Sayfa 7/637 İlkİlk ... 567891757107507 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 49 - 56 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    işte burada durmak lazım. 2-3 ay yazlığımızda geçiriyorum. yazlığa tavuk köpek götüremediğimizden bu olaya giremiyoruz. evin bahçesindeki şeftaliler, incirler yazın meyve verdiğinde, yazlıkta olmamız nedeniyle faydalanamıyoruz. ön bahçemizdeki güllerin, çiçeklerin en güzel zamanlarını göremiyoruz. hele 3 lokasyon , ev bakımı ile ömrü çürütürsün.
    Allah insanı sorumluluk sahibi yapmayacak. saydığın hemen hemen tüm özelliklere sahibim. 47 de emekli oldum, şimdi 56 yaşındayım. kendimizi kurtardık lakin, kafamız şimdi de çocukları kurtarmakla meşgul. muhtemelen küçük oğlanın kazanacağı üniversiteye birlikte taşınır, 3. lokasyonumuzda olur.
    şimdi set-up önemli..herkesin özel şartları var..bu dediğim bazıları için zor olabilir...ama ben gerçeklştirebilirim diye düşünüyorum...bir lokasyon baba-dede ocağı olacak, köy evi...zaten dost-akraba vs, çiçekler-ağaçlar vs bakılır, sorun olmaz...yani zaten kurulu ve bensiz idare edebilecek bir düzen var.

diğeri kışı geçireceğimiz, çocukların okulunu okuyacakları istanbul...kurulu düzen buarada da var.

ilave olarak, hafta sonları kaçabileceğimiz, sakarya ya da orhangazi gibi 1 saatte gidilebilecek villa-köy evi-çelik yapı modunda bir yapı...nisan-haziran döneminde haftasonu cuma git-ptesi dön şeklinde yaşanabilir...burada da bahçe, meyve, sebze vs uğraşlar yapılabilir.

yani benim için iki lokasyon zaten hazır, üçüncüsü için de arsa-tarla larım hazır...kendimi ve ailemi hazır hissettiğimde 1-2 ayda çelik iki katlı evimi yapar, bu modda yaşamaya başlarım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    işte burada durmak lazım. 2-3 ay yazlığımızda geçiriyorum. yazlığa tavuk köpek götüremediğimizden bu olaya giremiyoruz. evin bahçesindeki şeftaliler, incirler yazın meyve verdiğinde, yazlıkta olmamız nedeniyle faydalanamıyoruz. ön bahçemizdeki güllerin, çiçeklerin en güzel zamanlarını göremiyoruz. hele 3 lokasyon , ev bakımı ile ömrü çürütürsün.
    Allah insanı sorumluluk sahibi yapmayacak. saydığın hemen hemen tüm özelliklere sahibim. 47 de emekli oldum, şimdi 56 yaşındayım. kendimizi kurtardık lakin, kafamız şimdi de çocukları kurtarmakla meşgul. muhtemelen küçük oğlanın kazanacağı üniversiteye birlikte taşınır, 3. lokasyonumuzda olur.
    Sn. Sefime katiliyorum.
    Sirf bu nedenle yazlik almiyorum.
    Degisik mekanlarda degisik yerlerde kalmak daha cok hosuma gidiyor, bir evim var o bile yeri geliyor dert oluyor, bakim onarim bok pusur islerle ugrasmak istemem bu yasdan sonra.
    Enerjimi artik seyahat etmeye, hayattan zevk almaya harcamak istiyorum Allah izin verirse.
    58 yasindayim 51 yasinda bagkur'dan emekli oldum.
    Ayni zamanda temettu emeklisiyim.
    Kendimi kurtardim iyi kotu.
    Bi de cocuklari kurtarirsam o zaman tam rahatlarim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Kasko bozulmasi diye bir durum yok.
    Yapilan sadece indirim.
    Sigorta anlasmis indirim saglatiyor kendi police sahiplerine.
    Yapilan islem bir checkup niteliginde oldugundan daha ciddi hastaliklarin erken teshisine yarayip sigorta sirketini koruyor bir yerde diye dusunuyorum.
    Sigorta odeseydi bu islemin farkini provizyon almalari gerekirdi.
    Boyle bir sey olmadi.
    Syg,
    valla 50 tl veriyorsun, senin ve ailenin tüm üyelerini SGK dan yaralanabilir hale getiriyorsun...çoğu işimi SGK ya da anlaşmalı tıp merkezi formatında yerlerde hallediyorum...biraz daha ciddi operasyonlar SGK anlaşması olsa da biraz daha maliyetli olacaktır, bu maliyeti de ya sineye çekeceğiz...ya da devlet hasanesinde işimizi çözmeye çalışacağız.

çok ciddi bir operasyon değilse, anadolu da orta halli şehirlerde SGK hastanelerinde işinizi halledebiliyorsunuz...kanser vs gibi çok daha büyük sorunlarda zaten özelin pek bir anlamı kalmıyor, sgk nın eline düşüyorsun eninde sonunda...hayati olmayan, profesyonellik gerektiren işlerde ya paraya kıyacağız ya da kadere razı olacağız...ya da sağlık konusunda çok hassassak yılda 5-10 bin tl verip özel sigorta da yaptıracağız.

ben şimdilik sgk ile devam, gerektiğinde anlaşmalı kurumlara giderim diyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by temettü emeklisi Yazıyı Oku
    Selamlar, tam benlik olmuş burası. Hedef pasif gelir elde ederek emekli olmak. Başarılar dilerim.

Saygılar.
    evet...erken emekli olup, maddi açıdan çalışma zorunluluğu olmadan devam etnmek için...15-20 yıl hisse biriktirmek, hatta bunları temettü hisselerinden seçip, temettülerle en azından nakit ihtiyacının yarısını, mümkünse tamamını karşılamak ana hedef.

bunun için doğru hisselere, yeterli miktarda, yeterli süre yatırım yapmak şart...bu konuda başlığımızda tartışacağımız ana konulardan biri olacak.

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Sn. Sefime katiliyorum.
    Sirf bu nedenle yazlik almiyorum.
    Degisik mekanlarda degisik yerlerde kalmak daha cok hosuma gidiyor, bir evim var o bile yeri geliyor dert oluyor, bakim onarim bok pusur islerle ugrasmak istemem bu yasdan sonra.
    Enerjimi artik seyahat etmeye, hayattan zevk almaya harcamak istiyorum Allah izin verirse.
    58 yasindayim 51 yasinda bagkur'dan emekli oldum.
    Ayni zamanda temettu emeklisiyim.
    Kendimi kurtardim iyi kotu.
    Bi de cocuklari kurtarirsam o zaman tam rahatlarim.
    Syg,
    evet...hedef genç arkadaşların da birer dudu olması bu arada çocukları fazla deert etmeyin, herkes kendi yolunu çiziyor sonuçta.

forumun abilerinden tavsiye ve önerilerini mutlaka alacağız...fikir alış verişi yapacağız.

ama esas hedef kitle 20-30 arasında, hadi bilemedin 40 yaş altındaki beyaz-mavi yakalar...özellikle bu arkadaşların sorularını ve merak ettiklerini duymamız iyi olur.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    evet...hedef genç arkadaşların da birer dudu olması bu arada çocukları fazla deert etmeyin, herkes kendi yolunu çiziyor sonuçta.

forumun abilerinden tavsiye ve önerilerini mutlaka alacağız...fikir alış verişi yapacağız.

ama esas hedef kitle 20-30 arasında, hadi bilemedin 40 yaş altındaki beyaz-mavi yakalar...özellikle bu arkadaşların sorularını ve merak ettiklerini duymamız iyi olur.
    Topigi acman cok iyi oldu.
    20 li yaslarda olanlarin simdiden tedbirlerini almalari gerek, bilesik getiri herseyin ilaci bunun icin ise tek gereken sey zaman.
    Elimden gelen katkiyi yapacagim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7. Kendimiz model portföy önerisinde bulunabilir miyiz?

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Topigi acman cok iyi oldu.
    20 li yaslarda olanlarin simdiden tedbirlerini almalari gerek, bilesik getiri herseyin ilaci bunun icin ise tek gereken sey zaman.
    Elimden gelen katkiyi yapacagim.
    Syg,
    Şunu farkettim...bizler belki de alın terinin karşılığını az çok alabilmiş, nispeten erken emekli olabilen/olabilecek olan bir jenerasyonuz...çalışmaya başladıktan 1 yıl sonra ikinci el arabamı, 5. yılda biraz da borçlanarak oturduğum evimi aldım...sonrası da geldi Allah'a şükür.

çok süper yatırımlar yaptım, çok iyi kazandım diyemem...ama göreceli olarak iyi paralar kazanıyorduk, ev-araba vs daha kolay olabildik...şimdi karı-koca iyi bir şirkette çalışsa bile, belki de 20 sene para biriktirip ist te orta halli bir ev sahibi olabiliyor....bir araba için 5-6 sene çalışması gerekiyor.

şunu demeye çalışıroum...biz şanslı son emekçileriz...bizden sonraki nesiller çok zor şartlarda maça başlıyorlar, 50 li yaşlarda acınacak hale gelmemeleri için, 20 li yaşlardan itibaren çok iyi bir strateji ile tarasrruflarını yönetmeleri, ve 50 li yaşlar için finansal planlama yapmaları gerekiyor.

Sayfa 7/637 İlkİlk ... 567891757107507 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •