilosu 580 lira bana da çok yüksek geldi ben o kadar vermem ama o yükseklik etin fiyatından değil yazdığım diğer kalemlerdendir.
    Yeme içme sektörü rekabetin yoğun olduğu gelişmiş bir sektör, anormal fiyat çeken yer eninde sonunda batar kimse enayi değil, o fiyatı ya kaliteyle ya sağladığı ortamla haketmek zorunda.
    Benim yediğim güzel ve makul fiyatlı dönerler kilosu 200-250 lira arasında oluyor, onu bile çok buluyorum azalttım, üşenmezsem yarı fiyatına tas kebaplık et alıp kendim pişiriyorum, yerini tutmuyor elbette ama ne yapalım.

Bu arada sizin yazdığınız şekilde kilosu 100 liralık et kullandıklarını da sanmıyorum, dönerde yağlı et ve kıyma da kullanılıyor, toptan anlaşıp alınca da maks. 80 liraya olasılıkla daha ucuza malediyorlardır. Doğru düzgün iş yaptıklarını araya pis şeyler kaktırmadıklarını varsayıyorum.

6. Ekrem dönerde bile 90-100gr 30 TL oldu.

Panoya 90-100 gr yazılır ama dikkat ederseniz genelde 90 gr konuyor

Piyasanın en ucuzu bile bu kadar oldu.

İlk çıktığında 90-100gr 9 TL ye satışa çıkarmışlardı.

8.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Yeme içme yerlerinde ödediğiniz hesabın büyük kısmı kira, maaş, faturalar vb.dir, yediğiniz içtiğiniz ürünün malzeme fiyatı oran olarak küçük kısımdır. İnsanlar hala hatayla malzeme üzerinden hesap yapıyor, çayın kilosu şu kadar üstüne yüzde yirmi diğer masraflar deyip bir bardağın satış fiyatını hesaplıyor fahiş buluyor. Sürümden kazanan yerde bile öyle olmaz o iş.
    Buradaki dönerin kilosu 580 lira bana da çok yüksek geldi ben o kadar vermem ama o yükseklik etin fiyatından değil yazdığım diğer kalemlerdendir.
    Yeme içme sektörü rekabetin yoğun olduğu gelişmiş bir sektör, anormal fiyat çeken yer eninde sonunda batar kimse enayi değil, o fiyatı ya kaliteyle ya sağladığı ortamla haketmek zorunda.
    Benim yediğim güzel ve makul fiyatlı dönerler kilosu 200-250 lira arasında oluyor, onu bile çok buluyorum azalttım, üşenmezsem yarı fiyatına tas kebaplık et alıp kendim pişiriyorum, yerini tutmuyor elbette ama ne yapalım.

Bu arada sizin yazdığınız şekilde kilosu 100 liralık et kullandıklarını da sanmıyorum, dönerde yağlı et ve kıyma da kullanılıyor, toptan anlaşıp alınca da maks. 80 liraya olasılıkla daha ucuza malediyorlardır. Doğru düzgün iş yaptıklarını araya pis şeyler kaktırmadıklarını varsayıyorum.
    https://www.migros.com.tr/namet-ceme...130-g-p-da3567
    çemensiz dilimli pastırma 130gr=94,85 TL den
    69,90 TL ye indirime girmiş.

Sayfa 635/1019 İlkİlk ... 135535585625633634635636637645685735 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •